PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Tydzień temu puścili 11, 12 i 13 odcinek Doctora Who z rzędu!!! 11 odc leciał o godz. 23.50 12 odc ok g. 0.30 a 13 odc o ok 1.15 i trwał do 2.00!!! MASAKRA!!! Nie mogli rozłożyć tego na 3 tygodnie? Brak mi słów.... Ja, wierna fanka, wytrwałam i obejrzałam ten maraton Doctora Who, ale normalnie zrobili to z lenistwa. Nie chciało im sie przeciągać emisji na kolejne 2 tygodnie to poszli na łatwiznę i proszę.
Moda na sukces, klan, m jak miłość to priorytety dla TVP. To przecież takie "mądre i wartościowe" seriale, taki Doctor Who do nie dorasta im do pięt. To co że dla młodzieży i ze ma jakąś ciekawą fabułę. Że jest ciekawy, i aktorzy grają w nim na prawdę dobrze. Leprze są te tasiemce ciągnące się w nieskończoność do których scenarzyści nie mają już co wcisnąć i wstawiają coraz to nowsze romanse i intrygi.
Nie dziwie się że ludzie nie chcą płacić abonamentu. Jak tak dalej TVP będzie robiła to co robi... Nie wróżę jej nic dobrego.

ocenił(a) serial na 8
Kurza

ta.

a w ogole widze dzis nie leci? 13 to koniec sezonu? ktos wie moze czy jeszcze DW bedzie leciał?

ocenił(a) serial na 10
ally_9

tak 13 to był koniec 1 sezonu. w tym odcinku Doctor się zmienił. Wątpię że Na TVP poleci 2 sezon. Ale nadzieje zawsze warto mieć:) wiara czyni cuda :)

Kurza

TVP nie puści na razie sezonu drugiego, byc może wepchną go gdzieś w ramówke jesienną ale tego też nie obiecuja. "Cudowne" TVP - tylko pogratulowac przemyślanych decyzji.

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

Co do pierwszego postu to nie przesadzajmy to nie był maraton to po pierwsez a po drugie ja bardzo sie ciesze,ze puszczali trzy nie mam nic do tego. A tak wogole mam pyranie czy ktos z was ogladał odcinki 4 serii doctora ja ogladałam i uwazam ze sa rewelacyjne a szczegolnie The stolen Earth barzdo polecam

ocenił(a) serial na 10
EMMY_3

Też oglądałam 4 serię i nie mogę się doczekać ostatniego odcinku. Zwłaszcza, że tyle się stało w THE STOLEN EARTH...

__tabasco__

Na którym programie leci już 4 seria ja dopiero czekam na 3 ...... ODpowiez... PLEAS

ocenił(a) serial na 8
Kurza

Ja na razie oglądam pierwszą serie na BBC Entertainment (mój "pierwszy raz" z Dr. Who - ale zakochałam się w tym serialu ;) ), leci od pon do pt. o 20.00 i z tego co wiem druga seria ma być zaraz po skończeniu tej, 13 odcinek wypadnie za 1.5 tygodnia a potem druga seria... Pozdrawiam :)

dreamhunter_5

Drugi sezon to może i TVP puści... z tego, co pamiętam jakiś czas leciał w soboty koło południa (chyba)... ale najszybszy termin na jaki bym stawiała to po wakacjach. :P (i ciekawe, czy też będziemy musieli wytrwać do tej nieszczęsnej 23.50...)

Kayla_Norail

Tak, 2 seria, o ile ją zmieszczą do ramówki, będzie najwcześniej na jesieni. 1 seria leciała tak późno, bo to była emisja powtórkowa (takie dokładnie jest wyjaśnienie TVP), więc jest prawdopodobieństwo, że jeśli puszczą 2 serię, to też późną nocą, bo to w końcu też będą powtórki :/

Kilkee

nawet jeśli mieli by puszczać o 1.00 to niech to robią w wakacje, a nie w ciągu roku szkolnego . Ale jak już pisałem na tym forum TVP w rękach PISu stawia tylko na badziewne programy(chociaż nie wiadomo jak by było za rządów PO). TVP jest telewizją publiczną w zamyśle dla wszystkich Polaków( nie widzów tylko Polaków-widzów) i nic nie zrobimy skoro większość to emeryci(chodzi o moherowatych emerytów)-elektorat PISu(który rządzi TVP), którzy wymiotują na widok kosmitów, ciętego języka, kpin z Boga itp.(czego pełno jest w BBC-telewizji publicznej. U nas coś takiego to tylko w TVN). Paradoksem jest to, że w polskich produkcjach jest pełno erotycznych scen, na które w angielskich produkcjach społeczeństwo ostro reaguje. W Polsce jeszcze o czymś takim nie słyszałem- chyba że w Radiu Maryja, ale ja to tym nie słyszałem. U Nas tacy typowi emeryci(nie twierdze, że każdy emeryt jest zły :) ) za nic mają sobie gołą babe(byle dzieci jej nie oglądały), a rzucają się np na Harrego Pottera, Teletubisie, masonerie(tu już bez komentarza- powiem tylko tyle, że oni pewnie nawet nie wiedzą co to jest, a gadają bo wpojono im, że to ma się kojarzyć ze złem), gdyby w Polsce Top gear był bardziej dostępny nadawali by pewnie na Clarksona.
Takich przypadków jest wiele, ale tu chodzi o to, że głównym odbiorcą jest emeryt. Siedzi cały dzień w domu relaksując się po 50 latach cieżkiej pracy i narzekając na brak komunizmu albo ciesząc się, że go nie ma. Do nich nie trafiają młodzieżowe programy, (czyli te co Nas-młodzież "rajcują"). Telewizja Polska zastepuje je familijnymi produkcjami podpisanymi jako młodzieżowe. Jednak jako wielki antyfan TVP (bo za takiego się uważam) muszę stwierdzić, że zdarzają się przebłyski i czasem puszczą coś fajnego.

ocenił(a) serial na 8
opopl

niestety prawda...sprobujmy wlaczyc telewizor miedzy 15.00 a 20.00 i ogladac TVP... dostaniemy masakryczny maraton polskich (i nie tylko) seriali "z przeslaniem" od ktorego chce sie rzucic z mostu... nawet po 20.00 jedynym sensownym filmem do obejrzenia na TVP jest jakis kiepski melodramat... nie dziwie sie, ze tyle ludzi wymiguje sie od placenia abonamentu. ja mam to szczescie, ze posiadam telewizje cyfrowa a wraz z nia caly pakiet "normalnych" programow i w tym wlasnie 4 rozne bbc (ktore jesli ktos chce mozna ogladac nie po polsku a po angielsku) i tu wracajac do Doctora Who...ostatni odcinek 1 serii leci w srode a potem chyba niemal od razu rusza seria 2 a potem jesli sie nie myle leca nastepne :)
a wiec nie ma co ogladac TVP i w koncu trzeba zainwestowac w cos, co pozwoli nam ogladac prawdziwe programy rozrywkowe...

dreamhunter_5

a jak ktoś ma konkurencyjną platwormę cyfrową do Polsatu? :D niestety wysło też tak, że Polsat zarządał od BBC wyłączności więc na ten pakiet programów nie ma co liczyć w Cyfrze. No i tu pozostaje czekać na dvd albo piracić w internecie. Niestety takie życie

opopl

Ehh,a ja wcale nie posiadam kablówki więc tylko piractwo mi zostaje.I niech się nie dziwią,bo układają ramówkę złożoną prawie wyłącznie z tasiemców i nie ma absolutnie nic dla młodzieży.A jak coś jest to o cudownych porach wcześnie rano lub pózno w nocy i po kilka razy przerywają emisję.Polska telewizja jest naprawdę dziwna

ocenił(a) serial na 8
_malena_

DVD Doctora Who są cholendarnie drogie. I niestety w Polsce z tego co się orientuje dostępna jest tylko 1 seria... A więc zostaje piracić (fajnie jest mieć na własność Doctora ;))

ocenił(a) serial na 10
dreamhunter_5

to prawda. Masz ochotę obejrzeć Doctora o 13? Oglądasz. O 17? Oglądasz... mmmm... Opłaca się piracić :)

ocenił(a) serial na 8
Kurza

Masz ochotę na odcinek pierwszy? Dziesiąty? Ostatni pierwszej serii a pierwszy drugiej? Oglądasz ;)

ocenił(a) serial na 10
dreamhunter_5

Dokładnie :)

Kurza

Mnie to tak wkurza ja też nie spałam i oglądałam .... czekam na 3 serię ........ Mam na imię Ania... I jestem wielką fanką Dr Who ale to już przesada...TEn "klan" "moda na sukces" tylko program zaśmiecają.... :) POzdro...... Odp.