PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Chciałabym zacząć oglądać Doktora Who, jednak mam pewien problem - ciężko nadrobić
wszystkie odcinki serialu który trwa od 50 lat ;)
Od czego radzilibyście więc zacząć? Muszę oglądać wszystkie sezony/wcielenia doktora/odcinki
czy mogę któreś pominąć? Ogólnie chciałabym wiedzieć które powinnam zobaczyć, aby nie zgubić
się w dzisiejszej fabule :)

ocenił(a) serial na 8
asztan

Jest kilka opcji, moim zdaniem tu jest najlepiej opisane i podsumowane, w którym momencie zacząć:
http://splay.pl/2013/05/24/doctor-who-dla-poczatkujacych/

ocenił(a) serial na 10
Turin_Syn_Hurina

Cierpliwość twa z jaką wklejasz tego linka duża jest :). Powinna być tu opcja przyklejania tematów aby ten "Od którego sezonu zacząć?" był na samym wierzchu. Nie ma tygodnia aby ktoś nowy nie pytał o to samo.

ocenił(a) serial na 8
Belief

Też czasem załamuję ręce. :)

Belief

O jej, ale ze mnie gapa D:
Wybaczcie, nie pomyślałam o tym, żeby wyszukiwarki (i mózgu!) użyć :x
Tak czy inaczej dziękuję za odpowiedź i cierpliwość :)

ocenił(a) serial na 10
asztan

Nie przejmuj się :). Skąd masz wiedzieć, że tu tyle takich samych tematów. Przecież jesteś "nowa". Niektórych to drażni, ale bić nie będziemy :). Także śmiało zadawaj pytania bo przy Doctorze rodzi się ich pełno :).

asztan

Według mnie najlepszym wyjściem jest oglądanie od pierwszego sezonu (z 2005 r), ale jeśli chcesz obejrzeć jak najszybciej i nie pogubić się zbytnio w fabule to można też zacząć od piątego sezonu (nowi aktorzy, producent wykonawczy itd), w którym nie ma zbyt wielu nawiązań do sezonów 1-4 (chociaż nie wiadomo co będzie dzisiaj ;))