Doczekaliśmy się. Od 1 stycznia o 14.45 pierwszy odcinek serialu w polskiej telewizji!
Tak, TV Silesia w styczniu rozpoczyna emisję "Domku na prerii" i "Bonanzy".
Dwóch świetnych seriali z dawnych lat.
Fajnie, ale żeby nie było, że tylko wyemitują jeden lub dwa pierwsze sezony,
czyli to co od dawna jest dostępne na DVD.
Pora emisji nie ma znaczenia bo mamy 21 wiek i tunery z nagrywarkami to norma.
Poza tym sa powtorki codziennie o 5.55.Gorsza niz pora jest jakosc odcinkow ktore czasem wygladaja podobnie jak te co mam sprzed lat na vhs.Poza tym tv silesia nadaje w dziwny sposob.Pierwsze dwa odcinki byly w wersji pseudo hd a trzeci w niedziele tylko sd.Ciekawe czy dzis odcinek bedzie ponownie w sd czy juz w pseudo hd.
Emitują po kolei czy też skaczą jak przy "Bonanzie"?
Kto w ich emisji jest lektorem a kto odpowiedzialnym za tekst?
Emituja po kolei ale skacza odnosnie jakosci obrazu.Pierwsze odcinki byly w hd natomiast dalsze sa juz tylko w sd.Podobnie z Bonanza i ni cholera przewidziec jak wyemituja kolejny odcinek.Czlowiek wlacza nagrywanie hd liczac na taka jakosc a dostaje sd z obcietymi bokami...
Nie wiem kto jest lektorem ale jest bardzo dobry i on chyba wiekszosc odcinkow domku czytal "od zawsze".
Otrzymalem odpowiedz od tv silesia i niestety wyemituja tylko dwa pierwsze sezony.
Poza mna jest tylko jedna Pani ktora tlumaczy domek na jezyk polski.To stanowczo za malo zeby realnie myslec o przetlumaczeniu brakujacych odcinkow.
Jesli sa inni chetni prosze by napisali do mnie prywatna wiadomosc tu, na meila domeknaprerii@poczta.fm lub na forum domeknaprerii.phorum.pl
Zaznaczam ze tlumaczyc mozna bardzo powoli i od kazdego zalezy ile mu to zajmie.Nawet jak ma to byc jeden odcinek na pol roku to i tak bedzie to cenna pomoc.
Przed chwilą też mnie poinformowano o emisji 2 sezonów. Czyli nasza radość była przedwczesna!
Miejmy jednak cały czas nadzieję, w końcu jako fani serialu nadzieję mamy od lat i tylko nią żyjemy!!!
tak też myślałem. byłem pewien, że wyemitują tylko 2 sezony wydane na DVD. nawet ścieżka z lektorem jest ta sama, co na DVD...
Ja zamiast zyc nadzieja wole cos robic dlatego tlumacze i cale szczescie zglaszaja sie osoby ktore chca pomoc.Im wiecej osob i kazdy bedzie tlumaczyl wybrany odcinek tym szybciej beda napisy do wszystkich.Wystarczy tylko i az chciec !
Dowiedzialem sie przed chwila ze tv silesia uzaleznia kupno kolejnych sezonow domku od ogladalnosci pierwszych dwoch.Nie wiem co mozemy zrobic w zwiazku z tym ale mysle ze jesli bedziecie do nich pisac i/lub dzwonic to szanse wzrosna.Podaje meila do Pan ktore sa odpowiedzialne za kontakty z widzami barbara.kukielka@tvs.pl oraz marta.wawrzecka@tvs.pl a ogolny to sekretariat@tvs.pl
Pozostale kontakty sa na stronie tv silesia czyli www.tvs.pl/kontakt
I radość prysła jak bańka mydlana. Obecnie emitowana jest powtórka 1 sezonu. Od początku marca premierowy sezon 2, a do kwietnia powtórka tego sezonu. Jak poinformowała stacja nie wiadomo czy wyemitują dalsze sezony!
Wiadomo.Nie wymituja nic poza 2 sezonem.Teoretycznie jest minimalna szansa ze kupia kolejne sezony ale tylko w wypadku duzej ogladalnosci a na to nie ma co liczyc.
Fani serialu mam prośbę, napiszmy tutaj: https://www.facebook.com/telewizja.tvs/posts/921009471251278?comment_id=92338332 4347226&offset=0&total_comments=2 że bardzo lubimy "Domek na prerii" i chcemy by wyemitowali wszystkie sezony. I powiedzmy swoim znajomym im nas więcej, tym lepiej1 No to przecież nic nie kosztuje:) Pozdrawiam:)
Od marca emisja przeniesiona na godzinę późniejszą. Ciekawe co jest tym spowodowane. Czyżby oglądalność była zadowalająca?
Skoro na pozniejsza to wlasnie musiala byc niska ogladalnosc wiec sprawdzaja czy zmiana cos da.
Ogolnie idiotycznie emituja te odcinki bo raz daja ostatnie odcinki drugiego sezonu a raz pierwsze.
Wszystko wskazuje na to ze nie bedzie 3 sezonu.Wiele osob pisalo do TVS i nikt nie otrzymal potwierdzenia.
Wszystko wskazuje na to ze nie bedzie 3 sezonu bo nikt z osob ktore pisaly nie otrzymal potwierdzenia o emisji.
Szkoda.
Bedzie emisja 3 sezonu !
Dostalem meila od TVS potwierdzajacego emisje 3 sezonu od maja !
Komuś gul wyskoczył że to ja miałem rację o trzecim sezonie:) Nie dziwię się że mi tylko odpisali, ludzie intuicyjnie poznają poważnego człowieka....
Nic mi nie skoczylo ale dopiero oficjalna informacja mnie przekonala.To ze jakis obcy koles pisze ze bedzie bo dostal meila jest dla mnie malo wiarygodne.Zajmuje sie tematyka domku od 10 lat i juz wiele bzdurnych informacji mialem z netu dlatego podchodze do nich sceptycznie.Powazny czlowiek robi cos w temacie i tlumaczy odcinki a nie przychodzi na forum by wylewac swoje zale.Tak wiec jestes pionkiem bez znaczenia a nie powaznym czlowiekiem.
Pragne podziekowac wszystkim fanom serialu za to ze od wielu lat a nawet miesiecy pisali do roznych stacji tv w tym do tv silesia i prosili o emisje dalszych sezonow domku na prerii.To wlasnie dzieki Wam TV silesia od maja bedzie emitowala kolejny 3 sezon naszego ukochanego serialu.
Dziekuje !
Nie musisz mi dziękować, tylko oficjalnie przeproś za ubliżanie mi bez powodów. Jeśli przeprosisz to jest szansa że skończy się to dla ciebie bez wezwania do sądu.... Choć już się zastanawiam by nie zrobić tego z czystej przyjemności a to pozwoli poznać mi osobiście w sądzie takiego cwaniaczka internetowego :)
Oficjalnie napisze ci ze jestes debilem a przeprosic to predzej bedziesz musial ty niz ja :)Juz ci pisalem durny smieciu ze w sadzie to ty kible mozesz czyscic wiec spadaj stad po smakujesz durny trolu.Co za kretyn zeszmacialyu sie tu przypaletal.
Idz gregori smieciu stad i z motyka sie nie porywaj buraku :)
pamietaj ze konsekwencje to spotkaaj ciebie a jak mi wejdziesz w droge na zywo moga nie byc przyjemne :)
mowi sie tak ze kto duzo mowi ten malo robi :)
wiec smieciu lepiej zajmij sie swoja szmaciarska rodzinka zamiast tu sie produkowac bo mnie to nie rusza :)
Twoje wypociny też mnie nie ruszają bo ty się produkujesz wyzywasz a po mnie to spływa :) Takim zachowaniem pokazujesz swój ograniczony umysł:)
sam pokazujesz jakim debilem jestes poprzez pisanie bzdur ale avatar jest jeszcze lepszym przykladem :) widze pajacu ze jak z sadem ci nie wyszlo to mnie avatarem straszysz hehe beka z ciebie.
Pisze ci kolejny raz nie spamuj matole na forum bo tu kazdy kozak.Zacznij dzialac dlatego morda w kubel nie bulgotaj czekam na ciebie w sadzie albo na ulicy jak jestes taki kozak to zobaczymy czy mi to powiesz na ulicy :) no ale ty mocny bo pare razy na silowni byles hehehe
Nieźle wyglądam nie?:) ty w życiu takiej formy się nie dorobisz bo jesteś kozak w necie:) To czy z sądem mi nie wyszło to zobaczymy , zeznania będę dopiero składał we wtorek....
hehe widze ze probujesz sie dowartosciowac smieciuszku :) teraz powinienem tak jak ty wziac avatar jakiegos kolesia i udawac ze moj lepszy ale w odroznieniu od ciebie ja mam mozg a ty jestes kozakiem internetowym :) w sadzie smieciu synu dziwki to ty mozesz maks kible czyscic :) pozdrow stara niezle na niej jezdzil bezdomny ktorego wczoraj widzialem hehe
Ludzie z którymi pisałeś w końcu poznają z kim mieli do czynienia :) Zacofany w słownictwie troling:) i ty śmiesz uważać się za super gościa ? Wstyd ludzkości jest za takich australopitków:) Poza tym jedna osoba mi napisała że to twoje tłumaczenie to istny translate google, bez składu i powiązania w słowach :)
Pozegnasz to sie ty z tym forum :) juz ja ci to smieciu zalatwie i zajmij sie swoja stara ta szmata :)
a co do tlumaczenia to taki szmaciarz jak ty nie potrafi ocenic tlumaczenia ty jedyne co mozesz umiec to pisac ze do sadu piszesz cieciu heheh
typowey frajer i pionek spadaj stad szmaciarzu :)