Witam,
czy ktoś wie może jaki utwór leci w ostatnim odcinku czwartej serii The End Of Time podczas wesela Donny, w momencie kiedy Doktor przekazuje los na loterie i mówi że to od Geoffa Noble'a (zmarłego męża matki Donny) ?
Przeszukiwałem soundtrack z 4 sezonu i nie mogłem tego znaleźć :(
Bardzo proszę o pomoc bo nie zdzierże ;)
Nie wiem co to za utwór ale poszukaj na soundtracku z innego sezonu. Ja kiedyś też szukałam jednego fragmentu to okazało się że jest to urywek utworu z innego sezonu.
Nie ma chyba dokładnie tego fragmentu w soundtracku. Jest on oparty na motywie, który po raz pierwszy pojawia się w "The Doctor Forever" (3 sezon), a potem przewija się kilkakrotnie w różnych wariantach w 4 serii (np. The Doctors Daughter- ok. 1:10, Voyage of the Damned Suite- ok. 2:46- 3:10 i The Greatest Story Never Told- ok. 4:26- 5:00). Następnie przechodzi w "The End of Time/Vale".
Możliwe jednak, że coś mi gdzieś umknęło :)
O rany jaka wiedza :) To może byś mi pomógł. W 4 serii w odcinku 13 Journeys End Tardis zostaje ściągnięta przez Daleków. Doctor oznajmia wszystkim (Donna, Rose, Jack) że muszą wyjść bo drzwi ich nie zatrzymają, mówi każdemu że był "brilliant" odwraca się i zaczynają po kolei wszyscy wychodzić. I właśnie o ten moment mi chodzi. Orientujesz się może co to za kawałek utworu?
To jest fragment utworu "Hologram" z soundtracku 1 i 2 serii :) Sekundy mniej więcej od 18 do 36 :) Takie moje małe skrzywienie zawodowe. Jestem muzykiem z wykształcenia :) A i jestem kobietą ;)
Jesteś niesamowita :) serio :). Ale mi chodziło o ten fragment który jest zaraz za tym czyli jak zaczynają wychodzić. Zmienia się na taką waleczniejszą. Idzie Doctor, Rose potem Jack. Wybacz może nie dokładnie wyjaśniłam o który fragment mi chodziło :(
W tym momencie też jest zrobione tylko jakieś krótkie przejście pomiędzy "Hologramem", a "Pressing Need to Save the World", które pojawia się gdy Doctor kłóci się z Dalekiem, aby pozwolił wydostać Donnę z zatrzaśniętej TARDIS itd.
No właśnie o to przejście mi chodzi :) myślałam, że może zmiksowali z urywkiem innego utworu tylko, że znaleźć nie mogę. Od 3 lat tego szukam :) bez rezultatu. Ale może skomponowali takie przejście na użytek tej jednej sceny. Jakbyś mimo wszystko kiedyś jakoś na to trafiła to daj mi znać nawet za rok lub dwa :). Fajnie że są takie osoby jak Ty z pasją :). Dzięki i pozdrawiam :)
Dziękuję za odpowiedź.
Dziwi mnie właśnie ten fakt że nie zawarli tego utworu w soundtracku, jest on dość długi bo trwa od spotkania Wilfa i Sylvi z Doktorem aż do schowania kuponu do loterii przez Donne