Nie wiem, który z tych dwóch seriali obejrzeć. Doktor 96% w guście, a Supernatural 79. Co w tym
serialu jest takiego super, że ma tak wysoką ocenę? Czy to jest spójna historia, odcinki łączą się w
jedną całość, czy każdy opowiada o czymś innym? W ogóle czy jest tam jakaś super wciągająca fabuła?I dlaczego widzę kilku aktorów grających
doktora? Ogólnie któro bardziej polecacie :)
Obejrzałam oba seriale i oba są dobre. Supernatural był nawet przez pewien czas moim ulubionym, dopóki nie obejrzałam "Doctora Who". To może najpierw dlaczego doktora gra tyle aktorów? Dlatego, że jest Władcą Czasu i ma zdolność do regeneracji, przez co raz na kilka sezonów całkowicie się zmienia, co muszę przyznać jest bardzo fajne, bo podczas tych 7 sezonów, możemy oglądać 3 zupełnie innych doktorów (nie wspominając o starszych wersjach).
Generalnie serial ma spójną fabułę pomimo tego, że każdy odcinek jest inną historią. To brzmi pewnie trochę paradoksalnie, ale tak jest. Mi osobiście pierwszy sezon się średnio podobał, ale od drugiego serial był świetny. Nie chcę tutaj za dużo pisać, żeby nie zdradzić zbyt dużo, ale mogę powiedzieć, że wynika tutaj dużo interesujących powiązań, nigdy nie wiadomo co się stanie i jednym słowem serial jest genialny :)
Jeżeli chodzi o "Supernatural", to do pewnego momentu jest świetny, a później (tak jakoś po 6 sezonie) jest ciągnięty na siłę i historia ni jest już tak ciekawa i wciągająca.
Obejrzyj to i to. Nie będziesz żałować, gdy już poznasz Doctora oraz braci Winchester i ich Impalę. ;)
Powiem tak, Supernatural jest serialem dobrym z 4 i 5 sezonem po prostu rewelacyjnym. Jednak 6 i 7 były tak tragiczne, że ledwo je się dało oglądać. Teraz powoli wraca na taki dobry poziom. Z drugiej strony Doctor Who, który 1-4 sezonu jest bardzo dobry z naprawdę wybitnymi niektórymi odcinkami, a po 4 sezonie jest epicki. Jeśli cenisz sobie jakość to obejrzyj Doctora, jeśli chcesz się odmóżdżyć obejrzyj Supernaturala.