Najlepiej jest wpisać w wyszukiwarce Doctor Who online, ale najnowsze odcinki lecą na BBC Entertainment.
Niestety na żadnym. Dawno temu leciał na tvp, ale już nie ma. Można też pobrać odcinki na stronach z t0rrentami.
Leci na BBC Entertainment każdy nowy odcinek z jednodniowym opóźnieniem :). Poza tym BBC często robi powtórki całych sezonów. Na tvp faktycznie leciało kiedyś w nocy o północy i to dosłownie z tą godziną.
Nie no, to to ja wiem. Ale jakoś tak założyłam, że Nilay pyta o polskie stacje. :)
ale BBC entertainment jest polską stacją tzn. jest tłumaczona na język polski :). No chyba że chodzi o stacje naziemne. To nie ma nigdzie. Nawet nie ma co liczyć na to że tvp1 kiedykolwiek powtórzy a przynajmniej w normalnej porze. Z tego co pamiętam to tam leciał tylko 1 sezon z 9 Doctorem.
Kiedyś też leciał na AXN Sci-fi, ale tylko sezony od 1-4. Nie wiem, czemu nie puszczą tam dalszych :/.
Może miał za słabą oglądalność i nie opłacało im się zakupywać kolejnych sezonów. A mam pytanie czy na AXN Sci-fi puszczali też odcinki specjalne świąteczne czy tylko sezonowe? Niestety nie mam tego kanału. Mam tylko zwykły AXN a na nim DW nie puszczali.
Nie, niestety świątecznych odcinków tam nie było. Trochę szkoda :/. Może to dlatego nie puścili następnego sezonu, bo przecież Doktor zmienia się w odcinku specjalnym i jakby puścili sezon 5 od razu po 13 odcinku 4 sezonu, to ci, którzy oglądają ten serial tylko na tym kanale nie wiedzieliby o co chodzi :P.
No właśnie. Nie wiem czemu jak niektóre stacje zakupują sezony jakichś seriali to nie kupują odcinków specjalnych. I o ile w tych odcinkach nie na za bardzo rozwinięcia fabuły to ok, ale jak w specjalnym się coś wyjaśnia albo pojawia co będzie miało wpływ na serial to brak takiego odcinka specjalnego jest dla mnie dziwny. A wiesz może czy wcześniejsze odcinki specjalne były puszczone w AXN np. ten z Donną?
Właśnie w tym sęk, że nie było żadnego :/. Ani The Christmas Invasion, ani The Runaway Bride, nie mówiąc już o tych po 4 serii. Trochę się dziwię, czemu nie było tego z Donną, bo to przecież też ważne wprowadzenie do sezonu 4.
No właśnie to co pisałam stacje nie kupują tych odcinków specjalnych. Nie wiem czy one są droższe czy co? Czy ten kto kupuje nie zna serialu i uważa że specjalne odcinki są odcięte od reszty i bez znaczenia? Oglądanie DW bez tych odcinków jest bez sensu. Nawet te małe epizodziki są ważne np. pierwszy Childreen in need, albo Pond's Life.
Sądząc po zwiastunie jaki zrobili, myślę, że ci, z AXN mało wiedzą o DW. Może nawet nie wiedzą, że istnieje takie coś jak odcinki specjalne.
Być może. Ciekawe czy tvp puściło odcinek specjalny bo podobno na tvp leciał drugi sezon. Ale to jeszcze nic. Kiedyś oglądałam "Ostry Dyżur". W tvn (wiele lat w kółko) puszczali sezony 1-8. A po latach polsat kupił od 10 do ostatniego. I w ten sposób telewizje takie antenowe (naziemne) zgubiły cały jeden sezon :)
Puszczają teraz piąty sezon na BBC HD, szkoda że z dubbingiem, tak samo jak i na BBC Entertainment.