PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

już pora odliczać dni i godziny do premiery nowego odcinka naszego ukochanego serialu ja już nie mogę się doczekać i wkurza mnie już to czekanie mam nadzieje że będzie warto :P

kwiatekskav

6 dni :)

ocenił(a) serial na 10
kwiatekskav

a wiadomo już na pewno czy premiera będzie w kinach w Polsce?

ocenił(a) serial na 10
doriiixd

W kinach na bank nie będzie.

ocenił(a) serial na 10
kwiatekskav

To teraz takie pytanie do wszystkich Whovian: Co robicie przez ten czas oczekiwania? Zastanawiacie się nad różnymi teoriami? Oglądacie w nieskończoność zdjęcia z planu i zapowiedzi? Wygrażacie Moffowi? Może jesteście uzdolnieni artystycznie i malujecie fanarty / piszecie fanficki / whatever? Albo najzwyczajniej w świecie oglądacie jakieś odcinki?
Ja robię wszystko po trochu (pomińmy tą część o uzdolnieniu artystycznym :P).

użytkownik usunięty
Ireth_Oakenshield

Oglądam różne odcinki :D Moje zdolności artystyczne kończą się tam, gdzie trzeba narysować coś więcej, niż tylko jedną, prostą kreskę.

ocenił(a) serial na 10
Ireth_Oakenshield

Postanowiłam zapełnić tą przerwę między Time of the Doctor a 8mym sezonem oglądaniem klasycznych odcinków, Przygód Sary Jane, Przygód K9 i Torchwood. Większość już obejrzałam, zostało tylko Torchwood ;). Jak na razie jestem po 9 odcinku 1 sezonu. A przy okazji śledzę newsy związane z nowym sezonem Doktora :).

ocenił(a) serial na 10
HarryFanka

Podziwiam :) Ja jestem w tyle, jeśli chodzi o Classic Who (nie jest źle, ale mogło być lepiej). A do Torchwood, K-9 i SJA zbieram się już od początku wakacji, ale jakoś zebrać się nie mogę :( I tak zaczęłam się zastanawiać, czy pokazać młodszemu bratu - Whovianinowi SJA, bo niestety, niektóre odcinki DW (choćby "Blink") się zupełnie dla dzieci nie nadają, a Sarah przypadła memu bratu do gustu ;)

Wracając do tematu: ZOSTAŁY JESZCZE 4 DNI 21 GODZ i 47 MIN (chwała gallifrey.pl za ten zegar)!!!

ocenił(a) serial na 10
Ireth_Oakenshield

Myślę, że spokojnie możesz pokazać swojemu bratu SJA :). Serial jest robiony typowo dla dzieci tak że nie ma tam jakichś nieodpowiednich scen, których mógłby się bardzo wystraszyć ;). Choć jest parę odcinków które mają taki horrorowy klimat np. "The Day of the Clown", "The Eternity Trap", "The Nightmare man" (co zresztą jest naprawdę dobrym odcinkiem:) ) i fragmenty "Lost in Time" (co też jest naprawdę świetne).

ocenił(a) serial na 10
HarryFanka

Odcinki z horrorową atmosferą raczej nie powinny sprawić kłopotu :) Dzięki.

Ireth_Oakenshield

Ta .. oglądam cały czas i wciąż i wciąż i znowu .. nie pokolei ale jednak .. i dopiero teraz zdałam sb sprawę, że medium z 3go odcinka i Grace z Torchwood to ta sama osoba

ocenił(a) serial na 10
kavanagh

he he :) a Toshiko poznałaś? Była w odcinkach ze slitheenami w 1 sezonie Doctora. Potem tłumaczyła, że wyręczyła Owena :)

Belief

Mówię, że nie pokolei .. i nie mam pewności, że wszystko widziałam .. Np. najpierw oglądam Doctor Wife, później The empty child, The Girl in the Fireplace , Journey's End, Let's Kill Hitler , The Pandorica Opens, The day of the doctor, Vincent and the Doctor .. a później jeszcze Voyage of the Damned .. i po czasie dociera do mnie, że nie widziałam Blink ..więc wszystko jeszcze przede mną .. choć 1sezon cały widziałam ale byłam zdesperowana by szybko przejść do 11go Doktora

ocenił(a) serial na 10
kavanagh

O matko jaki Ty masz rozrzut. Jak Ty się w tym łapiesz? :) Dziwny masz system :D

Belief

No wiesz .. zacznij oglądac Doctora Who widząc jedynie dwa urywki z KCA (chodzi o wiktoriańska Clarę http://youtu.be/0u6e74M-dzM?t=3m13s). Włączasz - a tam jakiś podstarzały facet. Oglądaj (polub Rose-a raczej miej do niej sentyment) A w drugim sezonie nagle Doktor Zostawia ją w innym wymiarze i masz focha i automatycznie zacznij oglądać 5 sezon w połowie wróć do 4. Po jednym odcinku wróć do 3go. PS. Oglądaj wszystkie specjalne na samym końcu i się dziw czemu dziadek Donny nie poznaje Doctora. Ale ogarniam i wciąż sb przypominam. Hehe, muszę w końcu zobaczyć tą akcję z ciastkiem.

PS. Genialny fandub :) https://www.youtube.com/watch?v=UyU8YDJ9nUA

ocenił(a) serial na 10
kavanagh

He he he Lepsze od tego Lektora BBC :D

kavanagh

I całkiem inny klimat niż z lektorem

kwiatekskav

A propos nowego sezonu, czy ktoś oprócz mnie chciałby, żeby jeszcze czasem wrócił Kapitan Jack, chociaż przelotnie pojawił się Wilfred, czy inna z wcześniejszych postaci? Czego mi brakowało w sezonach z Jedenastym, to właśnie odwołań do wcześniejszych regeneracji, a do Shadow Proclamation odwołał się tylko raz i to w swoim pierwszym odcinku :/

ocenił(a) serial na 7
Schrodingers_cat

Podobno Kapitan Jack miał pojawić się w odcinku "A Good Man Goes to War" ale był zajęty przez Torchwood

AleksandreoPL

Ooo, nie wiedziałem tego. Szkoda, że nie mógł, ale teraz Torchwood skończony, to moża się pojawi :D

ocenił(a) serial na 10
Schrodingers_cat

nowy sezon torchwood ma być? bo ja w tyle za murzynami:D

ocenił(a) serial na 10
kwiatekskav

Nie, nic nie będzie niestety. Oni wtedy kręcili Torchwood, chyba 4 sezon.

ocenił(a) serial na 10
Schrodingers_cat

Kapitan Jack! Bardzo bym chciała żeby powrócił :) Odcinki z nim były całkiem fajne

Schrodingers_cat

No wiesz ja, chciałabym akcji, gdzie potrzeba więcej władców czasu .. No wiesz... Doctor wraca po Doctora 10.5 i wpada w najmniej odpowiednim momencie. A River jakoś udaje sie zmaterializować wraz z jej przyjaciółmi. Ew. Jenny pojawia się w swoim stadku ni stąd ni zowąd

kavanagh

Yyy, nie ma czegoś takiego jak Doctor 10.5 :p Moim zdaniem River początkowo była fajnie poprowadzona, taka trochę tajemnicza, ale później przekozaczyli trochę, zaczęli kombinować i doprowadzili do tego, że River zaczęła mnie irytować. Trochę za bardzo spoufalała się z Doctorem, a ten ślub to jak dla mnie była totalna głupota.

PS To już dziś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Schrodingers_cat

Doctor 10.5 to klon 10th Doctor

ocenił(a) serial na 10
kavanagh

jeszcze Romana powinna wrócić :P

ocenił(a) serial na 10
kwiatekskav

Taaaak! *wyobraża sobie Clarę próbującą wymówić "Romanadvoratrelundar"*

kwiatekskav

zostały 4 godziny ^^

greenstone

Wie ktoś może gdzie można oglądać online, nawet już niech będzie z lektorem ?

Schrodingers_cat

http://www.weeb.tv/mini-channel/bbcentertainment