PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 38 tys. ocen
8,0 10 1 37596
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

Reszta może teraz ubolewać:) Ale ja jestem przeszczęśliwa.

ocenił(a) serial na 9
Furiatka_

Nie tylko nie to! Zmarnują tylko dobry serial. Cieszyłem się, że tylko dwa sezony ale na poziomie mega. Teraz będą to ciągnąć w nieskończoność!

ocenił(a) serial na 8
tenbashi_2

To nie oglądaj, nikt cie nie zmusza...

użytkownik usunięty
Furiatka_

Wiesz, gdyby znów ktoś zaginął zaraz po zakończeniu sprawy Rosie, to trochę nie wyszłoby realizmowi na dobre. Takie sprawy w wydziale zabójstw trafiają się niezwykle rzadko, więc ten rok czasu to i tak krótki okres oczekiwania dla naszych dzielnych detektywów którzy nie mogą rzucić palenia :D

ocenił(a) serial na 9

tzn chodziło mi bardziej o to, że sezon 2 był zakończony tym, że gdzieś jakieś ciało znaleźli, a teraz mamy zupełnie nową zagadkę (chociaż muszę przyznać, że 2 pierwsze odcinki mnie wynudziły strasznie, ale 3 już się rozkręca) :)

użytkownik usunięty
Furiatka_

Ja jeszcze mam przed sobą 3 odcinek, najbardziej urzeka mnie w tym serialu ten deszczowy i ponury klimat. Tylko oby na końcu nie wymyślili niedorzecznego zakończenia jak to było w 2 sezonie :)

ocenił(a) serial na 10
eowine

oj to ja tez przeszczesliwa, serial mnie wciagnal niesamowicie, jego klimat...

eowine

Nowa wiadomość z serialowej:
"Powiększa się obsada "The Killing". Do obsady "The Killing" na 3. sezon dołączyli kolejni aktorzy. Peter Sarsgaard ("An Education") zagra Toma Sewarda, więźnia, który siedzi w celi śmierci i powoli kończy mu się czas. Amy Seimetz dostała rolę Danielle Lutz, matki, której 14-letnia córka zaginęła. Elias Koteas z kolei będzie Edem Skinnerem, dawnym partnerem Linden."

użytkownik usunięty
eowine

Nowe śledztwo, nowi ludzie (mam nadzieję, że już bez ekipy Richmonda, nie wspominając o Larsenach), i być może retrospekcje z wcześniejszego życia Linden i Holdera. I super, choć nie chciałabym, żeby znowu chamsko urwali śledztwo w jednym sezonie, a kończyli w następnym. Najważniejsze, że znowu zobaczymy duet Linden-Holder, bo to najciekawsza, najzajebistsza, najgenialniej zagrana para detektywów od czasów Muldera i Scully :). Jest na co czekać.

eowine

super wiadomość! :) już nie mogę się doczekać mam nadzieję, że utrzymają mroczny klimat i że Linden/Holder nadal będą razem pracować nad jedną sprawą

eowine

Wiadomość z serialowej
"Benjamin Charles Watson w "The Killing". Znany z "The L.A. Complex" Benjamin Charles Watson dostał rolę powracającą w 3. sezonie "The Killing". Zagra przynajmniej w czterech odcinkach Gay Raya, transgenderowego nastolatka, który uciekł z domu i zamieszkał na ulicy. Jest zabawny, inteligentny i patrzy optymistycznie na świat. Jest też dobrym przyjacielem. Chciałby, żeby go nazywali Rayną, ale przyjaciołom pozwala do siebie mówić Ray Gay. "

eowine

Ok. TO jakie wieści o 3 sezonie?

ocenił(a) serial na 8
eowine

serial był fajny ale powinni zakończyć na 2 sezonach. 3 sezon to będą dla mnie odgrzewane kluchy.

kaczkulec

Długo tak możesz?

ocenił(a) serial na 8
eowine

skonczyłam 8 dni temu, po za tym to jest forum i wyrażam swoje zdanie chyba mam prawo?

kaczkulec

jak jest takie prawo podaj odpowiedni artykuł.

ocenił(a) serial na 8
eowine

rozbawiłaś mnie dziewcze

ocenił(a) serial na 9
kaczkulec

Widzialam zapowiedz 3 sezonu.Mega.Coś czuję,że bedzie lepszy niz poprzednie 2. ;))

eowine

CYTAT z serialowej:

"Już na początku czerwca spodziewać się możemy powrotu "The Killing". Zobaczcie, co wydarzy się w premierowym odcinku. Uwaga na spoilery.

2 czerwca startuje 3. sezon "The Killing". Dwugodzinna premiera będzie wprowadzeniem do zupełnie nowej historii, z seryjnym mordercą polującym na nastolatków w roli głównej. Na początku sezonu Sarah Linden (Mireille Enos) nie będzie pracowała w policji, ale szybko do niej powróci, by prowadzić śledztwo wraz ze Stephenem Holderem (Joel Kinnaman). Jedną z najważniejszych nowych ról, więźnia, który siedzi w celi śmierci, zagra Peter Sarsgaard ("An Education").

Na zdjęciach, które pochodzą z odcinka "The Jungle" (3x01) widać jego, widać też Holdera w nowym wydaniu. Chyba będziemy musieli się przyzwyczaić, że teraz nosi on krawat, aczkolwiek trzeba przyznać, że nosi go w dość luzacki sposób. "

eowine

nie mogę się doczekać!

Cudzoziemka87

Dokładnie ja też! :)
Uwielbiam Linden, jest taka prawdziwa.

ocenił(a) serial na 9
eowine

Też już chce 2 czerwca!;p
Co prawda wolalam Holdera w tej bluzie ale i tak jest sexy w tym krawacie :D

eowine

Fajnie, że Sarsgaard zagra. Jestem ciekawa jak sobie poradzi. No i ogólnie jestem bardzo zadowolona, że serial wraca!

eowine

A wiadomo coś,czy sprawa zamknie się w 1 sezonie? Są jakieś szanse,że będzie 4ty sezon?