PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, w jaki sposób spotykają się ze soba dwóch Doktorów?
Podobno taka sytuacja w wstawce do odcinka świątecznego z Titanikiem, wtedy spotkało się dwóch Doktorów. Mógłby
mi to ktoś wyjaśnić?

ocenił(a) serial na 10
adameczek1314

Time Crash taki był tytuł odcinka. Wtedy to był paradoks kiedy spotkali się dwaj Doctorzy (5 i 10). Dwie strefy czasowe spotkały się w Tardis. Taki błąd. Niby to dlatego że Dziesiąty zapomniał podnieść osłon i różne punkty w strumieniu czasowym Tardis spotkały się :). Tak przynajmniej tłumaczył Doctor. Ale Doctorzy w swojej historii spotkali się wcześniej jeszcze dwa razy. Pierwszy raz było ich trzech (1,2 i 3) a za drugim pięciu (1, 2, 3, 4 i 5). Ale na to jak do tego doszło potrzeba kogoś kto oglądał odcinki specjalne serii klasycznych :).

ocenił(a) serial na 9
adameczek1314

W odcinku świątecznym spotykają się, jęsli dobrze pamiętam, dlatego ze David zapomniał włączyć osłony i 2 Tardis się zderzyły i w ten sposób było 2 Doktorów.

ocenił(a) serial na 9
Fizia

Dzięki! W końcu zostałem zaspokojony (jakkolwiek by to nie brzmiało) :)

ocenił(a) serial na 10
adameczek1314

Trudno powiedzieć, jak się to stanie teraz, aczkolwiek za pierwszym razem Trzeci Doktor za pośrednictwem Władców Czasu otrzymał wsparcie od swoich poprzednich dwóch wcieleń. Następnym razem Prezydent Borusa ściągnął cztery z pięciu wcieleń na Gallifrey (Czwartego Doktora mu się nie udało) coby mieć większe, niż w przypadku jednego wcielenia szanse na dostanie się do grobowca Rassilona.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Więc w odcinku byli tylko 1,2,3 i 5? To czemu ten odcinek nosi tytuł 5 Doctorów czy jakoś tak?

ocenił(a) serial na 10
Belief

T. Baker odmówił dość późno, jak słyszałem, więc użyto jednej czy dwóch scen z niewyemitowanego odcinka pokazując, jak Czwarty nie zostaje pojmany jak trzeba. Więc w sumie w całym odcinku było pięciu, ale Czwarty miał mniej więcej tyle czasu antenowego, co Hurt w "The Name of the Doctor".