W końcu się doczekaliśmy produkcji gdzie murzyn zostaje zastąpiony białym aktorem, szkoda że chodzi o morderstwo białej dziewczynki
Ty jesteś jakiś nienadgryziony jeszcze intelektualnie czy coś? Przecież reżyser serialu wielokrotnie wspominał, że inspiracją było KILKA różnych zbrodni więc to nie jest jakiś serial dokumentalny oddający 1 do 1 konkretne wydarzenie, tylko INSPIROWANY nimi.
Skoro inspiracją jest kilka zdarzeń to tym bardziej sprawca powinien być czarny, jeżeli ty łykasz takie denne tłumaczenia to Twój problem, bo ja nie muszę
"Skoro inspiracją jest kilka zdarzeń to tym bardziej sprawca powinien być czarny" hahahahaha
co w tym śmiesznego, większość takich zbrodni popełniają islamscy imigranci, czarni i beżowi hahahaha ale śmieszne, boki zrywać
A zwłaszcza wyprawy krzyżowe czyli tzw. krucjaty organizowali muzułmanie i czarnoskórzy, no nie? ;-)
Krucjaty były w związku z zajęciem terenów przez muzułmanów, więc to nie oni je organizowali. Z serialu wiem że Kleopatra była czarnoskóra i Anna Boleyn, druga żona Henryka VIII, króla Anglii też była czarnoskóra. Więc argument chybiony. Całkiem możliwe że czarnoskórzy organizowali te krucjaty. Czekam na serial który to wyjaśni.
Uwielbiam kiedy przygłupy nie mające pojęcia i historii piszą coś o krucjatach :)
bo został tak zrobiony żebyś miał poczucie winy i wstydził się, że jesteś z białej rasy (jeżeli nie jesteś to chodzi o tych co są, post nie jest bezpośrednio kierowany do Ciebie, sorry)
Nie zmienia to faktu, że główną inspiracją był czarny zabójca. No i popatrz, mimo tych zalecanych parytetów i tendencji ostatnich lat do obsadzania masy ról czarnymi aktorami, wielokrotnie bez żadnego uzasadnienia, a nawet wbrew prawdzie historycznej, tutaj - gdy akurat czarny ma być, nomen omen, czarnym charakterem, reżyserowi, czy producentom jakoś się chciało zatrudnić białego, No popatrz, jakie zdziwienie, przecież o wiele sensowniej i idealnie w zgodzie z nakazami faszystów zarządzających przemysłem filmowym byłoby obsadzić te rolę aktorem o tym samym kolorze skóry, co pierwowzór. A jakoś tutaj parytety nie zadziałały. No niesamowite i w ogóle nie podejrzanie. Jeśli ktoś nie widzi w tym celowego działania, hipokryzji i zwykłej podłości, to po prostu ma wyprany mózg i nawet nie ma z nim co dyskutować.
Jakby biali nie popełniali przestępstw i to zwłaszcza pochadzac z tych na pozór dobrych domów... Rasizm w Tobie wielki.
Akurat mamy w Polsce niemal identyczną zbrodnię. Surprise surprise morderca i ofiarą oboje są biali
Nie zapomnij napisać że "ofiara" znęcała się psychicznie nad tym chłopakiem, bo w tym propagandowym serialiku oczywiście tylko biali mężczyźni są źli.
Eee tam, teraz jak sobie pomyślę, że dzieciak misłbybyć czarny to nie byłoby we mnie tyle współczucia. Dobry zabieg reżysera. Z czarnym nastolatkiem nie możnaby sklecić historii, że biała nastolatka się nad nim znęca, bo nikt by w to nie uwierzył. Z resztą czarni nie potrzebują motywu do zabijania, kierują się agresją i instynktem.