Sądzę, że Doctor regeneruje się pod koniec 7 sezonu. W końcu tak już mówią o tym "końcu jedenastego na polach Trenzalore". Wiadomo jest coś na temat 12 doctora? Kto go zagra itp? i czy w końcu BĘDZIE RUDY? :D
Nic nie wiadomo, bo wiadomo być nie może, bo nie ma żadnych informacji odnośnie tego, że w najbliższym czasie dojdzie do regeneracji, oczywiście można spekulować, że z takiej okazji, jaką jest 50 rocznica mogliby doprowadzić do upadku Jedenastego i rozwikłania tajemnicy kryjącej się za przepowiednią oraz ciszą.
Istnieją spekulacje na temat ewentualnej zmiany, gdyż po nakręceniu odcinka rocznicowego Smith wyjeżdża do Hollywood grać w filmie "How to Catch a Monster". Z tego powodu przerwa w kręceniu następnych odcinków DW będzie bardzo długa. Spekuluje się jednak, że zamiast owej długiej przerwy Smith zrezygnuje całkiem, i pojawi się ktoś nowy jako Dwunasty Doktor. Przy czym na razie to, jak wspomniałem, spekulacje.
Są też spekulacje nad wyborem aktorów ... Podobno są rozmowy z Alexanderem Vlahosem na ten temat...
http://media.tumblr.com/76c3c28c07e5880adab6a34b5d25e234/tumblr_inline_mi0kccrH3 v1qz4rgp.png
http://media.tumblr.com/09a52964e52826a2038e675a22a97a2f/tumblr_inline_mi0k7k1je j1qz4rgp.png
i z wikipedii:
Alexander also attended the Doctor Who auditions for the role of The 12th Doctor. He was one of the few who were called back, it is most likely him and the other called back actor's will have to have another script-test before a read-through with Jenna Louise Coleman, it is also furthermore to be revealed if Jenna will be yet performing her role on Doctor Who by the time of The 12th Doctor.
kocham Matta, ale Alexa chcę tak bardzo na Doktorka! w końcu jest jednym z nas - whovian na całej lini!
Jakiś taki zbyt...piękny na Doctora, chociaż twarz ma jakąś taką bardzo "doctorową". Ale pożyjemy, zobaczymy, ja się spodziewam, że jeszcze Moffat wszystkich wytrolluje i wstawi babkę.
Jak Doktor będzie kobietą to nie oglądam więcej. xD Po prostu sobie tego nie wyobrażam.