PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Była wojna czasu i wszyscy włądcy i dalekowie zgineli.. Jeden przeżył bo sie teleportował szybko i nie został uwieziony w bance czasu.. Jednak ginie na Ziemi w XXI w.

Pod koniec sezonu 1 okazuje sie ze przetrwal Cesarz daleków który odbudował ich rase mutujac komórki ludzi i tworzac przez tysiace lat nwoe osobniki.. stworzył setki tysiecy daleków.. Jednak niszczy ich Rose ktora wchłonela wir czasu.

Jednak okazuje sie pod koniec sezonu 2 że znowu przezyly 4 Daleki ktorzy byli ponad władza Cesarza (Cos jak w ZSRR gdzie istniała pewna komunistyczna elita która była ponad samym stalinem)

Okazuje sie ze 4 daleków zamkneło w takim tardisopodobnym sprzecie miliony daleków na czarna godzine... Później wszyscy zostaja wysłani do piekła..

Okazuje sie w 3 sezonie że pare sztuk przezyło (jakim cudem to dotad nie wiem). Chca podprozadkowac sobie ludzi.. Jednak gina..

Jeden dalek przetrwał i tleeporotwał sie w czasie i przestrzenii i przez pomyłke wskoczył do banki czasu i uratował tgwóce rasy daleków który dana rase później odtworzył znowu..

Póxniej doktor znowu ja niszczy ale okazuje sie ze pare sztuk przetrwało

W 5 sezonie sie pojawiaja.. Okazuje sie ze teleportowlai sie w czasy II wojny światowej, stworzyli androdia który myslal ze jest naukowcem i storzył machiny wojenne.. Dalekowie przy użyciu dziwnej technologii tworza nowe (kolorowe) daleki które ich eksterminuja bo sa nieczysci (zrobioni z ludzkich komórek)

Dalekowie znowu uciekaja..

Pojawiaja sie pod koniec 5 sezonu w sojuszu (wtf?!) z innymi rasami by zniszczcyc doktora.. Coz... Dziwne..

Znowu pojawiaja sie w 6 sezonie (pod koniec o ile dobrze pemitam.. Jak na ironie bardziej pamietam 1 sezon który obejrzalem dawno temu niz 6 sezon który obejrzalem niecaly mieaiac temu) w paru odcinkach..

Znowu uciekaja

Póxniej pojawiaja sie w 7 sezonie.. Baa - Odbudowali cala cywilizacja. Maja swój parlament i miliony zolnierzy.

Dziwne ze 11 doktor toleruje to że istnieja i prawdopodobnie beda chcieli unicestwic cały wszechswiat..

Cos pomieszałem czy wszystko dobbrze zrozumiałem?

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Co do ich udziału w serii 3 - jeszcze w "Doomsday" z serii drugiej jest scena jak się Dalek teleportuje.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Aha
Nie zauwazyłem jej.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

W "Doomsday" teleportuje się cały Cult Scaro nie tylko jeden. W odcinkach na Manhattanie trzech z nich ginie i zostaje tylko Caan, który ucieka Doctorowi do finału 4 sezonu :).

ocenił(a) serial na 10
Belief

Masz rację, ale w "Doomsday" ukazana jest teleportacja tylko jednego. (Reszta zwiała off-screenowo)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

A tak, to tak. W samej scenie widzimy tylko jednego.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Tak czy siak przetrwali.. Dalekom zawsze sie uda.

To że Moffat wymyslił że Dalekowie dadza sie eksterminowac Dalekom bo sa nieczyści (wtf?!) to juz glupota.. Tym bardziej ze zmienia ludzi w daleki produkujac nieczyste istoty..

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

To nie pomysł Moffata, Dalekowie walczyli (I zabijali się) sami ze sobą już duuuużo wcześniej. Podobnie było z Dalekami "robionymi" z ludzi.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Starej serii nie ogladalem a w tej nie kojarze

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Tak czy siak to nie Moffat to wymyślił.

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Co jak co ale pomysł Moffata to to nie jest.

Polecam poczytać o Imperial Daleks i Renegade Daleks. Stary motyw, przynajmniej częściowo. Czystość rasowa to odwieczny problem Daleków z którym nie do końca sobie radzą tak jak by chcieli :P

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

Wiem że dalekowie sie wybijali ale nie wiedzialem dokladnie z jakich powodów..