Jeżeli drugi sezon naprawdę nie powstanie, to będzie ogromna szkoda i zmarnowany potencjał - 12 odcinek zaostrzył tylko mój apetyt na to, jak potoczy się wątek Echo i jej świadomości nie-bycia-sobą-tylko-lalką, co stanie się z dr. Saunders (czyli osobowość nie jest całkowicie wymazywana - wspomnienia zostają skasowane, ale pierwotny 'rdzeń' pozostaje, w końcu dawna Whiskey "Wie, kim jest", podobnie Echo, której nie odbiło po wszczepieniu 38 osobowości i w dalszym ciągu potrafiła odróżnić dobre od złego - bo Caroline potrafi. I znów - Alpha stał się obłąkanym, bo wcześniej jego 'prawdziwe ja' też było. ) i wreszcie jak Ballard odnajdzie się w nowej sytuacji. No i co teraz planuje Alpha.
Po pierwszych epizodach miałam mieszane uczucia, ale finał naprawdę dobrze podsumował cały sezon (szkoda, że nie puszczą 13 odcinka. Jedyna nadzieja na wydanie DVD i przeniknięcie do sieci...).
Skąd wiesz, że 13 odcinek nie zostanie wyemitowany? Czytałam chyba gdzieś inaczej
Szkoda. Odcinek 13 tytuł Epitaph One podobnie jak niewyemitowany Pilot przeniesiony do unaired episodes.
This episode is not currently scheduled to air as FOX paid for 13 episodes (which included the unaired pilot, Echo), reducing the number of episodes they could air to 12. However, because the studio makes DVD and international broadcast deals based on the original number of 13, this episode was created as a standalone episode set after episode 12. FOX currently has no plans to pay for or air this episode.[39] This episode will air as part of the first season when broadcast in international markets.
info - wikipedia