http://www.bleedingcool.com/2013/08/01/ official-bbc-to-reveal-new-doctor-who-in-live-broadcast-this-sunday/ (usuńcie spację)
co wy na to? Gotowi? Podekscytowani? Zawiedzeni, że nie zachowali tego w tajemnicy do odcinka świątecznego?
Im szybciej, tym lepiej :) Chciałbym, żeby Dwunastego Doktora zagrał ten człowiek: http://www.filmweb.pl/person/Rhodri+Meilir-564974
Ja jestem trochę rozdarta. Z jednej strony chciałabym dowiedzieć się dopiero podczas odcinka świątecznego, ale z drugiej strony już tyle było plotek na ten temat, że fajnie będzie się w końcu dowiedzieć co, kto i jak. Natomiast z trzeciej strony trochę się boję, że się zawiodę wyborem. Wiem, dużo tych stron ;)
No to nie jesteś w tym osamotniona ;) Mną też szarpie na wszystkie strony. W sumie wolałabym nie wiedzieć, że dowiemy się w niedzielę, bo już teraz nie mogę usiedzieć w miejscu.
No, dokładnie. Najlepiej by było gdyby tak pewnego dnia z zaskoczenia ogłosili :)
Tak samo jak znienacka ogłosili, że Matt odchodzi ;c
W sumie spodziewałam się takiego zagrania ze strony BBC, więc cały czas z dystansem podchodzę do tej wiadomości. A nóż się okaże, że w niedzielę ogłoszą, że nowego Doktora poznamy w odcinku świątecznym i całe czekanie na nic.
Jakby tak się stało to bym się lekko wkurzyła.
Ostatnio BBC, Moffat, producenci, dystrybutorzy czy kto tam jest odpowiedzialny za przepływ informacji przesadza. Nie potrafią powiedzieć nic konkretnego, wszystko trzymają w tajemnicy schowane w piwnicy i nie mam tu na myśli tylko Doctora.
Steven Fat (sam się prosił na comic con, to teraz ma) to ch... jakich mało. Nawet trollowanie ma swoje granice, a to co robi on i BBC to już lekka przesada. Tak jak nas dosłownie oszukali, że rocznicowy zwiastun znajdzie się w internecie zaraz po premierze na comic con, a nie dość, że zamiast tego dali nam zdjęcie Daleków, to jeszcze zagrozili, że w razie jakichkolwiek przecieków kontakty z fanami zostaną surowo zaostrzone i niczego nie będziemy się dowiadywać.
Uwaga! Uwaga! Dziś o północy, BBC One ma wydać specjalne oświadczenie. Choć już pojawiły się przecieki na jaki temat. Najprawdopodobniej, godzina 12 nie jest przypadkowa. Ogłoszenie ma dotyczyć zapowiedzi specjalnego programu, który zostanie wyemitowany 4 sierpnia o godzinie 19 na BBC One, o tytule: "Doctor Who Live: The Next Doctor". Obecnie w programie telewizyjny, w tym czasie, widnieje program "Celebrity Mastermind". Jest on powtórką, więc BBC nie będzie miała problemu aby go zastąpić.
Mało tego! Nowe plotki sugerują także kto może być nowym Doctorem. Ma nim zostać... Peter Capaldi. Poczekamy, zobaczymy. Jak Wam się widzie ten aktor w roli 12 Doctora?
zródlo doctor who polska
uważam ze trochy za stary na doktora
A dla mnie może nie byłby to rewelacyjny wybór, ale napewno mogło być gorzej. Wole jego, niż gdyby mieli wybrać jakiegoś rudego aktora, albo co gorsza kobiete żeby przypodobać się widzom.
No i z tym programem to by się zgadzało, ale nie wiem czy to on ma oficjalnie ogłaszać Dwunastego, czy po prostu przybliżyć nam sylwetkę aktora już po oficjalnym komunikacie.
Nie wierzę w plotki, stawiam na kogoś zupełnie nieznanego jak Matt.
Nooo to by było coś. Cały czas uważałem że Dwunasty musi być inny. Skoro nie rudy, Capaldi jest wystarczająco inny :) Chciałbym żeby stworzył postać podobną do Jona Pertwee, i trochę ustatkował Doktora. Myślę że to by się sprawdziło.
Ooo tak :) Żeby tak jeszcze wrócił do używania karate i aikido jak to za wspomnianego miało miejsce...
Tak, tak, tak! Brnę przez trzeciego Doc'a i z całym sercem mogę powiedzieć, że jest moim ulubionym.
Ja na przykład sezony z Trzecim lubię najmniej ze wszystkich, mniej nawet od tych z Piątym, ale sama postać Doktora jest mega fajnie wykreowana i moim zdaniem trochę zmarnowana, bo zupełnie nie kupuję koncepcji uwięzienia na Ziemi. Chociaż jeszcze nie dotarłem poza The Three Doctors, może jak już mu zdjęli bana robi się ciekawiej :P
Gdzie tam za stary, jest w podobnym wieku, co śp. William Hartnell gdy zaczynał grać Doktora. (I gdy serial się zaczynał)
Przypadek? https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/971186_534296576625038_15 03852127_n.jpg
Jaram się jak ruski czołg :D
Nie spodziewałem się że tak szybko się czegoś dowiemy, ale teraz mam wrażenie że do niedzieli jest cała wieczność.
Teraz mi do głowy przyszło, że powinni przedstawić kilku kandydatów i zrobić głosowanie esemesowe. Ale by kasy do budżetu napłynęło, ho ho ho xD
Właśnie się dowiedziałam! I'm so excited! xD http://media.tumblr.com/493b7094c4842b79c41a3016ccfdc676/tumblr_inline_mhpiiptNz h1qz4rgp.gif
*NEWS* In a special one-off live television event this Sunday at 7pm, BBC One will exclusively be revealing the next Doctor to the nation.
Steven Moffat says: "The decision is made and the time has come to reveal who's taking over the TARDIS. For the last of the Time Lords, the clock is striking twelve."
Może w końcu będzie rudy? I mam takie pytanie, czy to będzie ostatni Doktor, bo władca czasu może się regenerować 12 razy, a Dziesiąty Doktor (David Tennant), tak jakby regenerował się 2 razy, tzn po postrzale Daleka użył swej odciętej ręki, z którego potem powstał pół Doktor pół Donna, a później regenerował się po napromieniowaniu, a jeśli nie zaliczać tego jako dwóch regeneracji, to co z tym Doktorem ale nie Doktorem którego widzimy na koniec w finale siódmego sezonu, czy to Doktor który stracił swój numer, a następca dostał ten sam, czy to pół Doktor pół Donna?
Jeżeli będzie to ostatni Doktor to tylko w wypadku kiedy Hurt okaże się wcześniejszym wcieleniem, Dziesiąty użył energii z bieżącej regeneracji.
A nawet jeżeli obecne wcielenie będzie trzynastym wcieleniem to jestem więcej niż pewien że twórcy zwiększą mu ten limit w jakiś sposób.
Ale co do Hurta - NieDoktora to zupełnie nic nie wiadomo. Poza tym że to na bank nie Doktor-Donna.
Capaldi z wyglądu mi pasuje bardzo, co nie zmienia faktu że takie bukmacherskie plotki mają nikłe szanse na bycie prawdziwymi. No i do tego gość ma z tego co widzę grać w przyszłym roku w jakimś innym serialu, ma zapowiedziany następny film... Nowy Doctor nie będzie raczej miał zapchanego terminarza na przyszły rok, ale na pewno nad czymś teraz pracuje "even those working with the new Doctor on other projects at the moment have no idea they are in the presence of the 12th incarnation."
Już pominę to, że grał i w Torchwood, i w Doctorze, bo wiadomo że to producentom w BBC nie przeszkadza.
Wyczuwam jutro drgania mocy i zrywające się streamy. Dlatego ja już teraz szukam w Internetach działajacych streamów.
ja wczoraj oglądałam sherlocka na tym streamie http://livetvcafe.net/video/X6R47664W52Y/BBC-ONE prawie się nie zacinał.. na trailerze 3 sezonu się nie zacinał :P
Ja niestety przegapiłam, ale z tego co teraz widzę, to największą sensacją są wąsy Johna. xD
zresztą, to jedyna nowa rzecz.. tak to same ujęcia - "sherlock powrócił" - trochę za krótko jak dla mnie. no, ale. JUTRO ZOBACZYMY KTO BĘDZIE 12 DOCTOREM ASDFGHJKL:
W sumie też racja. :) Ale prawdopodobnie tak też będzie. Jeszcze 8 godzin zostało. :D
Mi też się wydaję, że to będzie ktoś inny, ale nawet się nadaje..
http://media.tumblr.com/3f92e4f9bc4f334c18ea0abe919759c2/tumblr_inline_mqzuxpbHk H1qz4rgp.gif
http://athena-fua.tumblr.com/post/57311551666/peter-capaldi-is-almost-certainly- the-actor-set
Dochodzę do wniosku że byłoby genialnie gdyby to był on. Już się nie mogę doczekać narzekania 'psychofanek' Tennata krzyczących po internetach że Doktor musi być coraz młodszy :D
Ale dla mnie jest jedno bardzo ważne ale :D Stroje trzech ostatnich Doktorów były zbyt stonowane, muszą mu stworzyć jakąś kompletnie nielogiczną i charakterystyczną kreację, bo to było świetne w klasycznych seriach że każdy Doktor się niesamowicie odróżniał strojem. U Tennata i Smitha to były niewielkie szczegóły - muszka/krawat, skórzane buty/trampki, tyle. Dziewiąty niby był ubrany zupełnie inaczej, ale jakoś się to nie rzuca w oczy. A powinno.
Hej, to niesprawiedliwe uogólnianie. Na prawdę niewiele jest osób, które tak myślą i nie sądzę, żeby to dotyczyło Tennanta. W końcu to Matt był najmłodszy, jak dla mnie nieco za młody kiedy zaczynał.
Też się zastanawiam jak ucharakteryzują nowego Doktora. Raczej na pewno nie będzie to już mucha, chociaż kilku Doktorów już ją nosiło. To musi być coś charakterystycznego, niebanalnego.
Wybacz, nie chciałem zabrzmieć aż tak źle.
Po prostu jak przeglądam różne fanpejdże na fejsie, typu "Doctor Who and the T.A.R.D.I.S.", to ogromna większość komentujących narzeka że to dramat jeżeli wybiorą starszego Doktora, a większość tej większości to nastolatki(chociaż w sumie wiek trudno określić, co najwyżej po tym jak się wypowiadają) z Tennatem na profilowym, płaczące że nie mogą wybrać Capaldiego bo jest "too old and not cute" to zaczynam się zastanawiać co ja właściwie oglądam. Z drugiej strony pojawia się krytyka że przecież Capaldi już grał w FoP i Torchwood (so what?), głosy o tym że część ludzi ciągle ma nadzieję na powrót Tennata, narzekanie że serial powinien iść z duchem czasu i w związku z tym Doktorem musi być kobieta, kilka osób oburza się że jak to, już dawno wiadomo że kolejnym Doktorem będzie John Hurt (przecież wprowadzili go w ostatnim odcinku i nawet podsiali że to Doktor!)... długo by wymieniać. Ogólnie mam fatalne zdanie o większości tzw. fandomu Doctora Who :P
Jedyny rozsądny głos w dyskusji jaki znalazłem to ktoś kto stwierdził że jeżeli Capaldi będzie Doktorem to przestanie oglądać serial na kilka lat, bo Capaldi za bardzo przypomina Valeyarda :P
Pomijam już fakt że nie wydaje mi się żeby to właśnie on został Doktorem. Takie pewniaki nie mogą się sprawdzać. Ale widziałbym w roli kogoś starszego, pomimo tego że uważam że dziwne będzie nagłe postarzenie Smitha i faktycznie może się wydawać odrobinę nielogiczne (co z tego, to Doctor Who, tu wszystko co nielogiczne jest idealnie logiczne :D ). I jeszcze marzy mi się Doktor który w końcu przestanie nadużywać śrubokrętu :p
Hah, dlatego ja nie korzystam z 'fejsa'. Takie nastolatki psują opinię o fandomie, ale i tak wydaje mi się, że fandom DW jest na prawdę fantastyczny. Nie licząc jednostek, ale przecież nic nie jest doskonałe. :P
Co do wieku pana Capaldiego, to jak dla mnie nie jest on problemem. W sumie gościu nawet nieźle się trzyma, ale wątpię, że wybiorą go. Raczej wezmą kogoś koło 40, bo w obecnej formie serialu Doktor musi się nabiegać, nie wiem jak jest z formą Capaldiego, ale taki np Hurt już by się nie nadał. No i ten target wiekowy widowni znacznie się obniżył, a większość młodych z tego co piszesz wolałaby kogoś młodszego. Cóż poradzić, takie mamy czasy. Mam tylko nadzieję, że nie wezmą kogoś młodszego od Matta.
A ja tam kocham śrubokręt! Nie wyobrażam sobie Doktora bez niego. Wiem, że w starszych seriach nie używał go tak dużo, ale teraz jakoś tak to do niego przylgnęło. :P Ciekawe jak będzie wyglądał w nowych seriach.
Ciekawe jaki będzie miał kolor. Śrubokręt jest spoko, tylko czasem załatwia zbyt wiele spraw ;p
Noo taki Jon Pertwee miał chyba 51 lat zaczynając grać Doktora (czyli niewiele młodszy od Hartnella) a był najbardziej aktywnym fizycznie Doktorem ze wszystkich. Wenusjańskie Aikido, to było coś. Inna sprawa że trochę idiotyczny jest fakt że nauczył się go nagle po regeneracji, a po zmianie w Czwartego na zawsze zapomniał. Tak jak gdzieś kiedyś wspominałem, nie podobają mi się pierwsze historie z Trzecim, ale pomysł lekko podstarzałego Doktora który w walce wręcz potrafi pokonać kilku przeciwników na raz jednocześnie uwalniając sie z krzesła do którego jest przywiązany jest...ciekawy, chociaż pewnie dzisiaj, po tych wszystkich wcieleniach, byłby mocno kontrowersyjny :d http://www.youtube.com/watch?v=pMAab89iINM
A to nie wina śrubokręta już, tylko może chodzenia na łatwiznę, tak jak z nagminnym przepisywaniem czasu.
Właśnie jakoś sobie nie wyobrażam Doktora powalającego przeciwników ciosami karate. Chociaż gdyby to odpowiednio wyważyli, mogłoby być na prawdę fajnie, gdyby od czasu do czasu komuś nakopał, a nie zawsze zabierał nogi za pas. :P