PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=679417}

Dom grozy

Penny Dreadful
2014 - 2016
7,7 35 tys. ocen
7,7 10 1 34673
7,7 12 krytyków
Dom grozy
powrót do forum serialu Dom grozy

Nie jestem fanem horrów, ale ten mi się podoba. Wydaje mi się, że dużo gry konwencją, zresztą sam tytuł o tym świadczy. Dobre aktorstwo, niektóre dialogi...trącą kiczem, ale może tak miało być.
Widziałem pierwszy odcinek i ta opowieść o lwie mnie trochę rozśmieszyła. Aktorzy grają na granicy, szczególnie Eva Green, jeden fałszywy ruch i może być zabawnie, ale dają radę.
Polecam.

ocenił(a) serial na 8

mam takie same odczucia, bałem się odcinka, w którym eva jest opętana, bałem się, że zacznie mnie śmieszyć ale dała radę, mimo, że na granicy dała radę i wypadła całkiem przekonująco
jedyna postacią, która mi tu nie pasuje jest Brona grana przez Billie Piper, chyba w założeniu miała być seksowna, nie wyszło

ocenił(a) serial na 8
coquinmr

Jestem po pierwszym odcinku i można stwierdzić że Eva jest najjasniejsza postacią serialu - naprawdę daje rade. Co do samego serialu klimat jest naprawdę pierwsza klasa trche gorzej ze scenariuszem - w paru miejscach naciagany i dziurawy. Ale ogólnie jest bardzo dobrze, mam nadzieję że następne odcinki tez będą takie dobre.

ocenił(a) serial na 8
hanek82

Będą lepsze ;-)

ocenił(a) serial na 8
luizka3

Trzymam za słowo:) dziś się przekonam bo na HBO ma być drugi odcinek.

ocenił(a) serial na 8
hanek82

Ooo szczerze współczuje czekać na każdy następny ;-) . Ja dostałam sezon od kolegi i obejrzałam w zasadzie cały od ręki. Nie mogłam się oderwać ... Są jakieś braki scenariuszowe i momentami jest przewidywalny...ale jest OK

ocenił(a) serial na 8
luizka3

Jakoś musze sobie poradzic aby czekać co tydzien na kolejny odcinek:) ale dla Evy warto:)

ocenił(a) serial na 8

Po Zakazanym Imperium i Peaky Blinders, przyszedł czas na inny gatunek. Nie żałuję ani trochę wyboru w/w serialu. W zasadzie od samego początku wszedłem w ich świat całkowicie. Zanurzyłem się na tyle mocno, że ciężko było mi po każdym odcinku wrócić do świata żywych.

Mnie osobiście najbardziej przypadła rola Josha Hartnett'a, naprawdę dobrze opowiedziana historia, a kąsek w ostatnim odcinku to po prostu majstersztyk :)

Mimo to, największe emocje mną targały w momencie gdy SPOJLER na świat przyszedł Proteusz. Naprawdę wspaniale zagrana rola. Nie wspominając o "poprzedniku" Proteusza, również ta rola była czymś gloryfikującym.

Myślę, że kolejny sezon będzie również ogromnie zadowalający, i cieszy mnie fakt tak małej liczby odcinków. Dzięki temu mamy wspaniałą rozrywkę zamiast nużącej papki.

Leci zasłużona ocena 8/10 POLECAM INNYM