PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32947
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

BBc ujawniło dziś, jak będzie teraz wyglądać TARDIS. Trzeba przyznać, że bardzo ładnie.
http://www.bbcamerica.com/anglophenia/2012/12/so-this-is-what-the-tardis-looks-l ike-
now/tardis-6/

Rexus88

Zmieni się TARDIS, czołówka, towarzysz i strój Doktora. Zarówno nowa konsola jak i Doktorowy płaszcz wyglądają wspaniale, pozostało tylko czekać na motyw główny :) No i miejmy nadzieję że nie przekombinują z tymi zmianami :D

Nemaeth

Osobiście lubie to unowocześnienie. A i 11. wygląda genialnie w tym stroju. Ciekawe jestem gry dziewczyny od sufleta.
Czy mi się wydaje, czy zapowiada Crowley? :)

ElisaD

Jenna-Louise Coleman wygląda trochę za "słodko" jak dla mnie, ale pożyjemy - zobaczymy :)

Rexus88

Osobiście mam mieszane uczucia, nowy design tardis jest przesadnie sterylny, ale zobaczymy, jak w odcinkach wypadnie.

Herushingu

Właśnie dlatego jest idealny :) Jest bardzo... obcy, idealny dla kosmity, idealny dla Gallifreyańczyka (w dodatku na górze konsoli są symbole Władców Czasu). Wygląda teraz jak statek kosmiczny. W dodatku warto zwrócić na kolory - są ciemniejsze, bardziej przygnębiające, poważniejsze, smutniejsze. Jedenasty na 100% zmienił się po stracie dwójki swoich najlepszych przyjaciół, a TARDIS straciła swoje radosne, jaskrawe, ciepłe kolory z czasów Pondów. Innymi słowy - TARDIS przystosowała się do zmiany nastroju, charakteru Doktora.

Rexus88

Mnie się ten nowy tardis nie podoba... widziałam go już kilka dni temu na anglophenii, i wciąż mnie nie przekonuje. Wiadomo - Pondowe odeszli, Doctor rozgoryczony. Ale ten nowy Tardis wciąż mi się nie podoba. Jest zbyt prosty. W dodatku szary, bez ikry, bez duszy. Cały czas mam naiwną nadzieję że tak Tardis wyglądać nie będzie.

Narvany_Chochlik

Na zdjęciu wygląda całkiem pusto i nieciekawie, ale pewnie jak już tam będą się jakieś akcje działy to będzie o wiele lepiej :)

alijons

Nowy TARDIS przypomina moim zdaniem bardziej jego poprzednie wersje z Classic Who. Owszem, nie jest taki rozświetlony, kolorowy i radosny jak poprzedni, ale wygląda bardziej "kosmicznie". Ciekawe dlaczego się zmienił - konsola Dziesiątego zmieniła się gdy Jedenasty rozbił TARDIS w ogrodzie Ameli, a co przyczyni się do zmiany tym razem? Na końcową ocenę trzeba i tak poczekać aż zobaczymy TARDIS w akcji :)

Nemaeth

O, tak. Konsola sterownicza jest niemal identyczna z tą ze starych serii.

Capitano_S

Oby nie przesadzili z tymi zmianami :)

Nemaeth

Dokładnie. Nowy Tardis odwołuje się do klasycznych epizodów. Nie wspominając o czołówce która, moim skromnym zdaniem, nabrała wyrazu po nijakim pierwszym otwarciu 11.

Rexus88

Dość mocno przypomina mi pierwszą TARDIS. Strój trochę strój Pierwszego. Taki krok w tył raczej, ale zobaczymy jutro.

Rexus88

im podekscytowany Christmas Special Doktora Who. pobyt w pogi-sign blogsite go oglądać online. choć im będzie miss Rory i Amy...

auelneider

Cool story bro.

nikike

yeah. it was kinda cool story. do you know where to watch it?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
auelneider

Well, I kinda like Philipinians, but whatever...

Rexus88

Nowa TARDIS zimna, nie podoba mi się, o towarzyszce zdania jeszcze nie mam. ok, trochę oszukuję, mam zdanie. chciałabym w końcu towarzyszkę, która nie leci na Doctora. niech Donna wróci :( nowy strój Doctora całkiem ok, tylko nie wiem za bardzo po co, niepotrzebnie zmieniają wszystko naraz. sam odcinek też mnie nie przekonał. szkoda. mam nadzieję, że kolejne odcinki wzbudzą we mnie większe emocje.

Rexus88

Do nowej czołówki zalicza się tylko Clara czy jaszczurka z panem ziemniakiem też zostają na stałe albo przynajmniej co jakiś czas? :))

EyeMaze

Czołówka, człowieku, to to ŁUUU-UUUU-UUUU na początku, nie obsada.

Rexus88

Mi osobiście najbardziej podobał Tardis 9 i 10 Doctora. I oczywiście gra 10 Doctora. Nowy Tardis jest nie potrzebny, wnętrze najgorsze jakie było, choć jeden akcent mi się podoba znaki władców czasu na samej górze tylko ta jedna rzecz!!!

matik1273

Ekhem... najgorsze, jakie było, powiadasz? A co, jakbym powiedziała Ci, że nawiązuje ona do Classic Who? Konsola 4-tego Doktora - http://timelordscience.webs.com/secondary%20console%20room%20used%20by%20the%20f ourth%20doctor.jpg

Rexus88

Nowy wygląd TARDIS - ujdzie w tłumie.
Nowa czołówka - może być.
Nowe wdzianko Doctora - no... ważne że ma muchę :D

Rexus88

Nowa TARDIS jest fantastyczna. Zupełnie, jakby odwzorowywała ból Doktora po stracie Pondów. Tu nie ma miejsca na ciepłe kolory, tylko zimne, metalowe wnętrze. To też ma swój urok. Poza tym nawiązanie do Classików! *.* Jestem na tak.
Czołówka - świetna. Muzyka w końcu nabrała wyrazu, chociaż wizualnie jest trochę trudna do nadążenia. Ale pojawia się twarz Doktora, po raz pierwszy od wielu lat, a to wielki plus!

Rexus88

Co do nowej tardis na razie nie jestem przekonana. Nowy strój - uwiebiam wiktoriańskie klimaty więc jestem jak najbardziej na tak! Czołówka również ekstra, tak samo jak muzyka w niej. Trochę mało time vortex, ale jak dla mnie lepsza niż poprzednia, szczególnie muzyka z intro. Do tardis jeszcze się przekonam, muszę oswoić się z jej chłodnym wyglądem :)

Rexus88

jest niezł a le troch tesknie za starym wyglądem taka nowoczesna komputerowa konsola n\mi niepasuje bardziej wolałem starą z rurznimi wajchami i wszystkim co sie dalo kable i ina i ciogłe iskrzenie podczas lotu to było niezłe