PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

BBC Worldwide have confirmed that The Doctor Who 50th Anniversary will be simulcast in 200 countries at the same
time as the BBC One Premiere. Global broadcasters have agreed to show the episode at the same time to avoid any
leaks and to celebrate the show's anniversary.

The special extended episode, due to air on November 23, could potentially be the biggest-ever global simulcast of a
drama and could fetch more than 100 million viewers from 200 territories.

A simulcast will mean that fans outside of the UK won't get episode details spoiled or leaked before they are able to
watch it.

As the episode is due to air in the evening in the UK, viewers in LA could be watching at midday, while fans in Sydney
would get an early morning broadcast on Sunday morning (November 24).

The simulcast of the 90-minute episode on TV would be in addition to plans to show the 3D episode in cinemas.

Long-running enemies the Daleks, are set to return for the 50th anniversary episode, as well as former Doctor David
Tennant, Joanna Page and John Hurt.

użytkownik usunięty
Rexus88

Po pierwsze: liczba krajów na świecie to 194 (w tym Watykan). (Z czego chyba nawet w połowie nie jest pokazywany DW. Ciekawe czy papież Franciszek będzie sobie oglądać :P )
Po drugie: pisałem już w tej sprawie (chodzi o emisję w Polsce) do BBC Entertainment Polska i do BBC Worldwide w, czekam na odpowiedź

Pamiętajmy, że źródłem tych rewelacji o 200 krajach to The Sun. BBC potwierdziło, ale nie podało liczby.

ocenił(a) serial na 10

Gdzieś ktoś napisał że to dowód na istnienie obcych cywilizacji - po prostu BBC emituje ten odcinek również poza Ziemią :P

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

Ha ha ha :))))))) Dobre :D

ocenił(a) serial na 10

podłączam się do wątku też jestem ciekawa co BBC entertainment na to powie? z tego co wiem to u nas było wszystko z jedno dniowym opóźnieniem. Ale 50 mam nadzieję że w ogóle zamierzają puścić ...

ocenił(a) serial na 10

Pokaza pewnie z 50 krajach i tyle.. w krajach typu Korea Pólnocna, Francja, Arabia Saudyjska itp na pewno nie pokaza

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

a czemu nie we Francji?

ocenił(a) serial na 10
Belief

Bo doktor who nie wyznaje allaha a francja to kolonia muzulmanska..

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Oj przestań już. Francja jeszcze nie jest państwem muzułmańskim i z tego co mi wiadomo to jeszcze mają swoje prawo. Jeśliby patrzeć w ten sposób to prawie nigdzie w Europie tego serialu by nie można było puścić bo muzułmanów jest zatrzęsienie w wielu państwach Europejskich a przewodzi im właśnie Wielka Brytania.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Przeciez tam za pare lat liczba muzulmanów przekroczy 90% spoleczenstwa.. Juz polowa nich to muzulmanie a wielu domaga sie szariata... W muzulmanskich dzielnicach mozna zostac zabitym za samo neibycie muzulmaninem

Muzulmanie w wielkiej brytanii sadza w swoich dzielnicach, okazyjnia zabija jakiegos czlowiekall Zreszta muzulmanie w UK pewnie nie zmusza ludzi do zniesienia doktora who tylko przemuzulmania go..

Zreszta w 7 sezonie juz byla jedna ciapa która pmogla w czyms doktorowi i jeszce uwierzyla ze poza ziemia jest życie.. Uwierzlybym że to bydlo wierzy w geocentryzm ale to ze jest przyjazne i nieglupie to juz bujda.

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Ja znam problem muzułmanów uwierz mi ale wchodząc na takie forum wolałabym oderwać się od takich tematów i dyskutować o Doctorze.

ocenił(a) serial na 10
Belief

ia tesz

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

Fajnie ze z posró 183 krajów pokaza az w 200.. Wyrabiaja powyzej 100% normy.

Fajnie ze rzady panstw takic hajk Korea Pólnocna, Kuba Zimbawe oraz zadupia w Afryce gdzie nie ma nawet telewizji to pokaza..

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Nie chcę się czepiać ale czy twoje wyliczenia odnośnie liczby państw na świecie uwzględniają również takie państwa których obszar to farma jakiegoś farmera a obywatele to on i jego rodzina? Bo nie wiem czy wiesz ale takie "ogromne" państwa też istnieją, W Australi jak tylko chcesz i masz dość kasy to możesz wykupić sobie trochę ziemi od rządu i zostać królem :)

ocenił(a) serial na 10
Spicke

Panstw takich jak farma jest pare... Liechnstenstein, Watykan, San Marino itp to malo..

W Australii jest duza wolnosc ale nie az taka..

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

A ten koleś to niby co?

"Pewnego dnia farmer Leonard George Casley zdecydował się oderwać od Australii. Bo go ta cała Australia już tak denerwowała, tak drażniła, że nie ścierpiał. Co chciał farmer Leonard na swoich farmach zarobić – to mu taki podatek ta Australia przykładała, że ani się, człowieku, rusz. Co jednak robić – podatki jeszcze jako tako znosił. Ciężko było, ale znosił. Ale kiedy mu Australia ustanowiła górne limity na zboże, które może sprzedać – to już się wściekł i z Australii wystąpił.

Farmer Leonard, wraz ze swoją rodziną, powołali się na stare brytyjskie prawo, pozwalające wypowiedzieć lojalność monarsze brytyjskiemu (w Australii, jako części Commonwealthu, nadal głową państwa jest brytyjski władca i obowiązuje tam brytyjskie prawo oparte na casusach) z powodu jego „zdrady”. Ogłosił swoją farmę – o nazwie Hutt River – księstwem, a samego siebie za księcia.

Książę Leonard rządzi swoim księstwem nadal. Wydaje edykty i prawa. Księstwo posiada około 20 mieszkańców, lecz o obywatelstwo postarało się już 13 000 osób. Książę jest żonaty z księżną Shirley, z którą ma siedmioro potomków. Następcą tronu jest najstarszy z nich – książę Ian, który odziedziczy po ojcu państwo. Gospodarką księstwa zajmuje się inny członek rodziny panującej – książę Kevin.

Hutt River wydaje znaczki i bije własną monetę. I jedno i drugie jest gratką dla kolekcjonerów. Rząd Australii – oczywiście – nie uznaje secesji księcia Leonarda i ostrzega, że wszelkie czynności prawne z księstwem mogą być uznane za próbę ominięcia australijskiego systemu podatkowego. Nie wiadomo do końca, jaki jest stosunek urzędu podatkowego do samego księcia Leonarda, ale prawdopodobnie – jako lokalnej atrakcji turystycznej – dał mu urząd święty spokój."

Źródło:
http://nczas.com/publicystyka/jak-zalozyc-wlasne-panstwo/

ocenił(a) serial na 10
Spicke

Cóż.. Dziwne wiec ze australia to nie kontynent na którym jest miliard malych panstw

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Wiem że w Australii nie ma miliarda małych państw (jest to jedno wielkie państwo zajmujące cały kontynent z wyłączenie oczywiście takich miejsc jak to opisane powyżej których nie wiem ile jest ale oczywiście na pewno nie miliard), chciałem tylko powiedzieć że są i to nie tylko w Australii (jak mogłeś przeczytać w tekście do którego podałem link). Jeśli policzysz wszystkie takie dziwaczne państewka i dodasz je do tych które są pokazane na mapie świata (dodatkowo dolicz jeszcze kraje która w rzeczywistości nie istnieją bo nie mają własnego terytorium ale są ludzie którzy nadal uważają się za obywateli tego państwa tak jak kiedyś Polacy) to jestem przekonany że wyjdzie ci że jest ich powyżej 200 więc ta informacja że odcinek z okazji 50 rocznicy będzie w 200 państwach jest możliwy.
Przynajmniej w teorii :)

Rexus88

http://www.doctorwho.tv/whats-new/article/50th-anniversary-to-be-simulcast-in-ov er-75-countries-and-cinemas#list

Według tego będzie w Polsce :)

ocenił(a) serial na 10
TomKruz

Że na BBC Entertainment będzie było do przewidzenia akurat. Ale jeżeli będzie w kinach i to w 3D, to dopiero będzie coś.

nikike

Czy ja wiem, czy do przewidzenia... Nie pamiętam, żeby kiedykolwiek leciało tam coś w tym samym czasie co w Anglii, ale mogę się mylić :)

ocenił(a) serial na 10
TomKruz

No ale to jednak specjal, którego starają się w jak największej liczbie krajów pokazać na żywo...

nikike

Wiesz, do tej pory byłem po prostu przyzwyczajony, że Polska jest z reguły traktowana jak kraj trzeciego świata w takich kwestiach :) Dlatego także niezmiernie ucieszyłem się, kiedy przeczytałem tego newsa ;)

Rexus88

http://www.cultbox.co.uk/news/headlines/8274-doctor-who-the-day-of-the-doctor-ci nema-release-details
Oczywiście Polski brak :))) uwielbiam to...

ocenił(a) serial na 10
TomKruz

Marudzenie. Najważniejsze, że będziemy mogli zobaczyć rocznicę w telewizji w dniu premiery, to się liczy.
Fanów DW w Polsce jest stosunkowo niewielu, pewnie w ogóle nie brano nas pod uwagę.

ocenił(a) serial na 10
katniss_

No i jeszcze jest to: "More countries will be confirmed within the next few weeks."
Coś tam nasze rodzime BBC bąkało w tej sprawie, że jeszcze jest czas itd.

katniss_

Marudzenie marudzeniem, ale tego, że odcinka nie puszczą w BBC HD nie przebaczę :D Po co tak w ogóle ten kanał, skoro nigdy nic nie leci... BBC Entertaiment przynajmniej na mojej satelicie nie jest nadawany w HD...

ocenił(a) serial na 10
TomKruz

No moim zdaniem BBC HD jest 100 razy lepsze od Entertaiment :D I rzeczywiście szkoda, że nie puszczą tam odcinka.
Tak czy siak, ja się cieszę, że będę mogła zobaczyć to w TV a nie na zacinającym się streamie ;D

katniss_

Ok, koniec z moim marudzeniem :) Ja także bardzo się cieszę, że chociaż raz zasiądę przed telewizorem i obejrzę niejako "na żywo" "Doctora" ;)

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

Wiecie czy na BBC będzie opcja z napisami czy tylko lektor?

ocenił(a) serial na 10
annapie

Będzie można wyłączyć lektora, ale napisów nie będzie.

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

A czy ktoś wie o której to będzie godzinie? Przeszukałam program na piątek, sobotę i niedzielę, a oprócz zwykłego sezonu siódmego nic nie znalazłam..

CocoChin

Ramówka dopiero się zmieni... BBC Entertainment potwierdziło- TAK, prapremiera będzie w TYM samym czasie w Polsce. Skoro BBC w Anglii puszcza odcinek o 19:50, to u nas będzie to dokładnie 20:50. Nie ma powodów do paniki, a tym bardziej do zadawania tych samych pytań co chwila :)