PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Pomyślałem, że zalożę temat, w którym będziemy mogli z upływem czasu dodawać wiadomości dotyczące 8. sezonu serialu.Oczywiście im póżniej, tym tych wiadomości będzie wyciekać więcej.

Jak na razie wiadomo, że
- Matt Smith rezygnuje z roli 11. Doktora. Poszukiwania 12. Doktora trwają.
- Od 8. sezonu serial ma nowego producenta wykonawczego. Jest nim Brian Minchin. Oczywiście, Steven Moffat również zostaje na swoim stanowisku producenta wykonawczego.
-Jenna Louise-Coleman zostaje w roli Clary na 8. sezon.
- 8 seria najprawdobodobniej będzie składała się z 12 odcinków, emitowanych bez przerw.
- 8 seria powróci w 2014r, w 2013 nie zobaczymy już żadnych sezonowych odcinków.

Tyle udało mi się znaleźć- jak na razie.

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

Dojdzie nowy producent wykonawczy? No to żeś mnie teraz miło zaskoczył. Może wreszcie ten serial znów wyjdzie na prostą a Moffat ze swoimi durnymi pomysłami trochę się wycofa.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Nie chciałbym Cię rozczarować, ale dla nas, widzów, to będzie zmiana w zasadzie niezauważalna - producent wykonawczy odpowiada m.in za realizację wymyślonych przez głównego scenarzystę (W tym przypadku Moffata) rzeczy a nie tworzy własne.
Z innej beczki Moffat wspominał coś o jeszcze innym niż do tej pory sposobie prowadzenia głównego wątku. Mam nadzieję na epickie wieloczęściówki.

Capitano_S

Moze to bedzie coś w rodzaju Trial of a Timelord?

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

Mi się marzy coś w stylu takiego współczesnego "The War Games" - epicka pięcioczęściówka (Wspomniane miało dziesięć części, ale były one o połowę krótsze, niż obecne epizody)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

nie no na pewno pokażą zmianę jak by to wyglądało w świątecznym odcinku jest mat a w pierwszym odcinku 8 sezonu nagle nowy doktor i nie wiadomo by było jak doszło do regeneracji na pewno coś wymyślą : )

ocenił(a) serial na 10
opal2

Nie o to chodzi. W serii piątej wątek poprowadzono w stylu RTD: powtarzające się zjawisko. W szóstej główny wątek mocno wyeksponowano, a w siódmej postawiono na jego zmarginalizowanie i brak kilkuczęściówek. W ósmej serii ma ponoć być jeszcze coś innego.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Umiesz pocieszyć, nie ma co ;]. A ja poszłam taka szczęśliwa spać :(. Nie wiem co on może jeszcze wymyślić. Jeżeli główny wątek jest słaby (a w przypadku Moffata niestety te wątki takie były) to nic mu nie pomoże. Choć potencjał ma. Przy zmianie Doctora może znów zacząć od nowa. Ale ja i tak jestem w jego przypadku już sceptyczna.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Zdania są wybitnie podzielone, to tak odnośnie tej słabości :)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

No wiem. Bo to jest kwestia gustu i tego co kto lubi.

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

Jestem zielony w sprawach filmowych itp..

Producent wykonawczy (w tym przypadku Moffat) to ten kto spierniczył czołówke, tlo serialu itp?

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

W 5 sezonie..