PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

http://pbs.twimg.com/media/BT1jqRXIAAAXkTU.png:large Bad Wolf!!!

ocenił(a) serial na 10
nikike

Jak to napisał ktoś na anglojęzycznym forum "Świetny plakat na osiem lat nowych serii" :)

ocenił(a) serial na 7
nikike

A to oficjalny plakat napewno?

ocenił(a) serial na 7
FenrirLokeson

Odpowiedzialem sobie sam...:
http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/articles/The-Day-of-the-Doctor-50th-Anniver sary-Special-Update

ocenił(a) serial na 7
nikike

Tak przy okazji, pasowalby na plakat glowny Doctora na filmwebie.

ocenił(a) serial na 10
nikike

Ja jestem w sumie coraz bardziej zaniepokojony.
Jasne że odcinek na bank będzie niesamowity i w ciemno mógłbym mu dać 10.
Ale jednak nie chcę Wojny Czasu. I nie chcę żeby Hurt był Dziewiątą inkarnacją. Nie. Jeżeli pokażą Wojnę Czasu zbyt dosłownie, to będzie zamach na całą jej tajemniczość. A Hurt jako 9 nie wniesie moim zdaniem nic ważnego ani nawet ciekawego, a tylko niepotrzebnie będą musieli szybciej kombinować nad limitem regeneracji. Ale jednak mam nadzieję że się mylę, i wojnę pokażą godnie a postać Hurta wniesie coś ciekawego i ważnego.

No o Bad Wolf. Mieszanie Rose w Wojnę Czasu?.... To chyba najciekawsza rzecz ze wszystkiego co do tej pory się ujawnia. I znowu psująca rangę wojny.

Kurde, pierwszy raz w życiu narzekam na cokolwiek związane z tym serialem. Aż się źle z tym czuję.

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

Mam podobnie - po raz pierwszy od "The eleventh hour" mam wątpliwości, czy odcinek mi się spodoba.

ocenił(a) serial na 9
Capitano_S

Ktoś powiedział, że ten odcinek odzieli fandom, także wiesz...

ocenił(a) serial na 10
dead_weather

Wiem, też to słyszałem, ale chyba bardziej, niż już jest, nie da się podzielić...

ocenił(a) serial na 9
Capitano_S

Coś w tym jest, strasznie mnie bawią kłótnie RTD vs Moffat albo krucjaty pod wezwaniem hejtowania Rose :D

ocenił(a) serial na 10
dead_weather

Ja bardzo lubię nawet i takie dyskusje, ale zazwyczaj po niedługim czasie interlokutor przechodzi do wycieczek personalnych :(

ocenił(a) serial na 9
Capitano_S

Też się zdarza niestety. Ja raczej wychodzę z założenia, że i tak nikogo nie przekonam i szkoda moich nerwów, bo zaczynam się szybko irytować ;)

ocenił(a) serial na 10
nikike

Super! :D

ocenił(a) serial na 10
nikike

Czyli w sumie w tym odcinku będzie czterech Dokotorów? Smith, Tennat, Hurt i Capaldi? Jedenasty ma się w tym odcinku właśnie regenerować?

ocenił(a) serial na 10
grondas8

Nie, dopiero w następnym.

ocenił(a) serial na 10
grondas8

"Jedenasty" się regeneruje na Święta dopiero.

ocenił(a) serial na 10
nikike

Fakt. Dzięki.

grondas8

Jeszcze może pojawić się ktoś inny...
Np przez moment może pojawić się ktoś z klasycznej serii.

ocenił(a) serial na 8
Squarkenzo

Chyba nie, bo widziałam zdjęcie Davisona i McCoya protestujących przez BBC, że nie ma Clasycznych Doktorów na rocznicę. http://www.digitaljournal.com/article/358213

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Prawdopodobnie istotnie nie będzie klasycznych Doktorów, ale akurat ten "protest" to był rodzaj skeczu i reklamy pod patronatem BBC :)

Capitano_S

Ja jednak sądzę, że może być coś więcej (ktoś), bo w końcu znajdują się w historii Doktora (czy jak to tam zwali... ).
A oficjalne zapewnienia są pełne dezinformacji szerzonej obficie przez Moffata.

ocenił(a) serial na 8
Squarkenzo

http://www.femalefirst.co.uk/tv/news/peter-davison-338531.html - będzie Peter Davison. :D

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Jestem strasznie ciekaw, w kogo się wcieli - on, krótko, bo krótko, ale grał w DW nie tylko Doktora :)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Kogo jeszcze grał i w której historii ?

ocenił(a) serial na 10
Grozer

W "Arc of Infinity" wystąpił w podwójnej roli - Piątego Doktora i Omegi. (Który to ukradł naszemu herosowi próbkę jego DNA - stąd ten sam wygląd)

ocenił(a) serial na 8
Capitano_S

Raczej w Doktora. Może wpadną na niego gdzieś po drodze w tej pętli czasu. :P

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Ja wiem czy Doktora? Miało nie być klasycznych wcieleń, (Wciąż się jednak łudzę, że to trolling...) a pan Davison jakoś tak "kluczy" w swych wypowiedziach :)

ocenił(a) serial na 7
nikike

Kolejny - https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q81/s720x720/1000013_6376 12796272354_1492731121_n.jpg

ocenił(a) serial na 8
nikike

Moim zdaniem ten dużo lepszy: http://th04.deviantart.net/fs70/PRE/i/2013/255/0/3/doctor_who__the_day_of_the_do ctor_poster_by_skinnyglasses-d6m2ee6.jpg :)

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

A to nie jest jakaś photoshopowana wersja?

ocenił(a) serial na 10
nikike

Raczej, że tak.

ocenił(a) serial na 8
nikike

Tak, tak. :P Ale i tak uważam, że lepiej wypada.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

oj tak zdecydowanie. W tym oryginalnym 10 ma okropną fryzurę jak nie on :(. Kiedyś już na to narzekałam, ale wmawiano mi, że nie będzie tak źle :(. Teraz plakat rozwiał moje nadzieje.

ocenił(a) serial na 8
Belief

Też mnie strasznie irytują te włosy. Wiem, że to może się czepianie szczegółów, ale taki ulizaniec nie jest w stylu 10. Już nie musieli mu tych włosów tak stroszyć, wystarczyłoby żeby ich nie przyklapiali. Może ma to swoje wytłumaczenie w czymś z odcinka - taka moja cicha nadzieja. :P

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

To nie jest jakieś czepianie się szczegółów. Przecież te włosy zakłócają odbiór 10. On miał rożne fryzury, ale z tą jest coś nie tak. Wygląda jak nie on. Ja to mam nadzieję, że wiatr mu tego ulizańca :P podniesie do góry ;/.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Nie narzekaj, nie narzekaj - Twój ulubieniec przynajmniej w ogóle będzie w tym odcinku. Nie wszyscy mają to szczęście :(

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

ha ha ha rozbawił mnie ten wpis :). Ale mojemu ulubieńcowi mogą popsuć wizerunek (nie chodzi o wygląd) :]. Nie wiem co gorsze: brak kogoś czy popsucie jego patosu :(.

A kto jest tym Twoim ulubieńcem, którego chciałbyś zobaczyć? :) Moim zdaniem pojawią się wszyscy choć na chwilę :) (nawet skłócony Eccleston).

ocenił(a) serial na 10
Belief

I dobrze, bo to był wpis dla śmiechu :)

Sylvester McCoy - wścieknę się, jak go nie będzie. Głównym argumentem przeciwko powrotowi dawnych Doktorów jest to, że aktorzy fizycznie się bardzo postarzeli i zmienili, i choć w przypadku niektórych z nich to może i prawda, akurat on tylko posiwiał, i nic poza tym. Doskonale się trzyma.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Szczerze to żaden argument. Przecież fani wiedzą, że aktorzy się starzeją. Z tego co czytam to niektórzy nie wyobrażają sobie takiej rocznicy bez klasycznych Doctorów a ich wiek to dla nich sprawa drugorzędna. Myślę że Moffat jako fan starych serii zdawał sobie z tego sprawę pisząc scenariusz i tylko tak trollował, że nikogo nie będzie aby nas zaskoczyć :).

Co mnie przekonuje jeszcze do takiej teorii? A no fakt że oficjalnie Billie Piper też ma się pojawić a nie wyciekło z nią ani jedno zdjęcie z planu. Okazuje się zatem, że utrzymanie tajemnicy z występu jakiegoś aktora wcale nie byłoby takie trudne.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Cały czas na to tylko liczę, że Moff trollluje :)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

I dodatkowo mogli by dać 8 doktora, który nie ważne jak obecnie wygląda, bo nie wiadomo jak wyglądał w momencie regeneracji, więc uważam, że z klasycznych doktorów powinien mieć największe szanse na wystąpienie. Nie jestem jakoś wielkim fanem 8 doktora, ale uważam, że tylko około 80 minut na ekranie to zdecydowanie za mało.

Belief

Heh a myślałam, że tylko ja mam takiego fioła na punkcie wyglądu 10 Doctorka ;P Od razu zwróciłam uwagę na jego włosy, które wg mnie w ogóle nie pasują do jego roztrzepanej osobowości. Mam nadzieje, że w odcinku będzie miał bardziej nastroszone te kłaki ;)