Mam pytanie - kim jst Clara?
w 7 sezonie pod koniec sie wyjasnilo, ze ma za zadanie ratowac doktora i dlaczego ma ratowac
doktora. Ale nie bardzo rozumiem sensu postaci. Bedzie cos z nia dalej? Jak doktor niby jest
bezpieczny?
I w ogole doctor bardzo sie zaanagazowal w zwiazek z nia. zobaczymy czy bedzie jakies rozwiniecie.
Czy Clara ma byc druga River? Byloby ciekawie, bo postac jest bardzo nietuzinkowa.
Swoja droga niezadowolona jest z finalu 7 sezonu. Kurcze zostawili wszystkow powietrzu i jak ja
mam wytrzymac do wrzesnia??!! :D
Nie do września, a do 23 listopada - to jest data premiery speciala rocznicowego.
Z Clarą raczej już się wyjaśniło - przywróciła na właściwe tory wydarzenia, które na niekorzystne dla Doktora zmienił/a Wielka Inteligencja, i to chyba na tyle. Dalej będzie mogła być "zwykłą" towarzyszką.
A w oczekiwaniu na listopad zachęcam Cię do zapoznania się z odcinkami klasycznymi - z wcześniejszymi wcieleniami Doktora.
w kilku odcinkach tardis łączyła się z poprzednią wersją i w kabinie sterującej znajdowało się nagle kilku doktorów
Rose raczej nie będzie miała co tłumaczyć Clarze. Nie pamięta tych kilku minut kiedy była Bad Wolfem. Co innego Clara - wszystko wskazuje na to, że będzie świadoma wszystkich swoich wcieleń (pod koniec finału pamiętała że widziała wszystkie jedneaście inkarnacji Doktora i wiedziała jak wygląda każdy z nich) co czyni Clarę towarzyszką dużo większego kalibru. To raczej ona mogłaby tłumaczyć różne rzeczy Rose :D Chociaż z drugiej strony Moffat pewnie pójdzie na łatwiznę i ponownie wymaże jej pamięć :/
Mam nadzieje że nie stanie się to co piszesz na końcu, osobiście liczę na to że właśnie Clara zdradzi River imię Doktora i że na że fakt iż Clara zna Doktora jak nikt inny będzie podstawą relacji Doktor/Clara.
To było by lepsze bo doktor to doktor. Gdyby Donna byla tak samo madra jak on i z nim podrózowala (a tym martwilem sie ogladajac ostatki odcinek 4 sezonu) to bylo by idiotyczne. Towarzysz musi byc glupi.