PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Pytanie

ocenił(a) serial na 10

1.Skoro Jenny (córka Doktora) była władcą czasu z DNA doktora, to czemu po postrzale nie mogła
się odrodzić? Przecież mimo tego że była sztucznie odrodzona to DNA miała prawdziwe.

2.Jack Harkness najprawdopodobniej to on był twarzą z BO. I tu nie rozumiem jednego, w serialu
wyraźnie było powiedziane że nie może on umrzeć. Jest on nieśmiertelny. A skoro był twarzą z Bo
to jakim cudem on umarł?

ps.Co wy na pomysł zrobienia kolejnego spin-off'u Doctor Who. Byłby on o podróżach Jenny, mnie
osobiście podobała by się taka seria.

ocenił(a) serial na 10
olekczerwony

1. To nie DNA dawało możliwość regeneracji, tylko energia Wiru Czasowego, i to w bardzo dużej ilości - być może Jenny miała jej za mało do zmiany postaci, i tylko ją to wyleczyło

2. Już nie pamiętam, jak to było z Jackiem, ale chyba chodziło o to, że za każdym razem jak go ktoś/coś zabije, to on wraca do życia. Wiesz, w tym sensie nieśmiertelny, a nie żyjący wiecznie.

Były pomysły na taki spin-off, czemu to nie wypaliło - pojęcia nie mam :(

ocenił(a) serial na 10
olekczerwony

2. Kpt. Jack Harknes nie był nieśmiertelny. Capitano ma rację. On wciąż był przywracany do życia gdy go ktoś zabił. Jednak proces starzenia się postępował bardzo powoli. W Gridlock ma wiele milionów lat a dodatkowo resztkę swojej energii oddał na na zasilenie włazów odcinające ludzi w korku. Zwyczajnie umarł ze starości.

Ps. Jestem za spin-offem ale nie z Jenny bo jej nie lubię tzn. aktorki (może jakby ją porządnie zregenerowali inaczej bym na to patrzyła). Fajny byłby jednak spin-off naszej wiktoriańskiej trójki tzn. Strax, Jenny i Vastra. :)

ocenił(a) serial na 10
Belief

O tak, to byłby spin-off :) Dać Vastrze jakichś "mrocznych" przeciwników w wiktoriańskiej scenerii, do tego dużo straxowego humoru, i mamy serial niemal tak dobry, jak DW.

użytkownik usunięty
Capitano_S

Jestem jak najbardziej za. Są to świetne postacie z dobrze dobranymi aktorami.