PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Jakie są według was najsmutniejsze sceny ?

ocenił(a) serial na 10
Grozer

Klasyczne: śmierć Adrica ("Earthshock")
Współczesne: monolog Doktora przy łóżku małej Amelii ("The big bang")

ocenił(a) serial na 8
Grozer

Dwie sceny przychodzą mi do głowy: pierwsza to pożegnanie Doktora z TARDIS w "The Doctor's Wife", a druga to "śmierć" Johna Smitha w "The Family of Blood".

ocenił(a) serial na 10
Grozer

Hmm... chyba pożegnanie Doktora z Amy w "The Angels Take Manhattan" i regeneracja Dziesiątego. Z klasycznych nie wiem, bo jeszcze nie znalazłam takiej sceny, która by mnie jakoś specjalnie wzruszyła :/...

ocenił(a) serial na 10
Grozer

Wymazanie pamięci i pożegnanie Donny w "Journey's End".

ocenił(a) serial na 10
Belief

Mój Boże, jak ja wtedy ryczałam. To, regeneracja Dziewiątego, "śmierć" River w bibliotece, pożegnanie Rory'ego ze "starą Amy" w "The Girl Who Waited", odejście Pondów i płaczący Doktor z powodu Trenzalore to jest ostatnio takie moje ścisłe top, gdzie nawet paczka chusteczek nie pomaga.
Klasyczne serie oglądałam na razie tylko pobieżnie, ale na pewno muszę tutaj wymienić scenę pożegnania Pierwszego Doktora z Susan ;c

Grozer

Dla mnie regeneracja dziesiątego, odcinek ,,Doomsday" i pożegnanie z Donną :(

ocenił(a) serial na 10
Kanni

Myślałam, że chodziło o wybranie jednej sceny :), ale skoro wszyscy wymieniają więcej... to i ja się poprawię.
Mam tak jak Ty. Wszystkie te 3 sceny były dla mnie wyciskaczami łez. Pożegnanie Donny, pożegnanie Rose i regeneracja 10 Doctora.

użytkownik usunięty
Kanni

Jeszcze można dodać scenę pożegnania Amy (jakoś ją lubiłem) i moment kiedy 10 dowiaduje się o śmierci Reinette (muzyka idealnie stworzona do tej sceny).