PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32949
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

'50 Anniversary

ocenił(a) serial na 6

Co dokładnie zobaczymy w specjalnym odcinku bądź filmie (chodzą słuchy, że ma to być pełnometrażowy film, jak się domyślam - telewizyjny)? O czym będzie opowiadał? Kto w nim wystąpi? Dlaczego nie ma jeszcze trailera? Może jakieś... spojlery? ;)

ocenił(a) serial na 10
pawello1200

Ciężko o 'spojlery' jeśli nie było jeszcze emisji ;) ale odpowiadając na pytanie, w wielkim skrócie, jednymi z głównych postaci będą oczywiście Matt Smith i Jenna-Louise Coleman czyli 11 doktor i Clara, do tego szykuje się wielki powrót 10 doktora i Rose (David Tennant i Billie Piper). To z takich bardziej oczywistych rzeczy. Zakładam że oglądałeś finał ostatniego sezonu i wiesz już, że w roli doktora wystąpi również świetny aktor John Hurt. Teraz zakręcona część. Hurt ma zagrać prawdziwego 9 doktora (do tej pory 9 doktorem był Eccleston). Pomysł zakłada że Doktor postanowił 'zapomnieć' o tym wcieleniu, jako że wstydził się rzeczy, które wtedy zrobił. Zakładam, i to jest tylko i wyłącznie mój strzał, że doktor, grany przez Hurta, jest tym który doprowadził do zniszczenia Daleków i Władców Czasu, a nie mogąc się z tym pogodzić, wymazał tą regenerację z pamięci, robiąc z niej swoją 'największą tajemnicę', jak sam to ujął na końcu ostatniego odcinka. Smith w 'Name of The Doctor' powiedział również o 'tajemniczej' postaci, że jest to ON ale nie jest DOKTOREM, bo imię Doktor jest jak obietnica, którą ta osoba (Hurt) złamała. Stąd moje przypuszczenie, Doktor raczej nie zabija więc jeśli Hurt rzeczywiście doprowadził do śmierci Daleków i swoich własnych ludzi, nic dziwnego że postanowił 'wymazać' to z pamięci. Podsumowując, bez względu na to czy mam rację czy nie, faktem pozostaje że Hurt będzie 9 doktorem, co czyni z Ecclestona 10, Tennanta 11 a Smitha 12 doktora. Premiera dopiero w listopadzie więc przypuszczam że na trailer trochę jeszcze poczekamy ale mnóstwo artykułów można znaleźć na ten temat w sieci (http://www.tv3.ie/entertainment_article.php?locID=1.803.813&article=103035). Mam nadzieję, że odpowiedziałem na twoje pytania :) Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
superpants23

supeepants23 napisał(napiasała?) już większość informacji o odcinku rocznicowym, od siebie chciałabym zaznaczyć tylko, iż to, że John Hurt zagra 9 Doctora to tylko TEORIA - bardzo prawdopodobna, ale (jeszcze) nie potwierdzona ;)

Poza tym oprócz odcinka rocznicowego będzie jeszcze jeden special, w którym (jeśli jestem dobrze poinformowana) odtworzą początki serialu - były już nawet zdjęcia z planu ;) W tym specialu zobaczymy na pewno 1 Doctora, Susan (jego wnuczkę) oraz Iana i Barbarę (pierwszych towarzyszy), granych oczywiście przez nowych aktorów ;)

ocenił(a) serial na 6
superpants23

Naprawdę ciekawe. Dzięki za poświęcenie czasu. ;)

superpants23

Mi się marzy, aby powrócili wszyscy Doctorowie w tym odcinku, ale to pewnie nie możliwe. Nawet 10, skoro powraca Rose, to pewnie razem z klonem Docotra, a nie samym Doctorem, szczerze to czarno widzę te pięćdziesięciolecie, GDyby wrócił Eccleston i Tom Baker, eh... marzenie.

ocenił(a) serial na 10
Zathar

Na ten moment wszystko wskazuje na to że Tennat powróci jako Dziesiąty, nie jako klon.
Wyraźnie mówi się że ma grać Doktora, ten który został z Rose nie jest Doktorem.

Szymko0

to świetnie :DD, tylko jestem zawiedziony, że tylko on powraca Doctora Ecclestona uwielbiałem, poza tym był tylko w jednym sezonie, a ie powróci. Czy ktoś wie dlaczego?

ocenił(a) serial na 10
Zathar

może nie ma dobrych wspomnień z tym serialem? jeśli to w ogóle możliwe.. podobno były rozmowy i chyba nawet był moment, w którym mówiło się że będzie, ostatecznie jednak i tak zrezygnował, wielka szkoda

ocenił(a) serial na 10
pawello1200

Du- , a nie pełnometrażowy... Zaczęło się od kilku specjali - kosztem czego przesunięto 8 serie na sezon 2014/2015 -, które nie wiadomo kiedy stały się pełnometrażowym filmem, by ostatecznie skończyć jako nieco dłuższy odcinek, bo trwać ma zaledwie około 60 minut... Zatem nie będzie żadnego pełnometrażowego filmy, bo ten powinien trwać jakieś półtoragodzinny... Ok, wiem, że, co do zasady, filmem pełnometrażowym nazywane są utwory audiowizualne trwające ponad 55 minut, ale to zwykła bzdura...
Co do zawartości to patrz post @superpants23. Od siebie dodam, że mają powrócić Zygonsi, cześć odcinka toczyć sie będzie w średniowiecznej Angli, ujrzymy też Kate Stewart oraz The Unit, i tyle... Zapewne jeszcze parę rzeczy, ale nie przypominam sobie niczego więcej w tej chwili.

Poza tym dostaniemy też dokument o tytule An Adventure in Space and Time opowiadający historie tworzenia Doctora Who. Trwać ma około 90 min.

użytkownik usunięty
Herushingu

No i prawdopodobnie Omega.

ocenił(a) serial na 10

Łooo Omega w rocznicowym? To by było coś :O
Tylko czemu nigdzie nie ma żadnego info ani nawet teorii o tym? ;p

użytkownik usunięty
Szymko0

Jeśli się dobrze szuka, to nie sposób nie znaleźć ; ) To ma być taki suprajs podobno :P

ocenił(a) serial na 10

W sumie poświęciłem na sprawdzenie tego minutę jak nie mniej, poszukam dokładniej :D
Bo to zmienia całe moje postrzeganie tego odcinka specjalnego, i to pozytywnie.

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

Omegi niemal na pewno nie będzie. Od dawna mówi się o nim, bo gdzieniegdzie pojawia się znak Ω. Tyle, że on nigdy tego znaku nie używał, wbrew swemu imieniu.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

E, to szkoda :P

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

Też żałuję.