PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

kim jest Clara?

ocenił(a) serial na 9

Mam pytanie - kim jst Clara?
w 7 sezonie pod koniec sie wyjasnilo, ze ma za zadanie ratowac doktora i dlaczego ma ratowac
doktora. Ale nie bardzo rozumiem sensu postaci. Bedzie cos z nia dalej? Jak doktor niby jest
bezpieczny?
I w ogole doctor bardzo sie zaanagazowal w zwiazek z nia. zobaczymy czy bedzie jakies rozwiniecie.
Czy Clara ma byc druga River? Byloby ciekawie, bo postac jest bardzo nietuzinkowa.
Swoja droga niezadowolona jest z finalu 7 sezonu. Kurcze zostawili wszystkow powietrzu i jak ja
mam wytrzymac do wrzesnia??!! :D

ocenił(a) serial na 10
modrena

Nie do września, a do 23 listopada - to jest data premiery speciala rocznicowego.
Z Clarą raczej już się wyjaśniło - przywróciła na właściwe tory wydarzenia, które na niekorzystne dla Doktora zmienił/a Wielka Inteligencja, i to chyba na tyle. Dalej będzie mogła być "zwykłą" towarzyszką.
A w oczekiwaniu na listopad zachęcam Cię do zapoznania się z odcinkami klasycznymi - z wcześniejszymi wcieleniami Doktora.

Capitano_S

w kilku odcinkach tardis łączyła się z poprzednią wersją i w kabinie sterującej znajdowało się nagle kilku doktorów

ocenił(a) serial na 10
misiek349

Wiem. Aczkolwiek jak to się ma do Clary?

Capitano_S

myślę że w odcinku jubileuszowym Rose wytłumaczy Clarze kim ona jest

ocenił(a) serial na 10
misiek349

Rose raczej nie będzie miała co tłumaczyć Clarze. Nie pamięta tych kilku minut kiedy była Bad Wolfem. Co innego Clara - wszystko wskazuje na to, że będzie świadoma wszystkich swoich wcieleń (pod koniec finału pamiętała że widziała wszystkie jedneaście inkarnacji Doktora i wiedziała jak wygląda każdy z nich) co czyni Clarę towarzyszką dużo większego kalibru. To raczej ona mogłaby tłumaczyć różne rzeczy Rose :D Chociaż z drugiej strony Moffat pewnie pójdzie na łatwiznę i ponownie wymaże jej pamięć :/

Szymko0

Mam nadzieje że nie stanie się to co piszesz na końcu, osobiście liczę na to że właśnie Clara zdradzi River imię Doktora i że na że fakt iż Clara zna Doktora jak nikt inny będzie podstawą relacji Doktor/Clara.

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

To było by lepsze bo doktor to doktor. Gdyby Donna byla tak samo madra jak on i z nim podrózowala (a tym martwilem sie ogladajac ostatki odcinek 4 sezonu) to bylo by idiotyczne. Towarzysz musi byc glupi.

ocenił(a) serial na 10
modrena

Clara to zwykle towarzyszka który sie roznożyła i wpadła do każdej czasorpzestrzeni w której był doktor p oczym podpowiadąła mu co ma robic.. głupie ale tak było.

To zwykła towarzyska.. Przy marcie najładniejsza.