PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479149}

Dollhouse

2009 - 2010
7,1 3,9 tys. ocen
7,1 10 1 3857
5,5 4 krytyków
Dollhouse
powrót do forum serialu Dollhouse

Rewelacyjny!

ocenił(a) serial na 8

Po 11 odcinkach podnoszę ocenę do 9/10 (zacząłem od 7/10). Pokazana jest masa problemów moralnych, egzystencjonalnych itd itp. Świetna gra aktorów, świetni aktorzy w ogóle. Bardzo ładna kolorystyka, scenografie, bardzo dobre efekty specjalne. O samej Elizie nie trzeba już nic dodawać :) Gra wyśmienicie. Przede wszystkim jednak serial jest bardzo zróżnicowany i robi się coraz ciekawszy. Po Lostach, Desperate Housewives i Prison Break (sezony 1 i 2 tylko) to mój kolejny mega serial. Należy mu się po tych 11 odcinkach obecność w takim gronie!
I jeszcze jedno - polecam oglądanie w HD - wspaniale się wtedy prezentuje.

ocenił(a) serial na 10
topjes

No musze przyznac, że zgadzam się w 100%. Też oglądam Lost i zawsze był moim numerem jeden. Ale Dollhouse jest poprostu świetny. Pierwszy odcinek taki sobie, ale dałam szanse drugiemu i nie żałuje. Co kolejny odcinek to lepszy. Dziwie się, że tyle osób uwaza go za tandetny i jest tak mało popularny, trudno nawet znalesc forum o tym serialu. A wcale gorszy od Prison Break, Lost czy innych kultowych seriali nie jest. Ale to tylko moja opinia. Mam tylko nadzieje, że postanie drugi sezon bo już naprawde się wciągnęłam:) Bardzo ciekawa fabuła, sylwetki bohaterów oraz naprawde taki jakiś przyjemny klimat ma ten serial. Polecam!

ocenił(a) serial na 8
Annika00

Bo ten serial zwodzi na początku, że będzie o czym innym. Pierwsze 3-4 odcinki są na zasadzie "akcja z lalką". I może niektórych to odrzuca po pierwszych 1-2 odcinkach, że to będą kolejne słodkie historyjki. A okazał się świetnym sensacyjnym serialem SF z niezłym morałem. Muszę przyznać, że problemy w nim poruszane dają bardzo dużo do myślenia - czym jest w zasadzie wolność, po co żyjemy, co daje nam szczęście w życiu, co jest prawdziwe itd itp. A do tego właśnie świetne scenografie. I doskonałe gamy ubiorów, które w HD po prostu połyka się wzrokiem (no np. Sierra w stroju chińskiej urzędniczki - to było wyśmienite :).

ocenił(a) serial na 10
topjes

A mi się też podoba samo to wnętrze Domu Lalek. Jakies takie przyjemne.
A oni sobie tylko pływają, cwiczą i chodzą na masaże;) Ale głównie chodzi mi tu o klimat tego pomieszczenia. Pokój Tophera też jest niezły, wiszą jakieś tablice do lotek, plakaty, gry elektoniczne:P

ocenił(a) serial na 10
topjes

A mi się też podoba samo to wnętrze Domu Lalek. Jakies takie przyjemne.
A oni sobie tylko pływają, cwiczą i chodzą na masaże;) Ale głównie chodzi mi tu o klimat tego pomieszczenia. Pokój Tophera też jest niezły, wiszą jakieś tablice do lotek, plakaty, gry elektoniczne:P

ocenił(a) serial na 10
topjes

A poza tym jak komuś się nudzi to zapraszam na forum o tym świetnym serialu ;)dollhouse1.phorum.pl

ocenił(a) serial na 8
topjes

Niemniej, spodziewałem się trochę innego zakończenia. W sumie dosyć zakręcili z tym zakończeniem i nie do końca mi przypadło do gustu niestety. Ostateczna ocena po 1 serii 8/10 :)

ocenił(a) serial na 10
topjes

Finałowy odcinek przyznam, może nie najgorszy,ale na równi z pierwszym- czyli taki sobie. Jakoś za łatwo uciekła Alfie. Myślałam, że spotkanie z nim to będzie jakiś naprawde punkt kulminacyjny tego filmu.

użytkownik usunięty
Annika00

Ponieważ FOX nie wyemitował 13 odcinka.
A to on miał by finałowym, ale podobno on by zamknął fabułę w całości i wtedy nie powstałby drugi sezon.
Pewnie będzie na DVD jako alternatywne zakończenie.

ocenił(a) serial na 8

Aha. Z drugiej strony nie zmienia to faktu, że odcinek 12 mnie rozczarował ogólnie. Naprawdę od 5-6 odcinak zaczęło się robić bardzo dobrze w serialu. A odcinek dwunasty jakiś totalnie zakręcony dla mnie - spodziewałem się zupełnie innego zakończenia serii, a nie histerycznego popisu Alfy, którego niemal nie było cały serial, w ogóle się z nim jakoś nie utożsamiałem i nagle na koniec oglądam chłopa przez godzinę jak się miota. Bez sensu.

topjes

siemka, mam pyt, prosbe? a gdzie znajde odcinki do sciagniecia 1 sezon ?dollhouse

ocenił(a) serial na 8
macaugustyniak

Ściąganie filmów jest nielegalne! ;-P

PS. Naprawdę tak trudno znaleźć przez google????

ocenił(a) serial na 6
topjes

.....................po angielsku na torrentreactor.net