Najgorszy pomysł na jaki wpadli twórcy serialu, to ten, aby usunąć Rose! Zupełnie nie rozumiem jak mogli to zrobić! To okropne!
Rose była z Doctorem juz "za blisko" ;) Zrobiłoby się z tego romansidło, gdyby została ;) Marta Grey też jest podobno niezła :) Za to Donna jest zabójcza XD Szkoda, że jest tylko w jednym odcinku :(
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/03/30/nwho30.xml
XD XD XD <lol><lol><lol><lol> <rotfl> XD
"David Tennant has agreed to play Dr Who in a third series, it was revealed yesterday."
<lol><lol><lol> XD XD XD
Sorry, ale ze mnie matoł... Nie popatrzyłam na datę -_-'
To w takim razie GDZIE? jest Rose, skoro trzecią serię można już oglądać w BBC??
Została odcięta w równoległym wymiarze... Wielka szkoda bo ona i Doktor byli niesamowitym duetem. A sceny na przy ścianie i na plaży zostały nagrane po mistrzowsku. Myśle,że Marta też będzie niezła chociaz napewno nie będzie to to samo... Ale zawsze można mieć nadzieje ze Billie wróci w 4 sezonie, bo ponoć dostała taką propozycje. Zeby tylko jeszcze David został(plotki mówią że ma odejść w trakcie 4 serii, miejmy nadzieje ze to jednak nieprawda), a wtedy wszystko byłoby znowu super :))
No przy scenie na plaży ludzie na youtube pisali, że płakali. A ja myślałam, że Doktor Who to ma być raczej śmieszny serial.
Zgadam sie rose i doctor byli switni szkoda ze jej nie ma... ja dopiero obejrzalam ost odc. 2 serii. i strasznie mi przykro, ale i tak uwielbiam ten film!
http://film.wp.pl/id,73983,title,Fajtlapowaty-doktor-Jason-Statham,wiadomosc.htm l?ticaid=13130
Nie wiem jak wy, ale jak TO COŚ zostanie Doctorem to ja przestaję ten serial oglądać -_-'
Oni chyba zamierzają zmusić mnie do samobójstwa! Ja na prawdę jestem raczej niezrównoważone emocjonaline i TO COŚ może doprowadzić mnie do głębokiej depresji!
I zapewne nie tylko mnie bedą mieć na sumieniu!
I sądzę, że jeśli zrobią coś takiego, to nawet jeśli ktoż przeżyje ten odrażający widok, to powinien zbojkotować serial.
Nie wiem, czy, to, że Doktor jest fajtłapowaty, to słowa twórców, czy kogoś z wp, ale się z tym zupełnie nie zgadzam!
Doktor w wykonaniu Davida Tennanta jest po prostu pełen wdziękiu, zbawny i na dodatek bardzo słodki! A ten w wykonaniu Christophera był już zupełnie normalny, a po zobaczeniu wyczynów Davida wydaje mi się nawte trochę szary...
Na pewno nie chcę zobaczyć Doktora jako jakiegoś dupka, który nie myśli (inaczej: jest idiotą), nie widzi nic poza bójkami i na dodatek ma być fajtłapą! A gdzie urok osobisty 2 poprzedników?
To już nie będzie Doktor tylko nowe wczielenie Rambo, albo jakiegoś innego kiczowatego mięśniaka!
Sądzę, że serial straci całą popularność, albo będą go oglądać podstarzali, tłuści faceci o poziomie inteligencji 0, któży zazwyczaj siedzą przed telewizorem z puszką piwa i pokrzykują na swoje żony (o ile je mają).
Artykuł który podaliście wyżej.... Boże czy oni mają pojęcie co robią? Przeciez coś takiego nigdy nie przejdzie! Poprostu jeśli on rzeczywiście zostanie doktorem to ten serial będzie totalną porażką. Prawda jest tak że lepszego duetu niż David + Billie nie było i już nie będzie, ale mimo wszystko producenci nie powinni przestawac myśleć. Już tęsknie za Davidem :)
Ja uwielbiam Davida, ale jakoś bym przeżyła, gdyby Doktora miał grac ktoś NORMALNY i gdyby sam Doktor miał być nadal fajny.
heh a ja się nie zgadzam. najlepszym z najlepszych, pełnym uroku i w ogóle takim medżik doktorkiem był eccleston. on pasował do tej postaci jak dłoń do rękawiczki i po prostu myślałam, że się popłaczę jak tam wstawili tego drugiego.
Popieram przedmówczynię, i dodatkowo żądam powrotu Rose bo bez nich ten serial jest do dupy :/
Ecleston był taki bardziej ludzki, starszy, cierpiący i nawet bardziej mi się podobał w roli niż David. Ten jest za to przystojniejszy(Włosy!XD), szalony, gapowaty...
Ja też myślałam że się zabiję jak był ten moment na plaży... Ale trzeba przyznać twórcą za powód rozstania gratulacje. Związek Rose&Doctor gdyby był stał by się romansem, a na to pozwolić nie można(czas nadawania jest pasmem rodzinnym)
Myslę, że Marta będzie bardziej przyjacielem Doctora niż jego ukochaną jak to było z Rose. Doctor nie pozwoli, aby ktokolwiek był jeszcze raz tak blisko jak ona.
Gdyby jednak wróciła Rose było by wspaniale. Jak to sam opisał Russell T Davies(strasznie hałaśliwy facet:)) od momentu w którym się poznali byli "soulmate".
No jak myślisz, że Martha będzie bardziej jego przyjaciółką to chyba nie czytałaś/oglądałaś nic o 3 serii...
czytałam o tych niby wielkich uczuciowych stosunkach między Martą a Doktorem, widziałam też zdjęcia, a tez mi się wydaje że to raczej ściema żeby zwiększyc napięcie przed 3cią serią. David Tennant powiedział w wywiadzie, że jego kontakty z Martą będą zupełnie inne niż z Rose, a chyba nikt nie zaprzeczy że między nim a Rose była 'chemia'. Dlatego zgadzam się z tym że stosunki Marta - Doktor będą typowo przyjacielskie. A Marta dla serialu będzie pewnym 'powiewem świeżości' i to dobrze ze się pojawiła. Mimo to mam nadzieje, że pewnego dnia Rose wróci :)
Może większość to i ściema, ale przecież wszystie dziewczyny, które kiedykolwiek podróżowały z Doktorem łączyło z nim COŚ WIĘCEJ niż przyjaźń i bardzo wątpię, żeby tym razem to się zmieniło.
A oprócz tego (teraz to już tylko spekulacje) INNE nie znaczy 'brak miłości', równie dobrze może znaczyć 'bardziej widoczna miłość'.
Jak tam chcesz. Doctor naprawdę kochał Rose. Niedziw, że Marta będzie do niej zupełnie nie podobna, nawet w wyglądzie jest jej przeciwieństwiem...
Na youtube jest filmik z kręcenia 3 serii. Jakoś Marta mi nie odpowiada... Przynajmniej pojawi się Jack:)
Ale ja nie twierdzę, że Doctor nie kochał Rose! Szczerze mówiąc ryczę za każdym razem jak oglądam ostatni odcinek.
Ja tylko chciałam powiedzieć, że stosunki Marthy i Doctora nie będą tak całkiem TYLKO przyjacielskie (nie zależnie od tego czy mi, albo komuś, to się podoba)
Może źle mi się wydaje, ale w 1 odcinku, jak Martha powiedziała, że szuka ludzkiego partnera i nie jest Doctorem wcale zainteresowana to wyglądała jakby pomyślała coś zupełnie innego. No i ten błogi wyraz twarzy przy pocałunku.
I na serio to, że piszę take rzeczy nie oznacza, że zaprzeczam miłości Doctora i Rose. W końcu to ja rozpoczęłam ten temat od stwierdzenia że usunięcie Rose jest okropne.
I też się sieszę z powrotu Jacka. W I serii Dr. Who i w Torchwood był świetny :D
Też byś miała taką minę, gdyby Doctor cię pocałował:)
Co do powrotu Rose... Russell T. Davies (wegług mnie strasznie hałaśliwy facet...:)) musiał by się bardzo postarać by to jakoś wyszło zgrabnie. Może coś spełniające życzenia lub marzenia? (Jak w 'Stone Rose')
Jak na razie zostają nam oglądanie od nowa starych częścia, fan fiction i marzenia, że gdzieś w odległym-bliskim alternatywnym wymiarze telewizyjnym Rose została z Doctorem...:)
Jak tak czytam co piszecie to aż mi się cieplutko na serduszku robi że oprócz starej wariatki i fanki Doctora Who (czyli mnie xD) ktoś jeszcze wierzy że Rose wróci. Szczerze się rozczarowałam, gdy przeczytałam, ze aktorka postanowiła odejść. No bo kto normalny odchodzi z serialu który zyskuje taką popularność no i kto NORMALNY zostawia takiego aktora jak David Tennant na pastwę jakieś innej laski? XD
Modle się i modle aby Rose pojawiła się w czwartej serii razem z Davisem.
A propos tej sceny, na plaży. Załamałam sie gdy Doctor'owi przerwali a gdy widziałam jego łzy to płakałam jak małe dziecko. Śliczna scenka.
No nie... Nie mogę przeboleć Rose... Załamałam sie kiedy obejrzałam te scenkę na plaży. Jest już cała seria bez niej, ale to nie będzie to samo! Oby wróciła w 4 serii. Będę skakać z radości :D
Tyaaa o ile powstanie 4 seria. Ponoć David chce odejść i mają go całkowicie uśmiercić na końcu trzeciej serii.
To zależy od źródła... na niektórych strona można przeczytać o śmierci Doktora w 4 serii a w innych mówi się nawet o 5...
Tak czy inaczej nie zdziwiłabym się, że gdyby spadła oglądalnośc serii 3 to Rose by wróciła:) I wszystko byłoby NORMALNIE!
Też tak myśle a właściwie mam nadzieje :) Marta mi jakoś nie pasuje, jest taka jakby zbyt sztywna i poprostu brakuje tu tej "chemii" jaka była między Doktorem a Rose. Oni poprostu rozumieli się bez słów...
Powstanie 4 serii zostało oficjalnie potwierdzone przez BBC już ponad miesiąc temu!
Niestety, nadal nie wiadomo czy David zagra Doctora :(
Jeżeli on odejdzie to Rose nie ma po co wracać, chociaż...Może dadzą jakiegoś fajnego aktora? Ale to bez sensu. Dlaczego oni tak chętnie odchodzą z tego serialu? Rozumiem, jakby "Doctor Who" byłby wielkim niewypałem ale przecież to jest świetny serial.
Nawet Martha już zauwazyła jak Doktor cierpi po Rose. Aż sie go szkoda robi jak słyszy się teksty(UWAGA-fragment dialogu z 3ciej serii):
"He had this companion a while back.... a friend. Ever since then he's been on his own. But you know, sometimes I say something or do something.... He looks at me and I just sort of think....He's not seeing me, he's just remembering"
Poprostu oni powinni ją przywrócic do serialu!
Ja też ryczałam (bo płakałam to za mało powiedziane)gdy oglądałam koniec drugiego sezonu. Niestety według mnie przywrócenie Rose Doktorowi było by kompletnie pozbawione sensu. To zamknięta, skończona historia.Oto co za tym przemawia: Od początku było wiadomo, że Rose bardzo cierpi po stracie ojca i w końcu go odnalazła. W jednym z odcinków poznajemy byłą "dziewczynę" Doktora - już wtedy domyśliłam się jaki będzie koniec jego znajomości z Rose. Poza tym Rose miała tego chłopaka - Mike'a, którego zostawiła dla Doktora a raczej dla tych przygód które z nim przeżywała. Taraz znalazła dom, rodzinę. A Doktor znajdzie ukojenia w ramionach Marthy :) i bedą ze sobą szczęśliwi aż do chwili gdy i ją pochłoną jakieś "piekeilne moce". Tak mi się wydaje... :)
Chłopak Rose nazywa się Mickey a nie Mike. I szczerze wątpie, żeby Rose zostawiła go "a raczej dla tych przygód". Jak się patrzy na to, jak Martha poróbuje "ukoić" Doctora to czasami szlag może trafić... niestety prawdopodobnie Doctor w końcu skończy w jej ramionach.
jednym słowem: świnia ta Martha:)
Koniec, finito, znowu ryczałam...
Jak tam napisała klaudusia1235, D&R rozumieli się bez słow:
"From the moment they meet, the Doctor and Rose are soul mates. They understand and complement each other.
? Russell T Davies, on the relationship between the Doctor and Rose"
tak ja dzisiaj tez ryczałam...
Jeśli RTD powiedział kiedyś cos takiego to chyba niemożliwe jest żeby zaraz po tym układał 3cią serie opierającą się na tym że Doktor będzie z Martą w podobnych stosunkach jak z Rose. Ja cały czas licze no to że Martha się opanuje i zostawi Doktora z jego wspomnieniami, a skupi się na teraźniejszości i będzie poprostu dobrą asystentką:)
Drugi sezon oglądałam od przypadku do przypadku, ale ostatni odcinek udało mi się obejrzeć. No i też się zdrowo poryczałam. Doktor powinnien pozostać ten sam, a Rose wrócić. Umiejętny autor potrafiłby to zrobić bez tworzenia z tego kompletnego romansidła. Jeśli już wogóle mają zamiar uśmiercić Doktora to niech przed "ostatecznym" końcem spotka się poraz ostatni z Rose...
oj ja też się poryczałam... i ryczę zawsze jak to oglądam T_T :( Rose i Doktor (grany przez Davida T.) to była świetna para, po prostu duet idealny! szkoda że to już koniec-już nigdy nie będzie tak samo. Doktor i Martha to zupełnie co innego... mam nadzieję że w 4 sezonie Rose(Billie) jednak wróci a David nie odejdzie!(wtedy znów będzie pieknie!) ^_^ no bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie żeby Doktora grał kto inny!!! David jest świetny w tej roli! Pasuje do niej idealnie! Kiedy pojawił się w serialu to na początku byłam zła bo sądziłam że nie dorówna poprzednikowi. Jakże się myliłam! On mu nie dorównał on go ptześcignął!Doktor w jego wykonaniu jest przesłodki ^_^ i takie jest moje zdanie! Mówcie co chcecie ale ja jestem rękami i nogami za Davidem w roli Doktora! Jeśli zmienią aktora na to coś czego zdjęcie zamieszczone jest wyżej to będzie KONIEC tego serialu! a tego byśmy nie chcieli prawda? ^_^
pozdrawiam wszystkich fanów Doktora ^_-
Ja osobiscie chciałabym żeby Rose wróciła ( ale moze to dziwne,ale chciałabym by miala amnezje i niepamietała doktora ) oczywiscie on by ja pamietał, ale to mogłoby sie wydac dziwne.Ja niepotrafie wyobrazic sobie tego serialu bez Davida on jest boski , i oczywiscie bez Rose .Ta co ja zastąpiła , napewno nie bedzie tak blisko doktora i dobre było gdy sie na niego wydarła :)Ale zapowiada się ciekawie. Pozdrowienia
Dobra, widzę że wszyscy jesteśmy za powrotem Rose, więc mamy pielgrzymkę do studia BBC i do domu Billie. Już ich przekonamy że Doctor Who bez Rose jest czymś niemożliwym >XD Ej no serio. 4sezon to Rose musi wrócić. I mam głupie przeczucie, że wróci. Ale może to tylko moje marzenie?
ehhh brytyjscy fani Doktora/Rose podpisują petycje i wysyłają do bbc żeby rose wróciła, jest juz chyba ze 170 podpisów ale narazie to nic nie daje... też mam przeczucie że Billie wróci bo sama powiedziała kiedyś w wywiadzie że "jest zazdrosna o marthe i oglądając 3cią serię czuje się jakby oglądała swojego ex z nową dziewczyną." w innym wywiadzie powiedziała że "być może opuszczenie Doktora było jej największym błędem w zyciu zawodowym"
O.O, serio tak powiedziała? Może jadnak zmienię zdanię o niej...:)
To gdzie można się dopisać do tej petycji?
tu można podpisać petycje:
http://www.petitiononline.com/rosie111/
a tu mozna przeczytac komentarze i sprawdzić czy twoja petycja została przyjęta(jeśli po podpisaniu nasz nick jest na tej stronie, jeśli go nie ma to znaczy że albo nie doprowadziłes procesu podpisywania do końca albo konieczne jest wejście na maila i potwierdzenie petycji przez otwarcie listu):
http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?rosie111&1
oczywiscie że podpisałam tylko pod innych nickiem :) ale nie wydaje ci się że po tylu komentarzach jakie zostały tam wystawione: że Rose była najlepsza i niezastąpiona, BBC powinno sie zlitowac i zrobić wszystko żeby Billie wróciła? Przeciez tam widac że ma dużo wiernych fanów:)
Muszę przyznać, że lubiłem Rose, ale od kiedy zastąpiła ją Martha zmieniłem upodobania [ =) ] i wolę nową towarzyszkę Doctora.
Tak na marginesie dochodziły mnie słuchy (z dobrego źródła), że niestety doktora zastąpi: http://www.filmweb.pl/Robert+Carlyle,filmografia,Person,id=4932
Tego chyba nie zdzierżę... Tennant jest jak dotąd najlepszym doktorem i o ile odejście Rose nie wywarło na mnie żadnego wrażenia, o tyle z doktorem będzie inaczej...
Nie, nie, NIE! Ja się nie zgadzam. Mam wielgachną nadzieje, ze Rose wróci a Tennant zostanie. Ja też się podpisałam pod ankietą i oby ona zadziałała. BBC naprawdę powinno się zlitować nad nami - wiernymi fanami.
Mam świetny pomysł!
Zrobimy BO-JKOT 3 serii!
Czy to nie genialne i pomysłowe? XDDD
RTD musiałby wtedy coś wymyslić, np. wywalić Marthę, przywrócić Rose...:)
Jakieś inne pomysły?
Ja nie zbojkotuje 3 serii bo za bardzo lubię DT w roli Doctora, więc może propozycja jest genialna i pomysłowa, jeśli pod uwagę bierze się tylko Rose.
No ale co będe gadać, skoro własnych pomysłów nie mam :(