Jeszcze na początku roku House miał ponad 8,80 teraz jest 8,59 i zajmuję 3 miejsce na liście najlepszych seriali. Zapewne to sprawka wielkich antyfanów debile zakładają tysiąc kont i wystawiają 1 choć nie widzieli ani jednego odcinka i przez to najlepszy serial świata jest na 3 a nie na 1 miejscu
Zgadzam się z tym. House był na 1 miejscu, a teraz jakoś tajemniczo przeniósł się na 3.
"wystawiają 1 choć nie widzieli ani jednego odcinka"
Nawiązując do tego kawałka wypowiedzi, proszę by nie oceniać filmu nie oglądając go wcześniej. Wiem, że każdy ma swoje własne zdanie na temat filmów, ale najlepiej nie okazywać tak spontanicznie co na ten temat myślimy. Więc najpierw lepiej obejrzeć film, a dopiero potem wyrażać swoje opinie na ten temat.
Ten serial ma właściwie tylko jedną rzecz, którą niektórzy mogą wziąść za minus - monotoniczność. W każdym odcinku przypadek (chociaż były też wyjątki), w każdym zagadka i muszą ją rozwiązać. Ale to tylko jeden mały detal, za to inne seriale mają ich znacznie więcej. To, że ten serial nie jest na 1 miejscu oznacza poziom gustu jaki panuje na filmweb. Lepiej na pierwsze miejsce wsadzić przenoszących się w czasie LOST niż House'a. :P
PS: "Przyjaciół" i "Kompanie braci", również podziwiam, są jednymi z moich ulubionych seriali, ale do House'a to im jeszcze daleko.
Dla mnie House jest słabszy od Kopmanii, mimo iż obydwa seriale oceniłem na 10. Ciężko porównywać dwa inne gatunki, ale House jest jak Kryminalne zagadki czy Zabójcze umysły. Fabuły odcinków praktycznie od siebie nie odbiegają. Jest House, jakiś przypadek, jego zespół, kilka gorzkich słów pod ich adresem czy jego przyjaciół, zwroty akcji w przypadku rozwiązywania zagadki, pod koniec jakiś przebłysk i geniusz już zna odpowiedź. Za to Kompania jest filmem rozciągniętym do 10 odcinków, świetnie opowiedzianym, z cudownymi zdjęciami, idealnym montażem, akcją i dramaturgią, więc wg. mnie bardziej należy się 1 miejsce właśnie Kompanii, a nie dla Housa.
Myślę,że ocena wzrośnie, gdy na TVP 2 wyemitują 2 ostatnie odcinki 4-ego sezonu
A czy tak ciezko zrozumiec, ze komus naprawde moze nie podobac sie ten serial ? Ja go nie znosze. Jakis doktorek non stop, co odcinek leczy unikalne przypadki chorób na które choruje garstka osób na świecie, dla mnie to smieszne ...
bez przesady. Czasami rozwiązania są tak banalne, że aż trudne. Z kolei ja nie potrafię zrozumieć jak ktoś go nie może lubić. Tutaj każdy ma coś dla siebie. Ale mniejsza o to. Zgadzam się z tym, że ocena podskoczy jak obejrzą ostatnie odc 4 sezonu;) ja od 13 odc 4 serii oglądałam z zapartym tchem;))
No ok, masz rację że komuś się może nie spodobać, tylko że czemu w takim razie ocenia? Osoba, której serial się nie spodoba, obejrzy zaledwie 1-2 epy, po czym wystawia ocene 1 albo 2. W takim wypadku powinna darować sobie ocenianie. Nie wierze że ktoś komu serial do gustu nie przypadnie, obejrzy chociażby 1 całą serię. Widzę ze Ty Houseowi wystawiłeś ocenę 2/10 a Zagubionym 1/10. Przyznaj się teraz szczerze... po ile epów każdego serialu obejrzałeś? Czy może tylko fragmenty w TV zobaczyłeś?
Ja obejrzałem prawie cały pierwszy sezon Lostów, ale nie specjalnie mnie wciągnął. Ocene sobie darowałem.
Serial traci pozycję, bo formuła trochę się przejadła, a jak dla mnie to sezon 4 jest słabszy od poprzednich. House był mistrzem ciętej riposty, błyskotliwych, ironicznych wstawek, a teraz staje się po prostu bardziej chamski, brak postaci i serialowi polotu, wszystko jest powtarzalne, już nie bawi. Dla mnie odcinki 3 sezonu takie jak "One day, one room" czy "Son of Coma Guy" to mistrzostwo, House bryluje i jest trochę poza schematem szpitalnych zagadek, no i Hugh Laurie ma wsparcie dobrych aktorów, np. Johna Larroquette. Prawda jest brutalna, obecnie seriale są przeciągane do granic możliwości, producenci doją z nich kasę do upadłego i House nie jest wyjątkiem. A wielka szkoda, bo postać House'a jest genialna i szkoda ją rozmywać w kolejnych sezonach...
hm ludziska takie amatorskie rankingi jak na filmweb nie mają znaczenia
Prison Break - wspaniały serial (Oczywiśćie jeżeli ogląda sie z napisami - bez polsatowego lektora) z top5 spadł na ~top102 bodajże tak więc rankingi ssają, filmweb powinien wprowadzić coś tego typu, że do każdego serialu powinien robić króciutki QUIZ, zanim dasz ocene musisz odpowiedziec na 5 w miare łatwych pytan (Na które z pewnością odpowiedział/a byś oglądająć choć 2odcinki) - jeżeli źle rozwiązujesz quiz twoja ocena jest nie ważna - myśle, że jeżeli na ten pomysł wpadłem w ciągu minuty to administratorzy filmweb jeżeli by troche pogłowkowali wpadli by na znacznie lepszy pomysł, by ten ranking jakoś działał, bo aktualnie to ja bym go zamknął, bo tylko kłamie i oszukuje ludzi...oceny średnich filmów są zbyt wysokie, a oceny seriali typu house/prison break zbyt niskie ... myśłe ze Dragon ball Z/GT nie zasługuje na top10 seriali - jest to doskonały anime, bo ja uwielbiam DB, ale jednak wolalbym żeby w top10 znajdował sie "Dragon ball kai" - odnowiony anime, w jakość hd, z nowymi dialogami i skóconymi odcinkami ...
sry, że pisze post pod postem, ale gdy ujrzałem to:
"9.miejsce Muminki
(Moomins) (1990) 8,257 5488"
to po prostu mnie krew zalewa, zamknijcie ten ranking w pizdu, jest nie uczciwy i źle zrobiony...!!!!
Jeszcze ŻAŁOSNE też jest coś tego typu:
5.Mushishi (2005) 8,422 // (głosów)2269
Prison break top seriale: 118
głosów: 29322
że serial, który ma o troche niższą ocene ale za to ma 10x więcej oddanych głosów jest aż o 100pozycji niżej -,- .. szkoda gadac, admini filmweb powinni sie zainteresować tym... bo aż szkoda gadać, serial Prison break spadł o 110pozycji w przeciagu paru tygodni..w jaki sposób? nakręcili slabsze odcinki? NIE ... na gównianych stronach/forach o serialu "LOST" zakładane są topiki "Prison break to crap, róbcie konta na stronach oceniających i dawajcie mu "1" a lost "zasłużone" 1O ! - żenada admini powinni nie przyjmować w ogóle niższych głosów niż "5" w TOPowych na świecie serialach typu house,friends,prison break, myśle, że też Californication zasługuje na wyższą note...
Nie no nie przesadzaj, Prison Break wspaniały serial? Może pierwsza seria była dobra, potem coraz gorzej aż w końcu katastrofa z 3 i 4 serią. Tak naciąganego i głupiego serialu (oczywiście od 2 serii) dawno nie było i nie dziwię się, że nikt z USA nie chciał go już oglądać. Tak samo w Polsce, najpierw średnia na poziomie ok. 6 milionów w pierwszej serii a potem ponad 2 miliony w serii trzeciej. Ten serial po prostu stał się nudny i coraz ciężej szło go oglądać.
A co do Muminków, jest to jedna z najpiękniejszych bajek na świecie, do dzisiaj z chęcią oglądana przez miliony. Dla wielu jest to nieskrępowana młodość, dla mnie sentymentalny powrót. Muminki to perełka wśród obecnych produkcji, które w dużej mierze emanują przemocą. A co do DB to się zgodzę, także jest świetny, jednak już nowy, zrobiony bardziej dla nowoczesnej rozrywki już nie jest tak fajny jak stary DB który się na RTL-u oglądało. A co do rankingów to po prostu nie wiem po co się nimi przejmować. Każdy ma swój ranking ulubionych filmów, seriali, książek, muzyków... Ja się nie oglądam na inne rankingi. Wiadomo, że młody widz, który czegoś nie zrozumie i szybko się znudzi ambitnym, inteligentnym i dającym do myślenia filmem da mu 1/10 a do tego pozakłada jeszcze z 10 kont, aby specjalnie obniżyć ocenę, więc nie ma co się dziwić, że niektóre głupie i nudne rzeczy znajdują się wysoko a inne nisko w rankingach.
Nie ma co ukrywać, że wielu osobą ten serial nie przypadł do gustu i tyle. To, że my go lubimy nie znaczy, że inni muszą go czcić.
Gdy jakieś 2 lata temu poznałem ten serial, tak mnie wciągnął, że 3 sezony obejrzałem w 3 tygodnie. Jednak 4 sezon był słabszy, a 5 to tragedia jakaś. Nadal lubię go obejrzeć, jednak czy jest najlepszym serialem świata? Na pewno nie. Mam nadzieję, że szósta seria będzie ostatnią... A nazywanie kogoś, komu nie podoba się House debilem, uważam za totalną głupotę. :P
Cytuje:
[Tak samo w Polsce, najpierw średnia na poziomie ok. 6 milionów w pierwszej serii a potem ponad 2 miliony w serii trzeciej. Ten serial po prostu stał się nudny i coraz ciężej szło go oglądać. ]
Hm to nie jest tak... po prostu jeżeli nie obejrzysz 1 odcinka (a nie wierze ze przeciętny polak oglądał wszystkie odcinki w TV) jeżeli nie obejrzysz choć jednego to za pare odcinków ktoś sobie włącza i nie wie o co chodzi, wydaje mu sie to jakieś bez sensu i wyłącza... jakoś wiele ludzi oglądało serial do konca(pb) - finał był marny, pół 4sezonu było srednie ale nie tragiczne...
a co do house'a hmm najlepszym serialem nie jest na pewno, ale kończe już oglądać 2 sezon i jednak wybrał bym z 4odcinki, które mnie nieźle rozśmieszyły i były definitywnie najlepsze.. oznacza to, że mogłobyć więcej takich odcinków... serial jest b.dobry i polecam
mam nadzieje ze w 3-4-5 sezonie będzie CAMERON ?bo tam coś czytałem, że pojawia sie tylko na pare minut na odcinek;/
najpierw radzę zapoznać się z oglądalnością bo piszecie bzdury 1 sezon oglądało początkowo około 1,5 - 1,8 mln a średnia 1 sezonu to jakieś 2,2 mln widzów, 2 sezon polepszył widownię na jakieś 2,4 - 2,5 mln widzów. dopiero od sezonu 3 zaczęło przybywać coraz więcej widzów a średnia 3 i 4 sezonu utrzymuje się na poziomie 3,2 mln widzów na odcinek
House wg mnie nie zasługuje na 1 miejsce . Ten serial można obejrzeć ,ale ja uważam że nie jest taki rewelacyjny.
Co innego ''Friends'' - prawdziwy klasyk ,znany ,lubiany i dotychczas emitowany na całym świecie. Wybaczcie...ale House mu do pięt nie dorasta.
A ja na pierwszym miejscu widziałabym "Cudowne lata". To dopiero klasyk, znany, lubiany i ciągle emitowany na calym świecie:)