PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 38 tys. ocen
8,0 10 1 37590
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

Szukam i szukam, a znaleźć nie mogę... Czy podacie mi jakiś ciekawy, mroczny serial kryminalny?
Oglądałem już wiele, ale zawsze pozostaje niedosyt... Może jakąś książkę zaproponujcie :)

radqwawa

O gustach się jak najbardziej dyskutuje,
bo inaczej nie byłoby sensu w ogóle rozmawiać :)
Najlepsze zakończenie bezsprzecznie ma "Sześć stóp pod ziemią" HBO.
Ale to był okres najlepszych seriali HBO:
Oz...Sopranos...Sześć stóp pod ziemią...The wire.
Długie, kapitalne, zakończone.
Potem z różnych przyczyn Stacja HBO, głównie finansowych musieli pourywać
swe seriale np: Carnivale, Deadwood, Rzym, Zakazane imperium.
Teraz tylko Gra o tron trzyma się, bo wyniki oglądalności bardzo dobre.

adameczek1314

Polecam serial Fargo ! Właśnie skończyłem. Nie widziałem tak kapitalnego serialu od czasów Breaking Bad i Six Feet Under.

adameczek1314

Polecam pokaźnych rozmiarów powieść o tytule "Zły". Napisał ją Leopold Tyrmand. Niech nie przerazi cię objętość ;)

Seth852

Wspaniała książka! Jej objętość jest jej ogromnym atutem;)

radqwawa

Na początku byłem zdziwiony gabarytami tej książki. Czytając ją szybko zmieniłem zdanie. Jest dokładnie tak jak napisałeś :)

ocenił(a) serial na 8
adameczek1314

Jak chcesz mroczny kryminał z dobrą fabułą i grą aktorską no i klimatem to koniecznie Most nad Sundem.A jak chcesz mroczny thriller to Repoman z Forestem Whitakerem. True detective jest mroczny,ale mnie osobiście zmęczył - szczególnie rola Woody'ego Harrelsona i jego zakapiorów.

ocenił(a) serial na 8
adameczek1314

Jak lubisz książki,to polecam" Więzień urodzenia"!

adameczek1314

"The Fall" - bardzo fajny serial z Gillian Anderson w roli głównej. Jeśli chodzi o książki to wszystkie Jo Nesbo z serii o Harrym Hole - rewelacja.

ocenił(a) serial na 10
adameczek1314

Już dawno nie widziałem tak mrocznego i ciężkiego kryminału jak "the killing", który trzyma w napięciu pomimo iż krew nie leje się strumieniami. Zdecydowanie polecam.

adameczek1314

a The Fall

adameczek1314

Most nad Sundem

ocenił(a) serial na 6
marcepun

popieram, oczywiscie w orginalnej wersji ;d

adameczek1314

Hannibal, świetny serial z mrocznym klimatem i Mads Mikkelsenem w roli Hannibala Lectera

ocenił(a) serial na 9
adameczek1314

The following, dla mnie czasami aż za ciężki. The bridge lżejszy :)

ocenił(a) serial na 9
adameczek1314

Upadek (The Fall)

adameczek1314

z książek: "Morderca we mnie" Jima Thompsona i ekranizacja pod tym samym tytułem. Świetna powieść i film też nie zgorszy :)

adameczek1314

Duchem Country. pierwsze dwa sezony geniusz. Potem trochę gorzej ale trzyma klimat.

reese

Eeee, nie ma takiego serialu.

perun_6

Kurczaki. Pisałem z telefonu i mi autokorekta poprawiła. Chodziło mi oczywiście o Durham County.
http://www.filmweb.pl/serial/Durham+County-2007-398488

ocenił(a) serial na 9
reese

Gdzie go oglądasz? Bo ja jakoś tego nie mogę znaleźć, a opis mnie zaciekawił :P

Megimire

Ja oglądałem z youtube ale znalazłem jedynie wersję oryginalną bez napisów. W sieci można znaleźć 2 pierwsze sezony z napisami, nie wiem jak z 3. Z tego co wiem nigdy nie było polskiej premiery więc jest słabo z tłumaczeniem.

ocenił(a) serial na 9
reese

Smutek. No cóż, może nie będzie tak źle z wersją angielską, oby były w miarę łatwe słowa. Cóż, dziękuję za odpowiedź ;)
2 pierwsze sezony z napisami? Nie mam pojęcia jak Ty szukasz, ale ja nie znalazłam nic. :(

ocenił(a) serial na 9
adameczek1314

fargo i true detectiwe bardzo fajne seriale

ocenił(a) serial na 9
adameczek1314

dexter tez jest kozak chodz niektore sezony zamulaja, najlepszy z doaksem czy jakos tam