PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10074202}

Dojrzewanie

Adolescence
2025 -
7,7 69 tys. ocen
7,7 10 1 69071
8,2 50 krytyków
Dojrzewanie
powrót do forum serialu Dojrzewanie

Serial jest świetny, szkoda tylko, że to bajt. Historia sugeruje, że największym zagrożeniem dla młodych mężczyzn jest toksyczny Andrew Tatę i jego poglądy. Nawet pomimo tego, że na talerzu podali fakty n.t. przemocowych lasek, w tym ofiary.
Oglądanie Andrew bardzo złe.
Nazywanie kogoś incelem widać już nie.
Cały kurła Netflix, prawie dałem się nabrać.

painmaker83

To Twoja interpretacja. Przecież wiadomo, że te dziewczyny nie były święte, i to w serialu zostało dobitnie pokazane. I w którym miejscu było obecne bagatelizowanie wyzywania od inceli?

Zuzhet88

Przecież całe założenie serialu polegało na tym, aby pokazać, że faceci/chłopacy interesujący się redpillem i manosferą, to incele, które dzielą się na zabójców, zboczuchów i niedorajdy.

Wolfgang1984

I na dodatek nienawidzą kobiet. Bardzo nieciekawe towarzystwo. Czy zasługują na wyzywanie? Pewnie nie, raczej bardziej na współczucie...

Zuzhet88

Rozumiem, że zgadzasz się z tym założeniem serialu, a więc jego twórcy mogą być dumni z tego, że spełnili swoje zadanie i trafili na podatny grunt. I choć jak najbardziej istnieją sfrustrowani incele, którzy zwalają winę na cały świat za swoje niepowodzenia, ale jest to tylko część tego środowiska, z czego oczywiście możesz nie zdawać sobie sprawy. Właśnie dlatego zrobiono ten serial - bo istnienie tych bardziej ogarniętych facetów jest dość niewygodne i trochę burzy dotychczasowy układ, więc trzeba było ich wszystkich zrównać do inceli. Bo cóż to za facet, który potrafi postawić granice, nagle zaczyna czegoś wymagać od partnerki, i który nie traktuje zainteresowania kobiety jako nagrody, za którą jest gotów biegać z wywieszonym jęzorem i nie stawia jej na piedestał. Jak to tak może być? :)

Wolfgang1984

Bujałam się jakiś czas w tym towarzystwie i ,,ogarnięte'' osoby tam można nazwać rodzynkami... Więc pisz sobie co chcesz, ale ja wiem jaka nienawiść, frustracja i różne negatywne emocje płyną od tych mężczyzn, bo niejednokrotnie na własnej skórze ich doświadczyłam. Totalnie nie rozumiałam, wtedy, jak można z taką nienawiścią podchodzić do drugiego człowieka, na wstępie wyzywać od samic i szmat - takiego środowiska właśnie bronisz. Zresztą, popatrz na ich ,,guru'' w Polsce - Roman Warszawski? Druga Strona Medalu? Ten trzeci - coś z Wiem, nie pamiętam nazwy, ale pamiętam, że wszyscy robią dokładnie to samo - biorą sobie jakąś patologiczną laskę z internetu, analizują jej zachowanie i wciskają nieświadomym mężczyznom, którzy często nie mają zbyt dużego doświadczenia z kobietami, że takie są WSZYSTKIE kobiety. Jakbym była dość zamkniętym w sobie nastolatkiem i dorastała słuchając tych bzdur, myślałabym, że kobiety to potwory jakieś.

Zuzhet88

No ja nie podejmuję się oceny, ilu w tym środowisku jest takich, a ilu takich. Po prostu nie wkładałbym wszystkich do jednego worka, jak próbuje robić ten serial. Absolutnie nie bronię tych, którzy dopuszczają się wyzwisk, czy faktycznie są frustratami.