Widzę tutaj wiele negatywnych komentarzy odnośnie tego serialu..że absurd goni absurd etc. Niektórym nawet chce się doszukiwać logiki w pewnych zdarzeniach, w zachowaniu postaci etc. A ja powiem tylko, że głównym przeznaczeniem serialu jest danie nam ROZRYWKI. Przynajmniej ja szukam tego zabierając się za oglądanie jakiegoś serialu bądź filmu, szukam ROZRYWKI. Naprawdę oglądając coś mam ochotę się rozerwać, przeżywać różne emocje od śmiechu poprzez napięcie, wzruszenie, a nie analizować każdą scenę i zastanawiać się czy coś takiego mogłoby się w ogóle wydarzyć w życiu realnym?? Otóż nie mogłoby bo ten serial to FIKCJA. To czysta FIKCJA, ale jakże wciągająca :D Nie jestem krytykiem filmowym i nie zamierzam się w niego bawić...poza tym akurat Polska jeśli chodzi o produkcję seriali jest daleko w tyle, więc powiem tylko, że uwielbiam ten serial. Dawno żadna produkcja mnie tak nie wciągnęła i nie wzbudzała tyle emocji. I mam gdzieś czy coś tu jest logiczne czy nie, czy niektóre sceny i efekty są jakby z kosmosu, że bohaterowie są nieśmiertelni, a Profesor jest największym geniuszem wszech czasów, który umie WSZYSTKO przemyśleć. Ja po prostu się dobrze bawię oglądając ten serial i współczuje wszystkim, którzy oglądając jakikolwiek serial analizują go tak dogłębnie, że zamiast cieszyć się nim, to głowią się nad liczeniem całego stosu błędów...dla takich osób pewnie żaden serial nie jest fajny, bo nie istnieje chyba serial czy też nawet film który nie ma jakiś błędów etc. No chyba, że ktoś ogląda filmy historyczne albo biograficzne. Ja w takich nie gustuję ;)
Reasumując serial oceniam na mocne 9, uwielbiam i czekam na kolejny sezon jak już cała ta akcja z koronawirusem się uspokoi i będą mogli zacząć kręcić.