PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=792826}

Dom z papieru

La casa de papel
2017 - 2021
8,0 240 tys. ocen
8,0 10 1 239866
5,8 14 krytyków
Dom z papieru
powrót do forum serialu Dom z papieru

Nie wiem, czy gdzieś mi umknelo, czy nie było to wyjaśnione w serialu. Dlaczego Palermo nie brał udziału w napadzie na mennice? Znał plany, znał Profesora i Berlina.

Moni94

też się nad tym zastanawiałem i chyba nie było to wyjaśnione ..

ocenił(a) serial na 8
Moni94

Prawdopodobnie będzie wyjaśnione w czwartym sezonie. Skoro zabrakło palermo i tatiany to coś musiało się wydarzyć. Przypuszczam, że profesor powiedział Berlinowi, że albo wybiera jego sposób na włam albo on spada.( w uproszczeniu)

ocenił(a) serial na 10
pikuh

Berlin zginął więc jak cudem jest w 3sezonie ? :D

ag1194

W retrospekcjach

użytkownik usunięty
Moni94

Nie było wyjaśnione

ocenił(a) serial na 7
Moni94

A może nie ma to związku z serialowymi wątkami tylko po prostu uzależnione to było od harmonogramu pracy tego aktora. Może akurat wtedy kręcił coś innego...

Pepto

W 3 sezonie wprowadzono nową postać- Palermo, żeby zastąpić nieżyjącego już Berlina, a ty mówisz, że nie wystąpił z powodu harmonogramu mimo, że jego postać jeszcze nie istniała?xD

ocenił(a) serial na 10
Lukasz641

Berlin zginął więc jak cudem jest w 3sezonie ? :D

ocenił(a) serial na 8
ag1194

w serialu jest ukazana inna rzeczywistość czasowa, ta przed skokiem.

ocenił(a) serial na 10
Moni94

Dlatego że Berlin powiedział że muszą się rozstać bo to zniszczy ich miłość. I musi zrezygnować z napadu na bank. Więcej się już nie widzieli. Profesor znalazł palermo bo chciał dokonać napadu na bank a bez niego tego nie zrobi

ocenił(a) serial na 9
andziulka41

Niezupełnie, to Profesor między nimi namącił, bo widział że Palermo jest zbyt niepewnym ogniwem, żeby brać go do napadu. W efekcie Berlin postanowił zerwać kontakt, a Palermo, zakochany w nim na zabój od lat, wpadł w spiralę autodestrukcji i zdaje się, że tkwił w niej aż do momentu, w którym Profesor znalazł go w trzecim sezonie, żałoba po Berlinie też raczej nie pomogła.
I też ciekawi mnie, czemu Berlin i Tatiana się rozstali. W ogóle jak było tak nachalnie powiedziane, że nikt postronny nie ma prawa wiedzieć o napadzie, po czym pokazano nam związek Berlina z Tatianą przerywany wzmiankami o ustanowieniu gigantycznej nagrody dla każdego, kto dostarczy jakichkolwiek informacji (a w końcu Tatiana znała cały plan) sądziłam, że Tatiana (albo ten mnich-futbolista) nagle się pojawią jako informatorzy.

ocenił(a) serial na 10
Sol89

Ona pojawi się w 5 sezonie(oczywiście dalej w retrospekcjach), ale pojawi się też nowa postać która jest prawdopodobnie synem Berlina. Jest teoria że Tatiana i jego syn będą mieli romans, albo go zdradzą podczas jakiegoś napadu.