PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Obejrzałem 6 odcinków pierwszej serii, tej z 2005 roku i jakoś mnie nie wciagneło. Czy jest sens to
kontynuować? Rozkręca się później?

ocenił(a) serial na 8
Gangelus

Tak, i to dość szybko. Moim zdaniem od ostatniego odcinka pierwszej serii się rozkręca.

Gangelus

Weź pod uwagę, że 1 sezon wyemitowany został 9 lat temu, więc jest słaby pod wieloma względami (technicznymi, muzycznymi, etc...).
Chyba trzeba trochę cierpliwości i spojrzenia poza tę nieudolną technicznie oprawę. Bo ten serial niesie wiele przesłań, odniesień do rzeczywistości i trafnych porównań. Warto przebrnąć przez pierwszy sezon, żeby wiedzieć o co chodzi w kolejnych, ale według mnie również serial robi się o wiele ciekawszy z końcem 1 sezonu. Potem jest już tylko lepiej :)
Dla mnie szokiem w pozytywnym znaczeniu była muzyka w 5 sezonie - w końcu taka, która dodaje klimatu :)
O ile umiesz się wczuć w serialowy świat - oglądaj koniecznie, bo naprawdę warto! :)

ocenił(a) serial na 9
Gangelus

Dotrwaj chociaż do dwuodcinkowego Empty Child/The Doctor Dances - mimo wielu niedociągnięć technicznych jest w czołówce moich ulubionych odcinków. Oglądając go samotnie wieczorem można się nieźle wystraszyć (co przeżyłam na własnej skórze) ;)