Nie sądzicie, że Zoe i Wade to coś tak jakby młodsza i bardziej "dzika" wersja Lorelai i Luka.
Ja myślę, że te pary mają ze sobą sporo wspólnego i działają na zasadzie podobnego
schematu, czyli m.in: widują się codziennie, on jest na jakiejś zasadzie stałym, elementem jej
życia (Lorelai jadała u Luka i nie mogła żyć bez jego kawy/ Zoe i Wade mieszkają razem na
plantacji dzielą kuchnię i oczywiście generator prądu, swoją drogą nigdy bym nie pomyślała,
że wysiadające korki mogą łączyć w pary, ale jednak;P),on jest w nią wpatrzony jak w obrazek
i robi dla niej właściwie wszystko, a ona oczywiście tego nie zauważa, on nie potrafi nawet
chyba przed samym sobą przyznać się co tak naprawdę do niej czuje, jest ta cała sprawa, że
ona jest spoza jego ligi, więc on stara się dla niej "ulepszać", no i oczywiście kwestia, że nikt
z jej otoczenia nawet nie bierze go po uwagę jako potencjalnego partnera dla niej no bo "jak to
ona z tym prostakiem":( itp, itd...
Dodam, że uwielbiam obie pary i oba seriale, w ogóle Hod mimo kompletnie innej ogólnej
fabuły ma sporo paralel z Gilmore Girls, chociażby ta urocza atmosfera małego miasteczka
(nawet nie wiem czy nie kręcą na tym samym planie) i to też jest jeden z powodów dlaczego
tak polubiłam ten serial:)
Bluebell ma zdecydowanie ten sam klimat co Stars Hollow, a co więcej to te same miasteczko producenckie :) Również w bodajże pierwszym odcinku HoD można zauważyć most, który był stały elementem wstępu do One Tree Hill. A tu więcej o lokalizacji Hart of Dixie http://www.livethemovies.com/go/808/welcome-to-bluebell-hart-of-dixie-filming-lo cations/
A propos Zoe i Wade'a w komplecie z Gorgem bardziej przypomina mi trójkąt Joey, Pacey, Dawson z "Jeziora marzeń", choć uszczypliwość relacji Zoe&Wade przywołały wspomnienia Loralai&Luke do tego stopnia iż odświeżam obecnie Gilmore Girls :)
Hart of Dixie - zapełniło lukę serialową po zakończeniu GG. Wśród seriali, koncentrujących się wokół blichtru, przepychu, żądzy pieniądza, Hart of Dixie jest perełka, która mam nadzieję przetrwa przez jakiś czas.