PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10074202}

Dojrzewanie

Adolescence
2025 -
7,7 69 tys. ocen
7,7 10 1 69071
8,2 50 krytyków
Dojrzewanie
powrót do forum serialu Dojrzewanie

Niestety, ale nie mogę dołączyć do osób zachwycających się nad tym serialem. Kompletnie nie rozumiem jego fenomenu.
Wszyscy zachwycają się grą aktorską i ujęciami, a nie dostrzegają absurdalnych scen?
Przykładowo scena aresztowania - serio w przypadku aresztowania o morderstwo policja musi wyważać drzwi bez podjęcia wcześniej najmniejszej próby dostania się do środka w inny sposób?

Postać głównego bohatera pełna niezgodności - w szkole wyśmiewany i zakompleksiony, podczas rozmowy z terapeutką pewny siebie i arogancki. Takie osoby rzadko zostają kozłami ofiarnymi wśród rówieśników.

Brakuje mi procesu, a także wyjaśnienia jak potoczyły się losy drugiego aresztowanego chłopca.

Niektóre sceny straszne przeciągnięte.

Nie rozumiem też ostatniego odcinka - ojciec nazwany zboczeńcem - myślałam, że okaże się, że chłopak był przez niego molestowany. Nic takiego jednak się nie okazało - zatem skąd to oskarżenie?

W wielu filmach i serialach pozostają jakieś nierozwiązane wątki, ale tutaj jest jeden wielki chaos.

Rozumiem, że zamysł był taki, by to nie był kolejny serial o morderstwie, oskarżeniu, procesie i więzieniu. Że miał na celu pokazać trudności dojrzewania i relacji z rodzicami.
Jednak przykładowo serial "W obronie syna" również takie trudności pokazuje, a nie ma tych wad, o których wspomniałam powyżej .