PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10074202}

Dojrzewanie

Adolescence
2025 -
7,7 69 tys. ocen
7,7 10 1 69071
8,2 50 krytyków
Dojrzewanie
powrót do forum serialu Dojrzewanie

Rzadko który serial po obejrzeniu tak zostaje w głowie jak Dojrzewanie, świetna gra aktorska, szczególnie ojca i syna. Sposób nagrania przez mastershota wyszedł kapitalnie i dodaje serialowi realizmu i immersji.
Tematy, które serial porusza są bardzo na czasie i ważne.
Ciekawe też, że twórcy skupiają się na dramacie mordercy i jego rodziny, nic nie jest pokazane po stronie rodziny zabitej dziewczynki.
Może taki był zamysł aby zachować spójność i nie rozmydlić seriali i trzeba przyznać udało się to twórcom.
Końcówka serialu miażdży a ostatnie słowa ojca... , to zostaje w pamięci.
Rozumiem, że o gustach się nie dyskutuje ale mam wrażenie, że jakaś część osób, która obejrzała ten serial (większość obejrzała i tak z jeden, dwa odcinki) na prawdę nie trafiła z tym serialem, albo nie są grupą docelową albo sami nie dojrzeli do takich seriali.
Na prawdę, widziałem setki seriali, również z czołówki światowej i Dojrzewanie przebja ok 90% z nich, więc trudno mi zrozumieć negatywne oceny ale okey.
Ale żeby dać 1/10 czy 2/10 co tyczy się totalnych szmir pokroju filmu Rasa, który jest dla mnie synonimem spaczonego gustu wielu użytkowników na filmwebie - blisko 50% opinii jak nie więcej to pozytywne( przynajmniej tak było), to na prawdę trzeba mieć wypaczony gust.
Nie pojmuję tego i już.