Nie jestem fanem horrów, ale ten mi się podoba. Wydaje mi się, że dużo gry konwencją, zresztą sam tytuł o tym świadczy. Dobre aktorstwo, niektóre dialogi...trącą kiczem, ale może tak miało być.
Widziałem pierwszy odcinek i ta opowieść o lwie mnie trochę rozśmieszyła. Aktorzy grają na granicy, szczególnie Eva Green, jeden fałszywy ruch i może być zabawnie, ale dają radę.
Polecam.
mam takie same odczucia, bałem się odcinka, w którym eva jest opętana, bałem się, że zacznie mnie śmieszyć ale dała radę, mimo, że na granicy dała radę i wypadła całkiem przekonująco
jedyna postacią, która mi tu nie pasuje jest Brona grana przez Billie Piper, chyba w założeniu miała być seksowna, nie wyszło
Jestem po pierwszym odcinku i można stwierdzić że Eva jest najjasniejsza postacią serialu - naprawdę daje rade. Co do samego serialu klimat jest naprawdę pierwsza klasa trche gorzej ze scenariuszem - w paru miejscach naciagany i dziurawy. Ale ogólnie jest bardzo dobrze, mam nadzieję że następne odcinki tez będą takie dobre.
Ooo szczerze współczuje czekać na każdy następny ;-) . Ja dostałam sezon od kolegi i obejrzałam w zasadzie cały od ręki. Nie mogłam się oderwać ... Są jakieś braki scenariuszowe i momentami jest przewidywalny...ale jest OK
Jakoś musze sobie poradzic aby czekać co tydzien na kolejny odcinek:) ale dla Evy warto:)
Po Zakazanym Imperium i Peaky Blinders, przyszedł czas na inny gatunek. Nie żałuję ani trochę wyboru w/w serialu. W zasadzie od samego początku wszedłem w ich świat całkowicie. Zanurzyłem się na tyle mocno, że ciężko było mi po każdym odcinku wrócić do świata żywych.
Mnie osobiście najbardziej przypadła rola Josha Hartnett'a, naprawdę dobrze opowiedziana historia, a kąsek w ostatnim odcinku to po prostu majstersztyk :)
Mimo to, największe emocje mną targały w momencie gdy SPOJLER na świat przyszedł Proteusz. Naprawdę wspaniale zagrana rola. Nie wspominając o "poprzedniku" Proteusza, również ta rola była czymś gloryfikującym.
Myślę, że kolejny sezon będzie również ogromnie zadowalający, i cieszy mnie fakt tak małej liczby odcinków. Dzięki temu mamy wspaniałą rozrywkę zamiast nużącej papki.
Leci zasłużona ocena 8/10 POLECAM INNYM