PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809870}

Doom Patrol

2019 - 2023
7,2 7,5 tys. ocen
7,2 10 1 7529
7,6 7 krytyków
Doom Patrol
powrót do forum serialu Doom Patrol

Jak taka szmira mogła zebrać takie wysokie oceny? DC nie potrafi stworzyć nic dobrego. Nawet swojego pomysłu nie mieli. Duży dom/instytut dla dziwadeł prowadzony przez naukowca na wózku. Hmmmmmm... Coś mi to przypomina. Laska ze zbiorem osobowości gdzie każda ma moc. I tak dziwnie się składa, że te moce przypominają jakoś inne znane mutanty. To do mnie nie przemawia. Blaszak, który przez pojawienie się w domu i osobowość, przypomina trochę Wolverina?

Wszystko spod znaku DC jest zbyt jakieś przerysowane i jakieś takie bardziej nierealne niż Marvel.

ocenił(a) serial na 9
Severus666

To ma być przerysowane i nierealne. Wręcz ma trącić tragikomizmem z nutką surrealizmu. Twórca najpopularniejszej serii komiksu "przygotowywał" się do jej napisania oglądając w kółko filmy Mai Deren, braci Quay oraz Jana Švankmajera. Oczywiście serial idzie na kompromisy względem komiksu, ale i tak jest jedną z lepszych adaptacji.

Acha, Doom Patrol powstał kilka miesięcy przed X-Men. Arnold Drake podejrzewała wręcz, że któryś z freelancerów wyniósł pomysł do Marvela na długo zanim pierwszy zeszyt był gotowy do druku.

ocenił(a) serial na 9
Severus666

owszem serio, ponieważ serial jest fantastyczny. : )

ocenił(a) serial na 7
Severus666

Ja ciebie się mógłbym zapytać "Serio, taka niska ocena?", ale w porządku