Najgorszy pomysł na jaki wpadli twórcy serialu, to ten, aby usunąć Rose! Zupełnie nie rozumiem jak mogli to zrobić! To okropne!
Ja także lubie DT, co nie wyklucza bojkotu.
Przecież on się pojawił już w 2 serii, BOJKOTU nie było.
Pojawia się Martha, znikneła Rose, BOJKOT jest.
Proste?
to jak bojkotujemy Marthe ?? Jakieś pomysły? :)) jest niezła ale to nie Rose przecież, nie?
Ale dla mnie jedna seria to za mało! Wolę przecierpieć Marthę niż nie oglądać wcale. Bo w zasadzie tylko na tym stracić można. Jeśli ktoś ogląda już teraz to znaczy że ogląda z internetu, więc BBC i tak nie ma z tego zysków, a poza tym wątpię, żeby obchodziło ich, że kilka osób z Polski przestanie oglądać. Oprócz tego bardzo minie ciekawi reakcja Jacka jak spotka nowego Doctora i Marthę.
A tak ogólnie to jak zobaczyłam w tym zwiastunie zapowiadającym co będzie w odcinkach od 7 do 13 Jacka, który pyta, czy ktoś go może pocałować, a w następnym ujęciu uśmiechającą sie Marthę(nie jest powiedziane, że te ujęcia normalnie następuja po sobie, ale co tam)to pomyslałam sobie "a co by było gdyby zesfatać Marthę z Jackiem?" w końcu on obecnie nie ma ani partnera ani partnerki, a jakby wracał do Torchwood to mógłby ją ze sobą zabrać i Rose miałaby wolną drogę do powrotu.
Taaak... a "stary, dobry Jack" w zamoan za Marthe zwróci doktorawi Rose?? Pomarzyć dobra rzecz :) ale ja po tych 5 odcinkach zdążyłam się już przyzwyczaić do nowej "asystentki" Doktora. Tez myślę że bojkot nic tu nie da. Po prostu jesteśmy za ciency w uszach jak mawia moja Mama :( i musimy się pogodzic z tym że nie mamy wpływu na scenarzystów.
Kto wie czy by nie zwrócił:D W końcu Jack ma swoje tajemnice... przecież nie wiadomo jak wrócił do XXIw. Nie wiadomo nawet jak się na prawdę nazywa! Właściwie to o Doctorze wiadomo więcej niż o Jacku.
Czyli wszystko jasne. Jack zabiera Marte, Przywraca Rose i wszyscy żyją długo i szczęśliwie...Dodajemy kilka kosmitów i normalnie życie xDD
Ja ostatnio wpadłam na genialny pomysł jakby to wszystko dalej się potoczyło. Nawet pisze opowiadanko ale narazie milczę :x
A propos wie ktoś czy na necie są po polsku opowiadania z Doctorem?
Pojęcia nie mam, bo raczej nie korzystam z informacji o Doctorze na polskich stronach, dlatego, że zwykle są powypisywane tam same bzdury, albo informacje są starsze od Doctora. Mam nadzieję, że będzie to twoje opowiadanie można przeczytać :)
też próbowałam kiedyś napisac ale moje opowiadanie naprawde mocno wymagałoby bety, bo polski to dla mnie koszmar, zawsze byłam zdecydowanie bardziej "ścisła" więc zrezygnowałam i zamknęłam je w szufladzie. Tez bardzo chciałabym przeczytać twoje opowiadanko. Moze przybliżyłabys troszke fabułe? Tak ogólnie o czym piszesz :)Opowiadań o Doktorze po Polsku szukałam i niestety nie znalazłam. Jest za to naprawde dużo wspaniałych opowiadań angielskich, ale trzeba je odpowiednio selekcjonowac żeby znaleśc te najlepsze, do kilku nawet bardzo sie przywiązałam i ciągle śledze nowe rozdziałki(podoba mi sie szczególnie jedno o tym co byłoby gdyby w Satan Pit Doktor naprawde stracił Tardis i musiał sie gdzies zadomowić, no wiecie, "drzwi, dywany"):) wogóle to bardzo sie ciesze ze to forum jakos działa, wpisów z dnia na dzień przybywa i widać tu coraz więcej nowych fanów Doktora.
podaje link, nie wiem czy to zgodne z zasadami i nie narusza praw autorskich, w każdym razie nie mówie że to moje tylko oceniam je jako dobre:):
http://www.whofic.com/viewstory.php?sid=11872&textsize=0&chapter=1
polecam przeczytać z każdym rozdziałem jest bardziej zabawne.
znam też wiele o powrocie rose do doktora. podaje link do jednego z bardziej romantycznych(tam właśnie opisane są tez początki związku Jacka z Marthą-jak widac nie tylko my mamy takie pomysły) :)
http://www.whofic.com/viewstory.php?sid=11483
Jeśli komuś spodobaja sie te opowianka które wybrałam jako jedne z lepszych to moge podać później linki do innych które też wg mnie są niezłe. Porostu wszystko zalezy od gustu :)
miłego czytania a ja wracam do powstania listopadowego niestety.... :(
Przeczytałam właśnie pierwszą. Dobre było to jak Rose obudziła się na przystanku, to z pralką i ze świnką lubiącą żuć ubrania:D
podajcie możesz wszystkie linki jakie macie... Obiecuję, że przeczytam wszystkie, chyba, że będą głupie/bezsensowne/bez Rose.XD
Wracając do BOJKOTU. Raczej miałam na myśli krytykowanie każdego odcinka, a szczególnie Marthy, a nie nie oglądanie w ogóle. To by było całkiem bezsensowe...
Przecież już teraz jak ktoś pisze o 3 serii to zawsze coś krytykuje. Choćby mały szczegół. Więc można uznać, ze bojkotujemy bez oficjalnego hasła 'bojkot' od początku serii. A co do krytykowania samej Marthy jestem za. Oczywiście bez przesady.
Czemu by nie bez przesady? Przecież krytykujemy postać, nie aktora, hym? ]:-) Cieszę się słysząc twoją akceptację BOJKOTU bez bojkotu (Albo na odwrót).
Te opowiadania są niezłe;)
Jeśli ci się podobaja to wrzucam jeszcze 2:
http://www.whofic.com/viewstory.php?sid=12134
to jest krótkie opisuje moment kiedy Martha dowiaduje sie troche więcej o Rose.
a to jest ciekawe zawiera wątek uczuciowy ale jakby umieszczony w trakcie odcinka, znaczy kolejnej przygody i nie jest on pierwszoplanowy(wszystko sie dzieje jakby Doomsday nigdy nie miało miejsca)
http://www.whofic.com/viewstory.php?sid=9760&chapter=1
"smacznego":)
Czy tylko ja mam takiego pecha i mi jakiś błąd wyskakuje gdy otwieram te linki? Y.Y Popróbuję jutro.
A co do mojego opowiadania to też potrzebuje bety xD Jak do tej pory to mam niewiele, gdyż mogę pisać tylko w weekendy a to i nie zawsze :(
Fabuła jest dość ekhm naciągana...Powiedzmy, że Doctor trafia na Ziemie, tam gdzie została wysłana Rose jednakże 200lat po tym jak Rose tam trafiła i ląduje na cmentarzu a TARDIS podczas tego lądowania umiera. Całkowicie (?) xD Ostrzegam jestem jak to ludzie mówią chora psychicznie więc niczego dobrego się nie spodziewajcie xD Jak napisze więcej do na pewno będzie można przeczytać.
No co do bojkotu to ja też jestem za i się przyłączam. A ja wiem czemu ludzie się czepiają. Ponieważ każdy szuka błędów i porównania do Rose i w ogóle. Ja też to robie xD Jestem pewna, że oni będą chcieli na siłę związać Doctora z Martą :/ I wyjdzie im wielkie NIC!
jeśli wyświetla ci sie strona o tytule "A teaspoon and an open mind" a potem nizej pisze że błąd znacyz po angielsku to znaczy że to jest ich wewnętrzny błąd i trzeba próbować, trafic na serwer, czasem jest poprostu wyłaczony nie wiem czemu. zdaża się ze najpierw nie ma a 10 minut później juz jest :)
a co do opowiadanka to przeczytałam ich kilka i to wygląda na najbardziej pokręcone więc pisz bo mi narobiłas "smaka". Juz jestem ciekawa co z tego zrobisz i jak rozwiniesz akcje :)
Nie bez przesady bo nawet Marthcie udało się raz powiedzieć coś fajnego. A było to 'Expelliarmus' w The Shakespeare Code.
Powiedziała coś fajnego, raz na 6 odcików? Em... Rose była fantastyczna w każdym!:)
Niech żyje krytyka!
co myślicie o tym? kiedys to zdrobilam. tylko najpierw pezeczytajcie slowa na dole bo ja to podzielilam na dialog miedzy rose a doctorem
http://www.youtube.com/watch?v=K75fRcqBlvQ
i tu są te slowa po polsku
Doctor:
ten czas, to miejsce,
nadużycia, pomyłki.
Za długo, za późno.
Kim byłem, że kazałem ci czekać?
Jeszcze jedna szansa,
jeszcze jeden oddech,
gdyby został tylko jeden.
bo ty wiesz,
ty wiesz, ty wiesz
że cię kocham,
kochałem cię przez cały ten czas.
I tęsknie za tobą,
byłem tak daleko, o wiele za długo
Cały czas śnię, że będziesz ze mną
i nigdy nie odejdziesz.
Przestane oddychać,
jeśli już nigdy cię nie zobaczę.
Na kolanach, będę prosił
o ostatnia szanse na ostatni taniec
bo z tobą, przetrzymałbym
całe to piekło, żeby tylko trzymać cie za ręke.
Rose:
Mogłabym oddać to wszystko,
oddać za nas,
oddałabym wszystko, ale się nie poddam
bo ty wiesz,
ty wiesz, ty wiesz
że cię kocham,
kochałam cię przez cały ten czas.
I tęsknie za tobą,
byłeś tak daleko, o wiele za długo
Cały czas śnię, że będziesz ze mną
i nigdy nie odejdziesz.
Przestane oddychać,
jeśli już nigdy cię nie zobaczę.
Doctor:
daleko stąd,
byłem daleko stad o wiele za długo
daleko stąd,
byłem daleko stad o wiele za długo
ale ty wiesz,
ty wiesz, ty wiesz
Chciałem,
chciałem byś została,
Rose:
bo cię potrzebuję,
usłyszeć jak mówisz
Doctor
"kocham cię,
kochałam cię cały czas.?
Rose
I wybaczam ci,
że byłeś tak daleko, o wiele za długo.
Więc oddychaj,
bo opuszcze cię już nigdy.
Przytul mnie
i nigdy nie pozwól mi odejść
co myślicie?
Nie obraź się, ale jakoś nie wierzę, ze to twoje. No chyba, że masz na imię Beth ;) A tak ogólnie to to od dawna jest jeden z moich ulubionch klipów (właściwie to wolę 1 wersję ale są prawie takie same to o tej też mogę napisać, że jest jedną z moich ulubionych). No i nie zmieniając tematu pochwalę się własnymi dziełami: http://www.youtube.com/watch?v=giaZVIggopQ
http://www.youtube.com/watch?v=qnfWdwHB2iw - to jest mniej lubiane, ale chyba nie jest specjalnie gorsze.
tam był błąd :))napisałam że zrobiłam a chciałam napisac że znalazłam. Poprostu rozmawiałam z bratem rano jak pisałam tego posta o zrobieniu naleśników na obiad i nieuważnie tak napisałam :) chodziło mi o to że znalazłam to na youtube i tak jakby podzieliłam po swojemu słowa i dlatego pytałam co sądzicie :))
Mam do was pytanie jako fanka do fanów:) Czy można kupić "Doktor Who" na DVD? Oraz na którym kanale leci 3 sezon bo jakoś nie utrafie:/ Ja również uważam że nowy doktor jest przystojniejszy(ciasteczko) oraz to zdrada ze Rose opuściła serial.
W Polsce możesz tylko spróbować kupić Doctora w jakimś zagranicznym sklepie internetowym, ale jest straasznie drogi. Trzecią serię można oglądać w BBC 1.
Ja nie umiem korzystać chyba z strony "A Teaspoon And An Open Mind". Za chaotycznie ustawione teksty i dziwna czcionka. Znajduję same dziwne...rzeczy...XD Zamiast tego szczególnie przepadam za:
http://www.loony-archivist.com/who/betterw2/index_s1.htm
Zachęcam do przejrzenia...
Co sądzicie o wszelakich teledyskach o D&R? Ja mam szczególnie ulubiony do piosenki "Fade Together" Franz'a Ferdinand'a. Zawsze się wzruszę, jak go oglądam i na zawsze będzie mi się kojarzył z Doctorem...
fakt czcionka jest dziwna ale idzie się przyzwyczaić :) W każdym razie ja jestem jej fanką (znaczy strony):)
ale ta podana przez ciebie stronka też jest niezła. Poboba mi sie tez ten teledysk podany przez direx`a jest świetnie dograny do słów piosenki i pasuje jakos do historii Rose/10:)
Czy ktoś zna dokładną date powrotu "Doktora Who 3"? Mam nadzieję że ktoś mądry wpadnie na taki pomysł by serial był na DVD. Mogliby jeszcze zrobić powtórki bo z miłą chęcią bym ogladała jeszcze raz:)) Zanim mi się spodobał opuściłam pare ładnych odcinków i pasuje to nadrobić"/
Powrotu to znaczy emisji w Polsce? A odcinki, które opuściłaś możesz znaleść na youtube albo ściągnąć.
Tak mam na myśli emisje w Polsce. Na Youtube wchodze a możesz mi powiedzieć jak się sciaga ten serial? Na jaką strone musze wejsc i wogole. Długo byłam odcieta on internetu i yeraz sie pogubiłam:)
Katriona a jak sie nazywa ta piosenka co użyłaś ją do teledysku? Bo śliczna jest *^^*
No bez przesady. Ale wielkie dzięki :) Przygotowuję jeszcze jeden, ale mam strasznie zwalonego movie makera i nie wiem czy go skończę:(
Podrażnbie się z wami, bo jestem dziś w zaczepnym nastroju. ten filmik chociaż nie mojego autorstwa dedykuje wszystkim fankom Rose :)
http://www.youtube.com/watch?v=_KbbNDOE_ME
Taa... Beauty (Doctor) and the Beast (Martha). A filmik może być, chociaż jest w nim Martha. Mnie nie tak łatwo wyprowadzić z równowagi, bo jedna z moich przyjaciółek śle pod adresem Doctora różne ciekawe rzeczy głównie po to, aby mi zrobić na złóść;D
Moje Dzieciątko(ośmioletnie) zażyczyło sobie powtórke z Doctorka, lecimy więc po całosci od pierwszego odcinka z dziewiatrym aktorem. I musze się przyznac że Rose coraz mniej dziła mi na nerwy, co nie oznacza, że przestaję lubić Marthę. Zaczełam się nawet zastanawiać jak wyglądałą by 3 seria z Rose, czy wszystko mogło by się potoczyc tak jak się potoczyło. Tylko nie myślcie Drogie Panie że się całkiem nawrócę :)