PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32949
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Zastanawiam się jak dalej potoczy się wątek River Song. Wiadomo, że umiera w bibliotece ratując Dziesiątego ( chyba, że Moffat mózgojebca znów coś pokręci ) jednak do tego momentu wydaję się, że jeszcze daleka droga... Jakoś nie koniecznie tęsknie za jej postacią, ale ciekawi mnie jak dalej to wszystko zostanie poprowadzone i jak długo. Jakby nie było aktorka grająca River niestety się starzeje, a i postać zużyła swoje regeneracje by ratować Doktora, więc nowa aktorka jest wykluczona.. ;-)

ocenił(a) serial na 10
dayena

W zwiastunie finału serii pokazany był jej nagrobek, aczkolwiek Moff to król trollingu oraz mieszania ludziom w głowach, więc... :)

dayena

Podejrzewam że "The Name of the Doctor" może wiele wyjaśnić w tej materii. Jednak mając na uwadze że dopóki głównym scenarzystą jest Moffat, to nigdy niczego nie można przewidywać :)

ocenił(a) serial na 10
dayena

Nawet nie tyle że zużyła swoje regeneracje, co po prostu zginęła w Bibliotece, więc Moffat/Doctor musiałby naginać elementarne zasady żeby ją uratować.

ocenił(a) serial na 10
dayena

W ogóle historia River jest totalnie pokręcona - wiemy jak się River "rozpoczęła", jak zginęła, więc ostatnie spotkanie Doctora z nią będzie gdzieś w środku, a ona pewnie nawet nie będzie sobie z tego zdawała sprawy...

ocenił(a) serial na 10
nikike

Wedle spoilerów ma być "post-Library River"

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Hm...

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Dla mnie oznacza to że może to być właśnie tylko jej nagrobek.
W zwiastunie widzimy River w dziwnym stroju - tak samo na renderach. Może to będzie jej hologram? Oczywiście tej która już umarła :)
Mam nadzieję, że nie pozbędą się postaci River Song bo uwielbiam ją, sam nie potrafię powiedzieć czemu :D

spyro0

Ja też uwielbiam River Song i mam nadzieje ze będzie jej jak najwięcej.

Co do tematu to ostatnie spotkanie z doktorem, to bedzie na jakies śpiewającej wieży i Doktor będzie płakał (ale nie powie jej dlaczego) bo będzie wiedział że to jest ich ostatnie spotkanie i da River swój śrubokręt, wiadomo to z odcinka z bibliotece 4x09

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

Ostatnie spotkanie Doktora i River już miało miejsce w odcinku specjalnym "Night and the Doctor".

Bojczew

to nie ma ostatnie spotkanie, bo gdzie masz tam Śpiewająca Wieża i kiedy dał River śrubokręt ?

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

W "Night and the Doctor" River mówi, że tam właśnie idą.

Capitano_S

jeśli tak to przed ostatnie, a tego co był ubrany w garnitur i kapelusz to ostatnie.

a mi chodziło bardziej żeby było pokazane te śpiewające wieże i te sceny co opisałem wcześniej

ocenił(a) serial na 10
Bojczew

Z tego co pamiętam (a mogę się mylić) to River coś tam mówiła, że ich ostatnie spotkanie będzie wtedy, gdy ona będzie myślała że to jej Doctor, ale to będzie ten, który jej jeszcze nie zna. I to już miało miejsce (nie pamiętam odcinka) wtedy w więzieniu, gdy River go pocałowała, a on nie wiedział o co chodzi.

ocenił(a) serial na 10
Occta

Takie spotkanie było właśnie w Bibliotece :)

spyro0

W bibliotece River mówiła o tym ostatnim spotkaniu ale nie było pokazane

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

Troszkę się nie zrozumieliśmy :)
Właśnie w bibliotece River spotkała Doctora i myślała, że to jest jej Doctor, a on jej nie znał :)
A potem w poźniejszych odcinkach był tekst , że (nie pamiętam dokładnie) kiedyś spotka Doctora i spojrzy mu w oczy, ale on jej nie będzie znał i to ją zabije :)

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Przecież w bibliotece River mówi wyraźnie, że on jest jeszcze za młody i, że nie jest jej Doctorem. A co do dalszej części twojej wypowiedzi to właśnie to miało miejsce w tym więzieniu do którego Doctor ją przywiózł :)