PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32949
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Nigdy nie widziałam ani jednego odcinka tego serialu,ale zastanawia mnie to,który Doktor Who
jest lepszy? Ten z lat 60-80 czy ten z 2005r.?
Chciałabym zobaczyć serial,ale nie wiem co oglądać,więc liczę na pomoc z Waszej strony ;)

ocenił(a) serial na 10
Dorota3012

To jest jeden i ten sam serial, więc raczej się nie rozgranicza na "lepszy-gorszy". Nowym fanom zaleca się rozpoczęcie przygody z Doktorem od serii pierwszej z 2005 roku, czyli po reaktywacji. Nie będzie problemów ze zrozumieniem historii. Później można, ale nie trzeba zabrać się za tzw. klasyczne serie, czyli z lat 1963-89 (mimo wszystko polecam, na prawdę warto).

ocenił(a) serial na 8
katniss_

A gdzie można znaleźć starą serię z polskimi napisami, wiecie może?

ocenił(a) serial na 10
grejfryt

Na stronie gallifrey.pl jest zakładka z napisami do niektórych odcinków.

ocenił(a) serial na 8
grejfryt

Ciężko znaleźć polskie napisy do starych serii. Z tego co się orientuję, to tylko niektóre odcinki są przetłumaczone.

ocenił(a) serial na 8
Turin_Syn_Hurina

Wielkie dzięki

grejfryt

Na http://whomaniaki.blogspot.com/p/classic-doctor-who-pl.html masz kilka przetłumaczonych odcinków z czwartym i piątym Doktorem

Dorota3012

Rownie dobre pytanie jak np. Co jest lepsze w smaku jablka czy gruszki?
Napisz co lubisz, moze fani Ci dobiora odpowiedniego Doktora. A jak zaczniesz od jednegoo, to poleci, pokochasz wszystkich.
Rzecz w tym, ze co aktor to inny serial. Ich laczy tylko Trardis (taka budka policyjna) i generalny pomysl na serial. Poza tym, kazdy jest inny. Wspolczesni Doktorzy sa szybsi, bardziej halasliwi, maja innych towarzyszy, tez bardziej wspolczesnych. Nie mowiac o tym, ze efekty specjalne to niebo i ziemia, choc i dzisiaj Doktor efektami sie specjalnie nie moze pochwalic.