Macie może jakieś własne pomysły na odcinki, związane np. z historycznymi postaciami? Ja, oglądając Vincent and the Doctor (który nawiasem mówiąc był rewelacyjny), wpadłem, że można by zrobić podobny odcinek o Edgarze Allanie Poe. Tym bardziej, że okoliczności jego śmierci bardzo sprzyjają serialowej tematyce - mówi się, że Edgar pod koniec życia zwariował i był 'nawiedzany' czy coś w tym rodzaju.
A wy macie jakieś pomysły? : )
Doctor w bitwie pod Grunwaldem!
-Och, coś mało widowiskowa ta bitwa, może polaczki broni nie mają? Przepraszam, panie Ulrich, macie może jakąś broń na zbyciu?
-Nie panie, tylko mistrzu!
-Z osobistych pobudek nie lubię tego tytułu. To co, znajdzie się coś?
-Wszystkiego mamy na styk, wolne są tylko dwa nagie miecze.
-Dobra, daj, zaniosę im...
Jest odcinek, gdzie spotyka inne postaci z legend arturiańskich - Morgaine i Mordreda. (A sam okazuje się być posiadaczem ksywki "Merlin") Może być? :)
http://www.dailymotion.com/playlist/x2s5yw_greendude33_season-26-battlefield-152 /1#video=x12xjnc
Ja bym chętnie zobaczyła odcinek w którym Doktor spotyka Mikołaja Kopernika i się okazuje że to on go naprowadził na teorię heliocentryczną ;).
Pomyślałam dokładnie to samo! ;D (choć, mówiąc dokładniej, to nie Kopernik pierwszy "wpadł" na tę teorię, niemniej odcinek z nim byłby naprawdę świetny!) O, i żeby Kopernik miał zaszczyt wejścia do Tardis ^^
Doctor spotyka Roalda Amundsena, zdobywce bieguna południowego. Też zaginął tajemniczo, może nasz kosmita maczał w tym palce :) Skopiowane z wikipedii: "Amundsen przepadł bez wieści w roku 1928, wyruszywszy na pomoc Umberto Nobilemu, który zaginął podczas lotu sterowcem "Italia" nad Arktyką. Nobile został później odnaleziony. Ciała Amundsena nie odnaleziono do dzisiaj". Jak nic podrózuje niebieska budka telefoniczną :)
Może tez być ze doktor spotyka Alberta Einstein któremu pomoga w badaniach w na podróżami w czaie
Był kiedyś odcinek, gdzie Doktor spotkał Einsteina (A nawet dwa, licząc mini-epizod)
Och odcinek z Amundsenem zobaczyłabym z ogromną przyjemnością :). Zwłaszcza konflikt na linii Amundsen-Scott w zdobywaniu bieguna południowego. Aż się nie chce wierzyć, że taką historię napisało samo życie jeśli wiesz o czym mówię.
Mi się marzy rozwinięcie wątku ślubu z M. Monroe... jak biedak z tego wybrnął? :D
Była na końcu tego odcinka scena, w której Doktor każe przekazać dzwoniącej Marilyn, że to "nigdy nie była prawdziwa kaplica" (:
Wiem, ale to bardzo mało przekonujące jak dla mnie... i zapewne dla M. też :D
O mogło tez być ze Doktor spotyka np Amelie Earhart albo Napoleona tez by było ciekawe
Lepszy był by odcinek jak by Doctor spotkał Piłsudskiego :) Taki bym chętnie zobaczył :)
Doktor chce zabrać Clarę do Rosji na Święta,jednak,jak często sie zdarza Tardis wpada w inny
wir czasu.
Doktor i Clara lądują tam gdzie chcą,ale nie tam,kiedy chcą,bowiem 24 grudnia 1917
roku,kiedy szaleje rewolucja bolszewicka.Podróżnicy w czasie lądują na jakimś pustkowiu i nie
wiedzą za bardzo "kiedy"są.Wkrótce zostają porwani przez grupę ludzi,która okazuje się
opozycją antybolszewicką,której pomaga brytyjski agent i którzy zamierzają zabić lenina i inne
czerwone ścierwo.Doktor nie chce sie mieszać w historię ludzkości i chce odlecieć,jednak
dowiaduje sie,że bolszewicy mają kontakty z jakimiś kosmitami,od których dostali
urządzenie,które potrafi zmienić ludzi na całym świecie w homo sovietucus,czyli
natychmiastowe i całkowite zwycięstwo bolszewizmu (tfu!).Doktor próbuje ich powstrzymać,co
mu sie oczywićcie udaje,jednak zostaje postrzelony przez jednego z bolszewików i musi sie
zregenerować.Jego ostatnie słowa przed regeneracją "A myślałem że najgorsi są Dalekowie"
<3