PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Dzisiaj ma miejsce koncert tematyczny DW na Proms 2013. Będziecie słuchać? Wiecie gdzie można odbierać BBC Radio 3?

P.S. Przed chwilą pojawiły się plotki, jakoby podczas tego koncertu ma zostać wyjawiona tożsamość kolejnego Doctora ;)

użytkownik usunięty

Ha! Znalazłem aplikację na moją Lumię gdzie jest BBC Radio 3. Jak słodko :3 Może wie ktoś czy będzie można obejrzeć sobie proms?

ocenił(a) serial na 10

Właśnie słucham sobie tego ;) A audycja telewizyjna będzie w inny dzień, tu więcej: http://www.doctorwhonews.net/2013/07/proms2013-130713120008.html

Obejrzeć to chyba raczej nie. A co do drugiego podpunktu: chciałbym, ale wątpię.

użytkownik usunięty
Rexus88

http://www.bbc.co.uk/radio/player/bbc_radio_three <- tutaj można sobie słuchać, o dziwo, dostępne w Polsce bez kombinowania.

ocenił(a) serial na 8

Wiadomo już kto będzie 12?

namii

Jeszcze nie, ale Strax rozwala system.

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

Haha,dokładnie.Z tego co słyszałem obejrzeć będzie można za parę dni na BBC One,a powie mi ktoś czy leciał już ten kawałek rocznicowy,bo się trochę spóźniłem?

Lewyy_

Nie wiem, też się spóżniłem, ale podejrzewam że będzie dopiero pod koniec.

ocenił(a) serial na 8
Rexus88

Ej, to dajcie znać jak już ogłoszą, kto będzie 12 ;)

ocenił(a) serial na 8
namii

A mają ogłosić?
Właśnie Matt się pojawił. Chciałabym obejrzeć to z wizją. :P

ocenił(a) serial na 8
Rexus88

O właśnie puścili all the strange strange creatures - już zapomniałam jak bardzo lubiłam ten utwór. Łezka się w oku kręci.
A tak w ogóle było coś wcześniej ciekawego? Bo dopiero włączyłam.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Było,i to dużo,teksty Straxa wymiatały,grali muzykę z pożegnania Pondów i motywy poszczególnych towarzyszy,ale to dopiero początek!

ocenił(a) serial na 8
Lewyy_

Obejrzę powtórkę jak będzie. :)
http://25.media.tumblr.com/5d06ead3872004adacc344148c615a9e/tumblr_mpw4rbO7iz1s1 frseo1_500.jpg - chyba nici z 12 Doktora.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Czy mnie słuch myli,czy właśnie na scenę wszedł Peter Davison aka Piąty Doktor?

ocenił(a) serial na 8
Lewyy_

Słuch Cię nie myli. :D Kurczę, ale chciałabym tam być.

użytkownik usunięty
Lellandra

Ja tak samo. Siedzę w domu i płaczę, że mnie tam nie ma. Motywy ze starych serii... Ale zobaczę sobie retransmisję z wizją.

użytkownik usunięty

O motyw Watchera poruszony, regeneracja.

ocenił(a) serial na 8

Właśnie też bym chciała zobaczyć. Wiadomo kiedy by to było?

użytkownik usunięty
Lellandra

Regeneracja 5 w 6 :D

ocenił(a) serial na 8

Heh, chodziło mi o retransmisję. :P

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Nigdzie nie pisze niestety kiedy ona będzie,ale na pocieszenie mam stream'a ze zdjęciami :D
http://storify.com /PCJ_PCJonathan/ doctor-who-proms- picture -stream (usuńcie spację)

ocenił(a) serial na 8
Lewyy_

Super, zawsze to coś. Btw, padłam przy Dalekach. :D

użytkownik usunięty
Lellandra

Carol Ann Ford! Susan! Fantastic!

ocenił(a) serial na 10

A jak pięknie zagrali theme z The name of the Doctor ^^

ocenił(a) serial na 8
Lewyy_

Niedługo koniec. Zaraz będzie utwór na 50lecie. :)

użytkownik usunięty
Lellandra

Nie podoba mi się on.

ocenił(a) serial na 8

Nie tego się spodziewałam... Troszkę przesadził jak dla mnie. Spodziewałam się czegoś bardziej w stylu I am the Doctor...

Mi też nie.

ocenił(a) serial na 8

Myślę, że będzie to inaczej brzmiało w oryginale, ale i tak już lepsze Vale Decem które teraz grają...Tamto nie ma żadnego motywu charakterystycznego.

użytkownik usunięty
Lellandra

Zobaczymy. Ale kaszan straszny. Czekać teraz na transmisję z obrazem. Ogólnie, liczyłem na więcej.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Niestety,ale ma takie same odczucia :/,długie,a takie....nijakie.A te odnowione Theme tune też takie sobie.

ocenił(a) serial na 8
Lewyy_

Liczyłam na bombę, taką, że będę mieć ciary, heh. A w ogóle mnie nie porwało. Szkoda, bo to przecież 50 lecie...
Theme jest spoko, wydaje mi się, że lepszy niż w 5 i 6 sezonie.

Lellandra

O, chyba żartujecie! Utwór jest naprawdę fenomenalny! W dodatku słowa są przepiękne, skierowane do wszystkich pokoleń osób oglądających ten serial od 50 lat. Nie każdy utwór musi być bombastyczny jak "I am the Doctor", ten był baaardzo nostalgiczny i epickie, ale w inny sposób. Gdy orkiestra grała swoim melancholijnym, lecz jednak mocnym dźwiękiem i gdy chór + soliści dochodzili do crescendo to miałam ciarki. Wspaniały utwór, godny 50 rocznicy, idealnie podsumowuje relacje widza z postacią Doktora.

I Vale Decem też wam nie podoba się? Znów się dziwię i to mocno O__O Utwór ten zawsze mocno mnie wzrusza (mimo że nie jestem fanką formy odejścia Dziesiątego, bo nie zgadza mi się z wizją Doktora), ale idealnie podkreśla fakt, że "your song is ending but the story never ends". I ja w nim słyszę bardzo wyraźny, charakterystyczny temat muzyczny, który od razu wpada w ucho i nawet teraz go sobie nucę...

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Nigdzie nie pisałam, że Vale Decem mi się nie podoba, tylko, że jest lepsze. :P Mnie tamten utwór nie porwał. I brakowało w nim czegoś co sprawiło, że bym go zapamiętała. Miałam wrażenie przerostu formy nad treścią. Mogę zmienić zdanie po ponownym przesłuchaniu.

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Ah i jeszcze apropo Vale Decem - bo tak szybko wcześniej pisałam i faktycznie można było to opacznie zrozumieć. :P
Właśnie w porównaniu z utworem na 50 rocznicę ma on wyraźny charakterystyczny motyw i dodatkowo wzbudza silne emocje. Dlatego wpada w pamięć. A tamten cóż - już go nie pamiętam.

Lellandra

Może zmienisz zdanie, gdy dostaniemy wersję studyjną, idealnie dopracowaną, a nie nagranie takiej sobie jakości przez radio :)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Może... Mam taką nadzieję. :)

użytkownik usunięty
Luelle

watch?v=-qtYcqvW_oc Przesłuchałem dwa razy i średnio mi się to podoba... Vale Decem 500 razy lepsze.

ocenił(a) serial na 9

Kurczę, zawsze coś przegapię :< Utworem na 50th oczarowana nie jestem, jakby z innej bajki w ogóle, musicalowo - operowy. Taki napuszony trochę, spodziewałam się czegoś epickiego, ale epickiego nie w tę stronę.
Chociaż może za kilka przesłuchań powiem co innego.

Kiedy pokażą 12 Doktoraaa?

użytkownik usunięty

As I stand here waiting for my time to come, I follow in your footsteps, I follow when you run,
From the jaws of disaster, from a planet besieged by deadly ancient foes,
And you still make me smile when you stop and turn and say: "This is a creature we can understand, a living being, it is just being, if we could find what's on it's mind then perhaps
We might survive."
And as we stumble down our slow road I can't but wonder what would it be like.
To run away with you through time, where would we go who might we find. But on we go cutting our paths, only one way, one day at a time, while you embrace the universe, spinning your way on the fast road, limitless endless.
So my dear friend you're getting kind of old now (or maybe we are.) And now our children watch you do do the deeds we marvelled at wondered at,
From the jaws of disaster, from a planet besieged by deadly ancient foes,
It's not the end yet there is no end.
Fumbling and bumbling while all around is crumbling and stumbling through time like you're a mad man still it's humbling to watch you reconcile divergent creeds without succumbing to the lure of weapons,
force or greed you only use intelligence, jokes and charm.
Happy birthday. Doctor. You.

To jest oficjalny tekst tej hmmm... "pieśni".

użytkownik usunięty

Zbyt pompatyczne. Jedyny fragment, który mi się podoba, to jak wchodzi chór. Szczególnie przy pierwszym: "From the jaws of disaster, from a planet besieged by deadly ancient foes,"

użytkownik usunięty

I końcówka. Bezpośrednio po mamroczącym chórze, sama melodia przed "Happy Birthday". Pieśń ma fajne fragmenty, ale w całości mi się nie podoba. Mam nadzieję, że ją przerobią, potną i zostawią same lepsze fragmenty.