Dziś mija czterdzieści dziewięć lat od premiery "The Unearthly Child" - za rok złoty jubileusz. :)
Bardzo bym chciał,żeby na ten Złoty Jubileusz zrobili taki specjalny odcinek,jakie robili np.na 10-lecie czy-20 lecie serialu,czyli by w jednym odcinku byli wszyscy trzej ostatni Doktorzy,9 ,10 i 11.Po prostu o tym marzę, i mam nadzieję,że twórcy również sobie o tym przypomną.
Trzech różnych Doktorow, w jednym odcinku,wyobraźcie to sobie!Jeśli zrobią cokolwiek innego niż ten pomysł,to to wszystko inne będzie gorsze.
Też marzę o odcinku z trzema Doctorami ... jak cudownie byłoby zobaczyć ich razem! Mogliby też wrzucić garść starych towarzyszy, np. Donnę czy kapitana Jacka, normalnie jak sobie coś takiego wyobrażam aż się łezka w oku kręci ;) Choć konstrukcja fabularna odcinka pełnego takich wspaniałości mogłaby być trudna, jeśli chciałoby się wszystkich odpowiednio wyeksponować, tak czy inaczej mogłoby być cudownie - osobiście wierzę w Moffata, jego zdolność do tworzenia scenariuszowych arcydzieł i jego trollową inteligencję emocjonalną :)
Zrezygnował z roli bo bał się że ludzie będą go utożsamiać tylko z Doktorem, a ostatnio gdzieś czytałem jakiś wywiad z nim, gdzie dość kategorycznie powiedział że nie wróci na 50. rocznicę.
Podobno Tennant ma wrócić. W wywiadach "nie potwierdza nie zaprzecza" ;) Btw Bardzo bym chciała żeby i Billie Piper/Catherine Tate wróciły... Barrowman też, ale potwierdzone że jednak nie. No i Ecclestone. Szkoda że nie wróci. Lubiłam tamtego doctora, nawet bardzo. Nieco bardziej od jedenastego. Co do starych serii - chciałabym bardzo obejrzeć, ale czy ktokolwiek wiem czy są z jakimiś napisami? Polskie być nie muszą, ale angielskie koniecznie, bo audio jest pełne szumów, przynajmniej to z 63'. A bardzo chciałabym poznać stare serie Doctora bo czuję się taką ignorantką nie znając ich wcale :)