PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32989
8,5 16 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/doctor-who/10093520/Matt-Smith-to- quit-Doctor-Who-after-Christmas-special.html

Kogo widzicie jako następcę?

ocenił(a) serial na 10
Invisse

"The Fires of Pompeii"

Capitano_S

Dziękuję :)

ocenił(a) serial na 9
Invisse

The fire of the Pompei
Nie zauważyłem odpowiedzi :P

ocenił(a) serial na 10
lovegood

Moffat musiałby być bardzo smutnym człowiekiem, żeby takiego kogoś wstawić.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
shikaka

http://io9.com/matt-smith-confirms-hell-still-be-starring-in-doctor-w-464794392
Luelle ma rację, że to jest po prostu chamstwo w stosunku do widzów.

ocenił(a) serial na 7
shikaka

telegraph wspomniał o Damianie Lewisie, szkoda tylko, że gra teraz w "homeland", Doctor wreszcie byłby rudy ;p

ocenił(a) serial na 10
Elinor

tylko na tym mi zależy. Żeby w końcu był rudy.

ocenił(a) serial na 10
Elinor

To by było świetne :D
Chciałbym zobaczyć jego reakcję na to że jest rudy.

ocenił(a) serial na 8
Elinor

Nie ma, rudy będzie Trzynasty ;p

ocenił(a) serial na 10
LiannaMadej

No nie wykluczajmy teorii, że teraz zobaczymy regenerację w Trzynastego...

ocenił(a) serial na 8
nikike

Wykluczam!

ocenił(a) serial na 10
LiannaMadej

Też bym tak chciał.

ocenił(a) serial na 10
shikaka

Smutne, nie powiem, ale takie jest DW, i zmiany to jego ważna część. Oby tylko Jedenasty godnie zregenerował, i to w jakiegoś znakomitego następcę.

ocenił(a) serial na 10
shikaka

To bardzo źle. Matt to mój ulubiony Doctor z nowych serii. Taki jednak jest ten serial. Przyznam się że myślałem nawet że Matt może pobić rekord Toma Bakera w ilości sezonów ale niestety to się chyba nie stanie. Chciałbym żeby kolejny wcielenie miało jeszcze bardziej szalony charakter coś jak Szósty.

użytkownik usunięty
shikaka

A ja się cieszę, naprawdę, strasznie się cieszę, powiew świeżości dobrze zrobi serialowi. Tutaj kwestia leży kto będzie Doctorem, aczkolwiek nie ma się co martwić, bo i tak zawsze jest zaskoczenie. Pamiętacie marudzenie przy Mattcie, że za młody, etc? Ja też chciałbym kogoś starszego moim marzeniem z czasów dzieciństwa był aktor Sam Neill, Irlandczyk, czyli by się ewentualnie narodowościowo wpasował, tyle, że obecnie już jest chyba za stary :/ No i jest jeszcze Laurie, ale uważam, że budżet by tego nie wytrzymał :P

ocenił(a) serial na 10

Ja bym chciał zobaczyć jako Doktora tego człowieka: http://www.filmweb.pl/person/Rhodri+Meilir-564974

użytkownik usunięty
Capitano_S

Jak widać on grał już gościnnie w DW. Przy jakim odcinku? :

ocenił(a) serial na 10

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Runaway_Bride_(Doctor_Who)

ocenił(a) serial na 10
shikaka

PS. I regeneracja mogła by wyglądać inaczej niż 2 poprzednie.

użytkownik usunięty
shikaka

Ej, ej. ej! Jeśli okaże się, że Hurt to zaginiona 9, to... Powinien się pojawić Valeyard! Były odniesienia do niego już w finale. A co jeśli oni wiedzieli, (bo wiedzieli napewno), i są na to spokojnie przygotowani i dlatego wspomnieli Valeyarda?

ocenił(a) serial na 9

To Matt jest 12 . A 12 regeneracji to koniec Doctora . Co prawda River oddała mu swoje ale nic nie wiadomo .. Oby to nie był koniec ! . Tyle lat z Doctorem Who . Na samą myśl chce mi się płakać .

użytkownik usunięty
ewa0206

Mój drogi, 12 regeneracji, czyli 13 wcieleń, teoretycznie mamy jeszcze jedno wcielenie. A nawiązując do starych serii jest tak, że gdy 12 będzie się regenerować w 13 pojawi się i Valeyard.

ocenił(a) serial na 9

ok .. moja droga poproszę . nie wiem czy jesteś na tyle (głupi) nierozważny ażeby nie zobaczyć mojego nicku . Miałam na myśli że po 12 doctorze będzie jeszcze jeden i czyżby koniec .

ocenił(a) serial na 9

ok powyższe zdanie nie zabrzmiało za dobrze , ale to ze względu na wczesną porę . Aczkolwiek myślę że z nowym Doctorem ogłoszą koniec serialu ..

użytkownik usunięty
ewa0206

Wybacz, mój błąd, po prostu przez wczesną porę nie spojrzałem na nick, przepraszam.

ocenił(a) serial na 10
ewa0206

Już po raz kolejny spotykam się z teorią, że River oddała swoje regeneracje Doktorowi. Moje pytanie do tych co głoszą takie teorie brzmi: w którym odcinku była o tym mowa? Jeżeli chodzi wam o odcinek "Let's kill Hitler" to, jeżeli nie miałem nic skopanego w tłumaczeniu, była mowa o tym, że zużyła swoje regeneracje, aby za pomocą ich energii uzdrowić Doktora, a nie że przekazała je Doktorowi. Ale nie wykluczam, że może chodzić o inny odcinek, a ja przegapiłem taką informację.

ocenił(a) serial na 10

Więc już można się domyślać, że w rocznicowym odcinku będziemy mieli rozmyślania nt. "czy Hurt jest naprawdę 9 Doctorem i czy to znaczy, że na święta zobaczymy Valeyarda"

shikaka

Kurczę, myślałam, że nie dam rady oglądać serialu po 10 Doktorze, tak bardzo go polubiłam, a teraz ta wiadomość ... Nie myślałam, że aż tak polubię 11. W ogóle jak to jest, że człowiek aż tak zżywa się z fikcyjną postacią? ;)

shikaka

Beznadzieja. Już się nastawiłam, że w 8 sezonie Matt zostaje, a tu nagle taki news. Nie ładnie tak pogrywać z fanami. :(

użytkownik usunięty
shikaka

Twitter huczy od plotek, głównie pojawia się nazwisko Bena Danielsa. Ale pojawia sie jeszcze Colin Firth, Tom Hiddlestone i Noel Fielding. Kurde, burza na twitterze :D

ocenił(a) serial na 10

Ta ostatnia trójka raczej mocno wątpliwa. A Daniels pewnie ze względu na Merlina. Wiadomo, że to będzie ktoś kogo się nie spodziewamy.

ocenił(a) serial na 6
shikaka

W którymś epizodzie Doktor przyznał, że chciałby być rudy. Tadam! - http://www.filmweb.pl/person/Simon+Pegg-7766 - świetny aktor, zagrał już nawet w jednym odcinku tego serialu (bodajże "The Long Game" - siódmy odcinek pierwszego sezonu).

użytkownik usunięty
pawello1200

Tak, tak, tak, tak, tak!!!! :D Ale byłoby klawo, gdyby go wybrali.

ocenił(a) serial na 10
pawello1200

1. Simon jest zbyt znany i, prawdopodobnie, zbyt zajęty do roli Doctora
2. Simon byłby perfekcyjnym Doctorem

ocenił(a) serial na 9
nikike

1. Myślę że byłby zbyt zajęty (a popularność nie ma z tym nic wspólnego)
2. Zgadzam się

ocenił(a) serial na 10
ewa0206

Nie mówię, że byłby zbyt zajęty ze względu na popularność, po prostu byłby zajęty bo ma w czym grać, a reżyserzy bardzo chętnie go obsadzają. A inna sprawa, że popularność to też zapewne jeden z ważniejszych czynników przy wyborze Doctora - nie sądzę żeby ktoś na poważnie podawał nazwiska Firthów czy innych Cumberbatchów.

ocenił(a) serial na 10
nikike

Już abstrahując od tego, że nawet ja bym się bardziej nadawał na Doctora niż Firth.

ocenił(a) serial na 9
nikike

Nie no zgadzam się z Tobą w pełni . Na Doctora wybierali zawsze mniej znanych aktorów , ale to nie oznacza że nie ma szans Simon . Co do Benedicta to niee . Gra już Sherlocka na BBC i jakoś tak głupio wszędzie go oglądać . Zobaczymy co Moffat i Gatiss wymyślą :)

użytkownik usunięty
ewa0206

Benedict na Mastera!

ocenił(a) serial na 9

ooo genialne :) . Nada się . (w Star Treku granie złego wyszło mu świetnie ) to i tu by sobie poradził :) .

ocenił(a) serial na 10
ewa0206

Andrew Scott na Mastera! Albo James i Oliver Phepls na Doktora i Mistrza, to byłoby ciekawe + nasz pieszczoch w końcu byłby rudy. *v*

ocenił(a) serial na 9
Kateri

Na rudo mogą zafarbować :p
Scott grał już złego w Sherlocku , ale nigdy nic nie wiadomo . Dowiemy się dopiero za 6 miesięcy ! O_o

ocenił(a) serial na 10
ewa0206

Ale swoją drogą do roli dziesiątki ponoć rozważani byli Nighy i Walliams - więc z tą popularnością to też niekoniecznie poprawny przesąd.

ocenił(a) serial na 10
shikaka

http://doctorwhotv.co.uk/next-doctor-could-be-female-50179.htm :)

ocenił(a) serial na 10
shikaka

http://pbs.twimg.com/media/BLtqVHLCcAE2IFm.jpg :)))

użytkownik usunięty
nikike

http://miamiimpulsephotography.com/wp-content/uploads/2013/02/red-approved.gif

ocenił(a) serial na 8
nikike

Like it! Fajnie wyglądał tamten gościu.

ocenił(a) serial na 10
LiannaMadej

To już nawet nie chodzi o wygląd, tylko Craig byłby zapewne fantastycznym Doctorem.

ocenił(a) serial na 10
shikaka

"So, the ideal next Doctor Who will be a black Welsh actress with ginger hair, or something like that, right?"