Od razu powiem ze jezeli Tennant czy Smith to twoj ulubiony Doctor, spoko, ale zaden z nich nie jest tym najlepszym.
Kto nim jest?
Odpowiedz jest bardzo prosta - Patrick Troughton.
William Hartnell stworzyl super postac, jego Doctor jest naprawde swietny.
Ale to Troughton stworzyl Doctora ktorego dzisiaj znamy.
Gdyby nie Troughton nie byloby dzisiaj serialu.
To dlatego ze zagral w swietny sposob, porwal widzow, ba! to ulubiony Doctor Petera Davisona, Colina Bakera czy Matta Smitha i pomimo faktu ze wiekszosc nowych Doctorow inspiruje sie Troughtonem to ten ostatni wzial tego clowna Troughtona i zrobil z tego swoja postac.
Poza tym uwielbiam Troughtona za to ze poradzil Davisonowi by zostal tylko 3 sezony, co Davison przekazal Tennantowi.
Poza tym, popatrzcie na clipy z nim:
https://www.youtube.com/watch?v=WS2E-94NdWI
https://www.youtube.com/watch?v=TLwqUWmTKDc
Czekam na hating za nie nazwanie Bakera czy Tennanta najlepszym Doctorem!
Chyba za długo na słoneczku wczoraj przebywałeś ? Najlepszym Doctorem jest Hugh Laurie. Czekam na re-hejting.
Hah. Doctor Who-use?
Aczkolwiek zgadzam się z tym, że to Patrick jest najlepszym Doktorem. Akurat nie wiele mogę powiedzieć na ten temat, ale nastawiony jestem do niego bardzo pozytywnie na podstawie różnych skeczy czy urywków. Sam nie mogę doczekać się aby zakończyć trzecią serię i zabrać się za Troughtona.
Sylvester McCoy jako Doktor wszystkich szacownych poprzedników i następców zjada na śniadanko :)
Uwielbiam McCoya, jest o wiele lepszym Doctorem niz Tennant czy Davison.
Jednak Troughton wszedl do serialu i wyznaczyl droge przyszlym wcielenia, no i McCoy czerpie z Troughtona wiele, jest niski, ludzie nie biora go na serio, itp
gdzie można obejrzeć pierwsze sezony Doktora Who? mam na myśli tę starą wersję, nie tę z 2005r. Czy jest to gdzieś dostępne z napisami? na razie jestem w połowie 4 sezonu 'nowej edycji', że się tak wyrażę, ale już udało mi się pokochać ten serial i byłabym chętna na obejrzenie tych archiwalnych odcinków...
Sa na torrentach i dailymotion
Coz, napisow nie ma, tylko do pojedynczych odcinkow.
A! I zacznij od poczatku (An Unearthly Child), pierwszy doctor jest na poczatku troche oziebly, ale tak od konca pierwszego sezonu jest juz coraz cieplejszy.
I cala masa odcinkow z lat 60 zostala zniszczona ale sa rekonstrukcje zrobione ze zdjec/klipow ktore przetrwaly i dzwieku, czasem patrzenie na zdjecia, czytanie opisu co sie dzieje i sluchanie dzwieku jest nudne, ale i tak lepsze niz nic, albo animacja do niektorych historii.
Jednak z 2 pierwszych sezonow nie ma tylko 11 odcinkow (a 2 sezony to okolo 80 dwudziestopiecio minutowych odcinkow.), gorzej jest z sezonem 3, najdluzszym z calego serialu, z 45 odcinkow istnieje tylko 17, ale warto zobaczyc, bo historie jak Aztecs, The Chase, The Daleks, Time Meddler, Galaxy 4, Myth Makers, czy Tenth Planet sa naprawde super.
Ja i tak zawsze będę stawiać na pierwszym miejscu Matta Smitha, bo to dzięki niemu wciągnęłam się do serialu, ale najlepszym klasycznym Doktorem jest dla mnie Peter Davison ;).
Dobra, nie przeszła mi długa wiadomość i nie wiecie jak się zdenerwowałam. Więc ją skrócę :). Ja mimo to, kiedy usłyszę 'Doctor' zawsze będę mieć przed oczami Matta Smitha, bo był moim pierwszym Doctorem i mam do niego sentyment. Jest też moim ulubionym Doctorem, ale nie uważam go od razu za najlepszego (mimo, że jest świetny). Myślę, że najlepszym Doctorem jest David Tennant. Nie mam za bardzo dostępu do classic episodes (ale fajnie, że poleciłeś strony z nimi wcześniej w temacie, dzięki) Doctora Who, widziałam tylko fragmenty na oficjalnym koncie BBC | Doctor Who i innych kanałach na YouTube (i może nie powinnam się wypowiadać, bo widziałam tylko fragmenty ;), najbardziej z klasycznych Doctorów przypadł mi Tom Baker, ale Troughton też był bardzo dobry i masz rację co do wskazania przez niego charakteru tej postaci kolejnym odtwórcom, którzy się nim inspirowali, wskazał im tę drogę i się tym inspirowali. Ale każdy ma przecież inny gust - dla jednego najlepszy będzie Troughton, dla innego - taki McCoy ;) Tak samo z odcinkami - dla jednego Blink, dla innego 'Day of the Doctor' ;). Ciekawe jaki będzie Doctor w wykonaniu Petera Capaldiego (jeszcze tyle czasu do sierpnia :( ). Mniej więcej taka była moja wypowiedź ;).