Jak można ocenić coś, czego się nie widziało? Jak nie macie co zrobić z czasem i tylko walicie w klawisze, to lepiej weźcie się do jakiejś pożytecznej roboty.
Widać, że ty masz mało roboty skoro takie debilne posty piszesz. Serialiowi można już wydać wstępną ocenę chodźby po trailerach, presspackach, i wywiadach z twórcami.
Rubryka "ocena" jest po to, żeby ocenić film (serial) PO JEGO OBEJRZENIU. Jesteś naiwny, jeśli myślisz, że ludzie czytają wywiady z twórcami i oglądają trailery (są wyjątki, do których Ty należysz, tak myślę)i na tej podstawie dają gwiazdki. Poza tym nie widziałem jeszcze złego trailera nawet do najgorszego filmu i złej oceny, którą w wywiadzie dałby jego twórca. W takiej sytuacji KAŻDY film powinien dostać 10/10, bo nikt sobie samobója strzelać nie będzie. Przecież wszystkie trailery, presspaki itede to reklama, a celem reklamy jest zachęcenie za wszelką cenę do obejrzenia filmu. Rzadko się zdarza, żeby treść takiego trailera, który zazwyczaj trwa kilka minut, oddawała to, co jest naprawdę pokazane w filmie. Nawet najgorszy gniot ma super-trailery. Ludzie na tym forum, sugerują się nazwiskiem aktora, gatunkiem i tym, kto reżyserował, ja też. Ale dawanie oceny na tej podstawie, i to zazwyczaj bardzo wysokiej jest po prostu nadużyciem, jeśli nie głupotą, bo najczęściej bywa tak, że jeszcze przed wejściem na ekrany film ma np. 9/10, a okazuje się, że jest klapą. Mało tego - są też tacy, którzy oceniają filmy, które mają wejść na ekrany w przyszłym roku, i 2010 też! Tak mi się wydaje, że osoby oceniające PRZED obejrzeniem mają jakąś dziką satysfakcję, że w ogóle oddali swój głos. Niech to robią, ku chwale, ale niech to dotyczy filmów obejrzanych, bo w przeciwnym razie średnia ocena jest totalnie zafałszowana. Jeżeli tego nie rozumiesz, to inaczej tego wytłumaczyć nie umiem.
@ gorczan
a książkę po okładce....
obiektywnie ocenić serial można po pierwszej serii, a najlepiej po
ostatniej.
a jak by spojżeć na to
świetny trailer-> dużo $ -> Hollywood -> kino dla tępego amerykanina ->
gniot.
Reżyser to też pracownik, powie w wywiadzie że nakręcił "kał" to straci prace, w ogóle to ciekawe masz argumenty.
Fajnie ze starasz się posługiwać słowem i ćwiczysz swoją ostrą jak
brzytwa ripostę. Zamiast oceniać filmy, lepiej poczytaj i proszę nie
oceniaj tych książek!
@ piot100 true, dlatego filmweb powinien blokować możliwość glosowania
przed premiera, przynajmniej światową.