PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809870}

Doom Patrol

2019 - 2023
7,2 7,6 tys. ocen
7,2 10 1 7581
7,8 13 krytyków
Doom Patrol
powrót do forum serialu Doom Patrol

Jak taka szmira mogła zebrać takie wysokie oceny? DC nie potrafi stworzyć nic dobrego. Nawet swojego pomysłu nie mieli. Duży dom/instytut dla dziwadeł prowadzony przez naukowca na wózku. Hmmmmmm... Coś mi to przypomina. Laska ze zbiorem osobowości gdzie każda ma moc. I tak dziwnie się składa, że te moce przypominają jakoś inne znane mutanty. To do mnie nie przemawia. Blaszak, który przez pojawienie się w domu i osobowość, przypomina trochę Wolverina?

Wszystko spod znaku DC jest zbyt jakieś przerysowane i jakieś takie bardziej nierealne niż Marvel.

ocenił(a) serial na 9
Severus666

To ma być przerysowane i nierealne. Wręcz ma trącić tragikomizmem z nutką surrealizmu. Twórca najpopularniejszej serii komiksu "przygotowywał" się do jej napisania oglądając w kółko filmy Mai Deren, braci Quay oraz Jana Švankmajera. Oczywiście serial idzie na kompromisy względem komiksu, ale i tak jest jedną z lepszych adaptacji.

Acha, Doom Patrol powstał kilka miesięcy przed X-Men. Arnold Drake podejrzewała wręcz, że któryś z freelancerów wyniósł pomysł do Marvela na długo zanim pierwszy zeszyt był gotowy do druku.

ocenił(a) serial na 9
Severus666

owszem serio, ponieważ serial jest fantastyczny. : )

ocenił(a) serial na 7
Severus666

Ja ciebie się mógłbym zapytać "Serio, taka niska ocena?", ale w porządku