PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32935
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Twarz Boe

ocenił(a) serial na 10

Siema po skończeniu 3 sezonu, który oglądałem już parę razy,w ostatnim odcinku na samym końcu była krótka rozmowa Doctora z Jackiem Harknessem .Padło tam takie zdanie "Nazywano mnie twarzą z Boe ".Powiedział je Jack.Na początku myślałem że to żart, ale potem uświadomiłem sobie że on jest nieśmiertelny.Co o tym sądzicie ?

3dluks

Mam teorię na ten temat - Dorium Maldovar sprzedał River Vortex Manipulator "świeżo zdjęty z nadgarstka przystojnego Agenta Czasu". Jak wiadomo Dorium handlował z Mnichami, którzy specjalizowali się w odcinaniu głów...

ocenił(a) serial na 10
Nemaeth

Ale ciało Jacka odrastało. Raz w Torchwood zaszyto w Jacku bombę a potem zebrano jego szczątki (to co zostało z niego) i wpakowano do worka. Po jakimś czasie ciało zaczęło się odradzać.

ocenił(a) serial na 10
Belief

To jest jednak "tylko" spin-off. Nie wszystko zgadza się w nim z oryginalnym serialem.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

To spin-off człowieka, który wymyślił Kapitana Jacka i dowodził w tym czasie Doctorem Who. Nie wiem w czym problem.

Jack zasugerował, że może być Twarzą z Boe. I tyle. O to chodziło w tym dialogu, żeby nic nie potwierdzać, tylko zasugerować. Sam Davies tak powiedział. Nie widzę tu miejsca na dyskusję.

ocenił(a) serial na 10
Kostrz

Wiem, ale ten sam spin-off zaprzeczał temu, by Jack nawet po bardzo wielu latach mógł zmienić się fizycznie ("Children of Earth", rozmowa Harknessa z córką) Skoro jednak owo zaprzeczenie pojawiło się tylko w spin-offie, a w "głównym" serialu nie, nie ma potrzeby uznawać go za stuprocentowy kanon.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Ale żadnego zaprzeczenia nie było. W "Children of Earth" Jack ma ok. kilku tysięcy lat (z czego większość był martwy). Kiedy Face of Boe umiera ma wiele MILIONÓW lat. W Children of earth Jack mówi że pojawiło mu się kilka siwych włosów :). Jack nie wie co się z nim stanie (wiedział Doctor i Martha ale nie on). Dlatego proces starzenia się może być niezauważalny jeszcze na tym etapie dla niego. Tu żadnego zaprzeczenia nie było.

Poza tym zgadzam się z użytkownikiem Kostrz. Torchwood jest RTD, który w tym czasie prowadził Doctora i który stworzył Jacka. Kto jak nie on może wiedzieć lepiej.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Mi się wydaje, że było - potem oboje śmiali się z tego tekstu o siwych włosach, co może sugerować, że to był żart. Ale tu możemy sobie gdybać :)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Nie, nie było. Tak jak mówię Jack nie wie co się z nim stanie. On jest na etapie że zawsze ożyje. A starzeje się tylko, że bardzo powoli co może być dla niego a już zawłaszcza dla innych niezauważalne.

Zresztą mówimy tu o RTD. Bo jakby to inna osoba kręciła to mogłabym się zastanawiać. Ale to jego postać :) i jego seriale w tamtym czasie, które zresztą nawiązywały do siebie np. w Torchwood mamy plakaty wyborcze Saxona :). Nie ma możliwości zaprzeczania RTD w takiej kwestii.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Nie czuje się przekonany, ale różne rzeczy można różnie interpretować, więc możliwe, że jest jak mówisz.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

No ale tu są suche fakty. Nie wiem co Ty tam chcesz interpretować.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Że się śmiali - można (Podkreślam: można, a nie trzeba) więc to o siwych włosach interpretować jako żart.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Bo dla nich (zwłaszcza jej) to pewnie był żart. Córka uważała że on się nie starzeje a jak podkreślałam Jack sam nie bardzo zdaje sobie sprawę co go czeka. A poza tym tam pomiędzy nimi była bardzo napięta sytuacja związana z ich przeszłością więc nie dziwne że próbowali oboje to napięcie rozładować śmiechem.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Niewykluczone.

ocenił(a) serial na 10
3dluks

Ja juz wiem co sie wydarzyło.

Po prostu ludzki mózg ma ogromna pamiec (kilkuset miliardów dysków ktore macie w komputerze...) ale ludzka pamieć jest baaardzo wydajna (sekudna życia ludzkiego na komputerze była by zapisana w gigabajtach) więc po kilkuset tysiącach lat jego mózg sie zapełnił.. Tutaj ALBO traciłby najdalsze wspomnienia albo jego łeb zaczałby rosnac... W odcinku "Korek" gdy umiera ma 6 bilionów lat. Jego łeb jest wielkości człowieka a pamiec ma ogromna..

Ciekawi mnie tylko czy gdyby poczekał jakies tryliard, może kwadryliard lat to czy jego łeb bylby wielkości planety..