PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32949
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Właśnie specjalnie przejrzałem ramówkę BBC Entertainment Polska.

7x07 - 7 Kwietnia

Doktor zabiera Clarę na planetę Akhaten, której mieszkańcy organizują ceremonię, która wymaga ofiary…

7x08 - 14 Kwietnia

Na uszkodzonej rosyjskiej łodzi podwodnej z 1983 roku budzi się zamarznięty wojownik z obcej planety. TARDIS się materializuje.

7x09 - 21 Kwietnia

Coś strasznego kryje się w pewnej posiadłości. Doktor bierze udział w polowaniu na duchy.

7x10 - 28 Kwietnia
TARDIS uległ zniszczeniu. Clara jest w nim uwięziona, a Doktor ma pół godziny czasu… Za 30 minut statek wybuchnie!

7x11 - 5 Maja
Coś dziwnego dzieje się w wiktoriańskim Yorkshire. Znalezione zostają ciała, pokryte czymś woskowym, świecącym i czerwonym…

7x12 - 12 Maja
Park rozrywki "Świat cudów Hedgewicka" to miejsce, w którym można spędzić miło wolny dzień i w którym powróci śmiertelne, lśniące zagrożenie...

7x13 - 19 Maja
Ktoś porywa przyjaciół Doktora. Będzie on musiał się udać w miejsce, do którego nigdy nie powinien trafić.

Najbardziej ciekawi mnie opis finału, o którym w sumie nic nie wiemy.
Przyjaciele Doctora? O kogo chodzi? Vastra, Jenny, Strax i River?

ocenił(a) serial na 9
spyro0

Mnie bardziej przeraża odcinek z uszkodzoną TARDIS. 30 minut zanim wybuchnie... nie chcę powtórki z rozrywki :(
Ale nowe odcinki tak czy inaczej zapowiadają się ciekawie. Zastanawiam się tylko jaki będzie motyw przewodni tego sezonu. Pewnie TGI.

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Finał, i miejsce, gdzie nigdy nie powinien trafić...Trenzalore?

użytkownik usunięty
Capitano_S

Trenzalore. A co do przyjaciół to Clara, Jenna, Strax i tym podobni.
Ale naprawdę, liczę, cichutko liczę, że wcisną Ace, albo Jo Grant. :D To byłoby AWESOME!

ocenił(a) serial na 10

Byleby Jo była bardziej jak za Trzeciego Doktora, a mniej jak w "Przygodach Sary Jane". Ale jaka by nie była, pozostanie moją ulubiona towarzyszką. :) Odnośnie Ace, to też dobry pomysł - nie wyjaśniono wszak okoliczności jej rozstania z Doktorem.