PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32989
8,5 16 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/doctor-who/10093520/Matt-Smith-to- quit-Doctor-Who-after-Christmas-special.html

Kogo widzicie jako następcę?

użytkownik usunięty
shikaka

http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/articles/Matt-Smith-to-leave-Doctor-Who

Oficjalnie od BBC.

Hmmm, ciekawie i potrzebnie moim zdaniem.

ocenił(a) serial na 10

Bardzo potrzebne!
Tranzalor, fall of the Eleventh, czy jakoś tak :P To się musiało stać.
Jedenasty to mój ulubiony z ostatniej trójki ale Doctor Who to zmiana.
A to jest najlepszy moment na tą zmianę.

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

Trenzalore był, ale jakoś fall of the Eleventh zabrakło... Nie żebym sugerował, że to ma mieć coś wspólnego z teoretycznie prawdziwym jedenastym, czyli Tennantem...

ocenił(a) serial na 10
nikike

Niczego nie zabrakło. Widzieliśmy grobowiec Doctora, i wszystko wskazuje, że do bitwy na polach Trenzalore doszło za Jedenastego, zatem niebawem powinien zginać. Pytaniem tylko, w jaki sposób zostanie ocalony...

ocenił(a) serial na 10
Herushingu

Zabrakło w tym sensie, że go nie było w tym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
nikike

Niezupełnie. Nie wiadomo czy przepowiednia dotyczyła tego wydarzenia, czy też bitwy do której ma dojść na Polach Trenzalore. W końcu nikt się tam nie pojawił. Nie było Kościoła z madame Kovarian na czele, Ciszowców, Bezgłowych Mnichów etc. Co sugeruje, że mogło to nie być wydarzenie do którego odnosiła się przepowiednia. Czas pokaże. Poza tym upadek, jak ktoś tutaj zwrócił uwagę, mógł dotyczyć spadającej TARDIS z orbity.

ocenił(a) serial na 10
Herushingu

"upadek, jak ktoś tutaj zwrócił uwagę, mógł dotyczyć spadającej TARDIS z orbity" To by było "za mało epickie" na Doctora i dość nieciekawe wytłumaczenie.

ocenił(a) serial na 10
nikike

Cały odcinek był dość słabo napisany. Poza tym stwierdziłem jedynie, że jest to jedna z teorii, bo osobiście uważam, że przepowiednia odnosi się do wydarzeń podczas bitwy do której ma dojść na Polach Trenzalore. A obecny odcinek był ostrzeżeniem dla Doctora, by ten mógł się przygotować do oszukania śmierci, bo można wykluczyć, że rzeczywiście dojdzie do jego uśmiercenia...

shikaka

To wszystko jest chamskie w stosunku do widzów, ponieważ jeszcze w maju wszyscy w BBC się zaperzali, że Matt podpisał kontrakt na swój ostatni 8 sezon :/

Oczywiście, jestem załamana (jak to każda regeneracja), bo uwielbiam Jedenastego, ale jednak Doktor to Doktor, więc oznacza to po prostu kolejną porcję nowych, świeżych przygód. Więc będzie to znów śmiech przez łzy... Już się boję tylko jak ta regeneracja będzie wyglądać (serce na pewno mi się złamie).

Chodzą też jakieś plotki, że tym razem Doktor może być kobietą.

Luelle

nie tyle plotki, co gdybanie fanów... na kobietę-Doktora nie ma szans

ocenił(a) serial na 8
martu23

I dobrze. :)

Luelle

Broń Boże nie posądzajcie mnie o jakąś dyskryminację płciową, ale... Doktor-Kobieta? Dziwnie by się to oglądało... przypuszczam że sporo fanów odpuściło by sobie serial

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

Dyskryminacją płciową byłoby raczej, gdyby teraz wybrali kobietę głównie ze względu na to, że to kobieta...

ocenił(a) serial na 10
nikike

ale mógłby się zmienić np. w kobietę na jednen odcinek bo perypetie z tym związane mogłyby być prześmieszne! :D :D :D już sama jego reakcja byłaby boska :D

ocenił(a) serial na 10
amanda147

http://www.youtube.com/watch?v=Do-wDPoC6GM

ocenił(a) serial na 10
nikike

zawsze wiedziałam ze Rowan byłby zajebistym doktorem ale nie sądziłam że aż tak :D <3

ocenił(a) serial na 10
amanda147

Haha, racja :D Chciałabym to widzieć ^^ Ale nie na dłuższą metę. Wolę jednak oglądać doktora jako faceta :D

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Skubani, aż szkoda, że powiedzieli teraz - wyobraźcie sobie, że spokojnie siadacie w Boże Narodzenie do specjala, pewni nowego sezonu z Mattem, a tu REGENERACJA... xD Mam nadzieję że nie zdradzą, kto będzie następnym do ostatniej chwili. I mam nadzieję, że to nie będzie kobieta. BEZ PRZESADY.

LiannaMadej

Gdyby Doktorem była np taka Helen Mirren to nie miałabym nic przeciwko XD

Luelle

Noo, ona by mi też pasowała :D

shikaka

Moim zdaniem szkoda, bo Matta ostatnio polubiłam. Nie wiem, coś mu się stało po odejściu Pondów i zdecydowanie lepiej zaczął grać, tym samym przekonując mnie do siebie. Chętnie zobaczyłabym go przez jeszcze parę odcinków...

A jako następcę widziałabym kogoś starszego, coś jak pierwszy Doktor :)

martu23

Oj, ja aż tak starego Doktora obecnie nie chciałabym. Nie miałby kondycji do tego ciągłego biegania :P

Osobiście chciałabym kogoś ok. 35 roku życia.

Ale w sumie wierzę ludziom od castingu, gdyż jak na razie każdy Doktor był fantastyczny :)

Luelle

Wiem, wiem. Na starszego Doktora nie ma szans, po prostu chciałabym zobaczyć w nowszych odcinkach kogoś takiego (oprócz ósmego, dziewiątego czy którego Doktora gra John Hurt :D), ale generalnie najważniejsze, żeby między aktorem, którego wybiorą a Jenną była dobra chemia. :)

martu23

Zgadzam się, że na starszego Doctora raczej nie ma szans, choć moim zdaniem Bill Nighy pasowałby idealnie. Marzył mi się jako 11 Doctor i nadal chciałabym go zobaczyć w tej roli ;)

ocenił(a) serial na 9
shikaka

Ale.. czy to jest oficjalne? Na 100%, żadnego trollingu? :<
Lubiłam Jedenastego bardzo, ale tak jak pisze mój poprzednik- i 9 i 10 byli niesamowici, więc 12 powinien utrzymać passę :) ŻADNEJ KOBIETY, no błagam. Chętnie widziałabym kogoś starszego niż Matt, ale tylko trochę- 30- 40 lat, tak jak poprzedni 'nowi' Doctorzy. :)
Szkoda tylko, że (jeśli to jest prawda) oglądanie speciala zamieni się w czekanie, kiedy Doctor 'umrze'.

PearlCloud

Oficjalne, na sto procent, chociaż powrót Matta i Jenny, który ogłaszali przy potwierdzeniu przedłużenia serialu o ósmy sezon, też był oficjalny... Na razie wiadomo, że Matta na pewno zobaczymy w odcinku rocznicowym i świątecznym, w którym będzie regeneracja.

ocenił(a) serial na 10
martu23

Doctor lies...Moffat lies...BBC lies.
Nikomu nie można ufać :P

ocenił(a) serial na 8
Szymko0

To oznacza, że nie wiemy NIC pewnego na temat załogi speciala ;)

ocenił(a) serial na 8
shikaka

Tak bardzo nie chcę odejścia Matta X__X Był moim ulubionym Doctorem zaraz obok czwartego X___X

Ninurta

Najgorsze jest to, że zostały z nim do końca tylko 2 przygody (film i odcinek świąteczny, a ogłoszenie odejścia przez Davida było z o wiele większym wyprzedzeniem) i teraz oglądając film z 50 rocznicy będę ciągle myślała o tym, że za chwilę będzie regeneracja (najgorzej to będzie ze świątecznym...). Mam więc tylko nadzieję, że świąteczny dostanie choć 2 odcinki tak jak The End of Time, by nie było zbytniego pośpiechu.

Luelle

The End of Time to jakaś masakra była, większość przekombinowana i pozbawiona sensu, niepotrzebnie to przedłużali. Lepiej zrobić krócej, a porządniej.

martu23

To już swoją drogą, sama nie lubiłam The End of Time i w swoim poprzednim poście chodziło mi tylko o sam fakt, że odcinek był dwuczęściowy ;)

ocenił(a) serial na 6
Luelle

Odcinki świąteczne są z reguły dłuższe (ok. 1h), nie należy się obawiać, że spieprzą to poprzez brak czasu. Jeśli opowiadana historia będzie wystarczająco epicka to uważam, że powinni się zmieścić w tej godzinie (albo ponad). ;) Mam również nadzieję, że film rocznicowy będzie faktycznie FILMEM, a nie "zwyczajnym" specjalnym odcinkiem.

ocenił(a) serial na 10
pawello1200

Obawiam się, że jedynym kryterium w tym przypadku może być to, że będzie wyświetlany w kinach, ale pożyjemy, zobaczymy.

pawello1200

Niestety, ponoć film ma mieć tylko 60 minut... :(

ocenił(a) serial na 10
pawello1200

http://www.digitalspy.co.uk/tv/s7/doctor-who/news/a486072/steven-moffat-teases-d octor-who-50th-episode-length-its-quite-long.html

ocenił(a) serial na 7
shikaka

nie rozumiem tego, przecież podobno kontrakty na 8 sezon były podpisane, owszem Matt chciał odejść, ale Moffat miał go przekonać, a teraz coś takiego? do każdej zmiany Doctora podchodzę emocjonalnie, zżywam się z nimi bardzo, na razie zarówno 8,9,10 i 11 bardzo mi się podobali, ale i tak mam stresa, że następny nie stanie na wysokości zadania ;/

shikaka

Ja tam jestem zadowolony. Matt był dobry, nie zaprzeczam, ale jakoś tak to odczuwam, że trzy sezony z nim to optymalna ilość. Jednak sezony z Tennantem to było coś, i pewnie nawet jakby miał mieć 10 sezonów to bym się cieszył, ale Smith już mi się trochę przejadł. Czekam niecierpliwie na nowego Doktora.

ocenił(a) serial na 10
shikaka

W sumie i dobrze, fajnie jak aktor odchodzi jak zaczynamy go lubić, pozostawia wtedy miłe wrażenie, a 7 sezon był naprawdę przyjemny~ :) Sama chciałabym kogoś po 30 na Dwunastego, ale po głowie ciągle chodzi mi Colin Morgan.... :D

lovegood

Heh, nie wyobrażam sobie go w tej roli, bo nie potrafiłabym się przestawić z Merlina i Doktora, przez co nie brałabym Doktora na poważnie :> Osobiście chciałabym by Dwunastym był jakiś mało znany aktor (albo w ogóle nieznany).

ocenił(a) serial na 10
Luelle

To też jest sposób, wtedy nie kojarzyłby się nam z konkretną postacią~ ;d
Wiadomo że dla większości Colin = Merlin, ale dałoby się go od tego odciąć....Gdyby nie to że grał już Jethro w 4x10 :P *smutek*

lovegood

Marzy mi się by ostatnimi słowami Jedenastego było: "Geronimo" i by Jedenasty uśmiechnął się przy tym szeroko i radośnie, i wtedy by się zregenerował...

;(

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Dokładnie!
To by świetnie pokazało kontrast między Dziesiątym a Jedenastym.
Szybka regeneracja w akcji, z uśmiecham i poczuciem spełnienia, a nie takie patosy i smutki jak z Tennatem. Niech odejdzie tak jak przyszedł - w bałaganie :D

Szymko0

Gdyby regeneracja była taka jak napisałam wyżej, to dla mnie byłaby najpiękniejszą regeneracją w historii Doktora :)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Podpisuję się :)

ocenił(a) serial na 8
LiannaMadej

A ryczałabym wtedy i tak...

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

z budką przewróconą do góry nogami i paluszkami rybnymi z budyniem jako ostatni posiłek :D

ocenił(a) serial na 8
lovegood

To, że grał Jethro, nic nie oznacza. Karen też grała w czwarty sezonie postać epizodyczną, a potem grała Amy, bijąc rekord, jeśli chodzi o ilość sezonów z tymi samymi towarzyszami (oczywiście licząc tylko NOWE serie).

LiannaMadej

W jakim odcinku czwartego sezonu grała Karen?