PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 37 tys. ocen
8,0 10 1 37475
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

Sarah linden

użytkownik usunięty

Oglądam właśnie pilot, kurde jaka ona jest brzydka w dodatku co drugą scenę coś żuje.
Jeśli chcieli uzyskać najbardziej wieśniacką inspektor, to kurde udało im się.

Żuje, bo usiłuje rzucić fajki. Czasem warto jednak cierpliwie poczekać na odpowiedź zawartą w serialu.

Poza tym, jedna obserwacja: na jakieś 1000 tematów na forum The Killing na IMDb (gdzie serial zbiera zresztą całkiem tęgie baty, głównie za scenariusz), znajdą się może trzy z psioczeniem na temat wyglądu Linden, z czego dwa to zwykłe trolowanie. A mówią, że to Amerykanie są powierzchowni. Od razu widać, że wciąż jesteśmy na etapie telewizyjnych produkcji z wystrojonymi manekinami zamiast prawdziwych ludzi w rolach głównych. Smutne.

ocenił(a) serial na 8

A mnie się podoba ze i Linden i Holder są zwykli, może nawet trochę brzydcy.
Gdzie ostatnio widzieliście główną bohaterkę nie będącą posiadaczka skromnego 70DD i plastikowej twarzy?

użytkownik usunięty

Pieprzysz głupoty, Mireille jest śliczna; obejrzyj jakieś vid na youtubie, gdzie nie jest ucharakteryzowana. Zapewniam, że przyznasz mi rację.

ocenił(a) serial na 10

bzdura babka jest zajebista!!!! taki miał być efekt to raz a dwa i właśnie im się to udało pozatym aktorka jest bardzo symoptyczna odrazu polubilem jej duecik z Holderem! xd Sara jest geniuszem :)

ocenił(a) serial na 9

jesteś przyzwyczajony do obrazu pięknej detektyw, która po całym dniu pracy jest zawsze umalowana i uczesana.. A Linden jest moim zdaniem ładna, ma ładne usta i oczy :) I cerę. I figure też. I jest mądra.. może to Cię tak odrzuca.. poza tym, jeśli nie potrafisz się przestawić z "pieknej, perfect detektyw" na prawdziwą, realną panią detektyw, to jesteś z miejsca zdyskwalifikowany z grona inteligentnych odbiorców dobrego serialu.. Może Twój poziom inteligencji nie pozwala zaakceptować czegoś noweg, czegoś do czego nigdy nie dasz rady się przyzwyczaić. Ale masz swoje zdanie... :P

A Ty na pewno jesteś taki przystojny, że laski padają na ulicy na Twój widok. Wrzuć fotę, ocenimy. Oglądasz kryminał a nie Top Model do cholery! Mireille Enos gra policjantkę z wydziału zabójstw i moim zdaniem jej postać jest pokazana bardzo realnie - to nie jest jakaś nadmuchana pusta lala, tylko kobieta z charakterem.

użytkownik usunięty
Rymowanki_Franka_Firanki

Mojego zdjęcia wcale daleko szukać nie trzeba i średnio zorientowana osoba nie będzie miała z tym problemu.

Myślisz, że ktoś będzie marnował na to czas? Oj, biedny mały człowieczku z przerośniętym ego.

użytkownik usunięty
Rymowanki_Franka_Firanki

Pytałaś/eś o zdjęcie to udzieliłem informacji nie wymagam użycia myszki, google i zdolności kojarzenia faktów.

Uderzenie do ego jest strasznie tanie, polecam przeglądać inne fora w poszukiwaniu ripost.

Hehe. A teksty typu "jaka ona jest brzydka" zaliczają się do jakiej kategorii?

użytkownik usunięty
Rymowanki_Franka_Firanki

Do opinii na temat aktorki?

A to jest moja opinia dotycząca ciebie! Ukłuło to sobie z tym poradź a nie mażesz się na forum.

użytkownik usunięty
Rymowanki_Franka_Firanki

Ale ja nie powiedziałem że opinie są zabronione, jedynie że jest słaba. Nie rozumiesz no to trudno. Proponuję zakończyć dyskusję, bo jest bez celowa i szkoda mojego czasu. Idź do szkoły.

Twoja opinia dotycząca urody aktorki jest mega słaba. Czy tylko ja to zauważyłam? Nie. A szkołę to dawno skończyłam mój drogi. Masz jakiś problem z kobietami, edukacją?

użytkownik usunięty
Rymowanki_Franka_Firanki

Jak każdy masz prawo do oceny.
"A szkołę to dawno skończyłam", nie widać.

Ja niczego udowadniac nie muszę :D

Rymowanki_Franka_Firanki

I jeśli już o wykształceniu mowa to popracuj nad gramatyką i całą resztą - patrz swój post poniżej - i dopiero później mów co widać a czego nie widać. Enjoy.

użytkownik usunięty
Rymowanki_Franka_Firanki

Autentycznie masz za dużo czasu skoro analizuje każdy mój post, "Byle tylko znaleźć błąd i dokopać".

Zabroń mi.

ocenił(a) serial na 9

'"A szkołę to dawno skończyłam", nie widać. ' - po tobie też nie widać... Zamiast przecinka polecałabym myślnik, a ''BEZCELOWA'' piszemy razem.

użytkownik usunięty
Redrum

"A ja polecam KFC zamiast Pizza Hut." Tak możemy dyskutować co do używania przecinków i myślników. Co do bezcelowe, to dzięki zapamiętam.

Rymowanki_Franka_Firanki

Ale to pani ma problem. Nie ma co wylewać frustracji na forum:) A pani skladnie zbytnio sie nie rozni, bledy jak u kazdego;)

ocenił(a) serial na 9

ja znalazłam Twoje zdjęcie :) I mało urodziwy jesteś. Taki ździebko szkaradny. Taka pokraka z Ciebie.

użytkownik usunięty
Mloda_Sowa

O ja ale mi z tym źle, taki mały się czuję. No niema co już nigdy się tak nie wypowiem na temat drugiego człowieka, dzięki że mi otworzyłaś oczy.

ocenił(a) serial na 9

nie pękaj!!

Mloda_Sowa

Jakoś mnie to nie dziwi :D Szkaradne, to i sfrustrowane.

użytkownik usunięty

"kurde jaka ona jest brzydka w dodatku co drugą scenę coś żuje" - zgadzam się w 100 %, jest po prostu paskudna. Założyłem osobnego posta "Mireille Enos najbrzydsza aktorka w USA !!??", niestety poziom komentarzy jest słabiący, ale nie odbiega od ogólnego poziomu dyskusji na polskich forach. Enos jest brzydka i tyle, pozdrawiam ;)

użytkownik usunięty

No i teraz po dobą posypie się grom gówna, jaki to jesteś nie tolerancyjny. Przecież wygląda aktorki (czy ta osoba nie zarabia w pewnym sensie wyglądem?) Ci się nie podoba. Przez to jesteś małostkowy i głupi, nie załugujesz na oglądanie tego przezajebistego serialu (na podstawie subiektywnej opinii wysuwanie tak daleko idących wniosków, ironia losu?). No nic moim zdaniem jest brzydka, a to że gra rolę "prawdziwej policjantki" mnie nie i interesuje. Chce sobie wyobrazić zwykłych ludzi? Czytam książki, "Ślepy zaułek" Stuarta Macbride polecam wszystkie części.

Dziwnym trafem wszystkie przeciwne opinie są od kobiet.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Ktoś, kto krytykuje poziom wypowiedzi na polskich forach a sam pisze - j***ć Filmweb - koleś, ogarnij się.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Kolejna osoba która traktuje opinie innych zbyt osobiście. Życia nie masz?

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Po przejrzeniu twoich wypowiedzi, dochodzę do wniosku że jesteś strasznie sfrustrowany. Idź do toalety na pięć minut i uważaj na nadgarstek.

użytkownik usunięty

a Tobie tylko jedno w głowie

Nie wiem jak ślepym, młodym i powierzchownym trzeba byc aby nie potrafic odróznic pieknej kobiety bez makijazu, od brzydkiej kobiety w pełnym makijażu (jak wiekszosc hollywoodzkich gwaizdek), ale Ty zdaje sie spełniasz wszystkie trzy kryteria.

użytkownik usunięty
sever

O tak dzięki twojej wypowiedzi zmieniłem zdanie, nie chwila według mnie ciągle jest po prostu brzydka.

Twoj brak zdolnosci do uzywania szarych komórek mnie przeraza.

użytkownik usunięty
sever

Dajesz godny przykład.

ocenił(a) serial na 9
sever

Mi Mireille Enos nie przeszkadza ani przez moment. Ten serial nie miał być kolorowy i cukierkowy. Jest dość ponury - nawiązujący do skandynawskiego pierwowzoru i klimatu. Jeśli komuś się nie podoba to niech zmieni sobie kanał - zarzuci Słoneczny Patrol albo Miami Vice. Tam wszystko jest piękne i wy-hooh-ane, ale nijak ma się do rzeczywistości.

użytkownik usunięty
PeaceMac

Nie mówię o nastroju serialu, bo zdaję sobie sprawę, że na takowy nakłada się wiele czynników.

ocenił(a) serial na 9

Niech będzie - nie twój typ kobiet..., ale z drugiej strony gdyby Charlize Theron w Monster zagrała bez "auto- charakteryzacji" tylko tak jak wygląda na co dzień to ten element twoim zdaniem nie miał by wpływu na całość obrazu???Ja uważam, że wpłynął - tak jak wygląd Toma Cruise'a w Walkirii - który nijak się miał do pierwowzoru jego postaci... Oczywiście M. Enos może ci się podobać lub nie - kwestia gustu - ale tu chodziło o zachowanie pewnej równowagi można powiedzieć estetycznej - choć brzmi to jakoś dziwnie.

użytkownik usunięty
PeaceMac

Masz rację, C. Theron z Monster to nie ta sama kobieta co w Hancock. Prawdą że nawet na zdjęciach M.Enos zwyczajnie mi się nie podoba. Do tego szlag mnie trafia jak osoba stojąca obok mnie, mlaszcze, ostentacyjnie żuje gumę itp. Co na pewno przyczyniło się do takiej, a nie innej opinii na temat całokształtu postaci.

ocenił(a) serial na 9

Tak przywara postaci - Colombo palił cygara, Kojak wcinał lizaki,a Crockett miał aligatora na łajbie :) Jak to mawia mój kolega - jedni lubią pomarańcze, inni jak im śmierdzą nogi ;)

Wieśniacką!? Skąd się wziąłeś z twoim bezguściem? Przecież to świetna kobieta, ma piękne usta, oczy, włosy, a przede wszystkim świetnie gra. Klimat tego serialu jest niesamowity.

użytkownik usunięty
renotorii

Widać nawet nie pofatygowałeś się aby przeczytać co do tej pory napisali inni, a to czyni z Ciebie zwykłego trolla. Wyjdź i zamknij drzwi.

ocenił(a) serial na 10

Jak można stwierdzić jednoznacznie wydając wyrok, że jest brzydka? Ile Ty masz lat? Wnioskuję, że bardzo mało... Wystarczyłoby napisać, że "nie podoba mi się" - to jest opinia. A ty wystawiłeś płytką i prostą ocenę - "jest brzydka". Jaka ocena taka osobowość. Nie odpowiem ci na nic co odpiszesz, bo nie warto więcej nic pisać do ciebie

użytkownik usunięty
marcing4

No to do widzenia Trollu.

użytkownik usunięty

Proponuję Ci zajrzeć pod te linki i przekonać się jak piękna kobietą jest Linden

http://www.zimbio.com/pictures/iZvRRW-sFtU/Critics+Choice+Television+Awards/npwe 5kM395d/Mireille+Enos
http://www.imdb.com/media/rm155169280/nm0257969
http://www.zimbio.com/pictures/6xTOVRl6-wi/2009+Lucille+Lortel+Awards/yXrr264egg N/Mireille+Enos
http://www.youlay.net/mireille-enos-9918-no5.aspx

użytkownik usunięty

Już wcześniej zobaczyłem jak wygląda na żywo z makijażem, niestety opinii nie zmieniłem.