PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32949
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Czy muszę obejrzeć wersję z 1996 żeby zrozumieć o co chodzi w tej ? Chcę zacząć oglądać tę wersję ale nie oglądałam tej starszej i nie wiem czy zrozumiem o co chodzi : )

ocenił(a) serial na 9
Nivisable

Nie, nie musisz. Nowe serie są tak napisane, że osoby niezaznajomione z klasycznym Doctorem Who bez problemu rozumiały o co chodzi.
Tak na marginesie, to klasyczne DW zaczyna się 1963 roku, a film z 96 roku jest tylko kontynuacją.

Eriu

Dzięki : )

ocenił(a) serial na 10
Nivisable

Tak, jak wspominał przedmówca, nie musisz oglądać serii klasycznych z 63 aby zrozumieć, co się dzieje w nowych. Ale polecałbym Ci też te starsze odcinki, bo są świetne i po prostu warto :)

Capitano_S

Dzięki : )

ocenił(a) serial na 7
Nivisable

I nie zrażaj się po pierwszych odcinkach, które są... no, dziwne. Ale warto być cierpliwym, naprawdę :D Jeżelii nawet 9 doctor (ten z pierwszej serii) nie przypadnie Ci do gustu, to serio, poczekaj na regenerację (ostatni odc. pierwszego sezonu) :3

Laleli

Będę wytrwała : )))

ocenił(a) serial na 10
Nivisable

Nawet jakbyś chciał, to nie obejrzysz. Pierwsze sezony są zaginione, jedynie niektóre odcinki udało sie odzyskać. A nawet jeśli... wątpię, byś przez to przebrnął. To był zupełnie inny serial niż teraz.

ocenił(a) serial na 10
viaxon

Tylko część odcinków jest zaginiona. Natomiast co do reszty, serial istotnie był kiedyś inny, ale stał na równie wysokim, a i zdarzało się wyższym, niż teraz poziomie.