PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498099
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Wyobraźcie sobie, że polska telewizja ma zamiar zrobić Housa "po polsku" (tak, jak teraz Brzydulę, czy "Ojca Mateusza")

Kogo byście sobie wyobrażali w głównych rolach i jakbyście zareagowali na powstanie takiego serialu...

Temat ten potraktujecie jako zabawę w typowanie polskich aktorów, to tamtych postaci..

malaga510

Nie, Nie, Nie i jeszcze raz nie. Wszystkie polskie wersje dobrych amerykańskich seriali to PORAŻKA!! Poza tym, nikt nie będzie w stanie zagrać tak genialnie House'a jak Hugh Laurie

kaaaaask

Ojciec Mateusz akurat im się udał ;)
Ale kochanego House nie wyobrażam sobie po polsku ...
Denne....by było ....
chyba bym pozabijała jakby mi wyskoczyli z polski housem :D

ocenił(a) serial na 10
Kolorowa412

Najbardziej rozbawił mnie Ivan na Formana xD i Cichopek w roli Cameron. Never, never i jeszcze raz never!! Mam dość jej twarzy ;p Ibisz niech prowadzi swoje teleturnieje. Talar, nie ma tego czegoś w urodzie, Królikowski też, Karolak -sama nie wiem, Wesołowski jest takim 'ulizanym, słodkim dziecziaczkiem' więc odpada, Żmuda-Trzebiatowska też nie, Wojewódzki na Housea xD a tak serio to nikt się nie nadaje, bo nikt nie będzie choć trochę podobny do tej ekipy, wg mnie jest niepowtarzalna.
P.S. Nie wiedziałam, że czytanie postów na taki temat może tak poprawić humor xD

ocenił(a) serial na 10
Kolorowa412

Po pierwsze House MD to nie jest taki serial, na podstawie którego robią 'covery', co jest z wami, to światowy hit, to tak jakby teraz jakaś ze stacji kupiła prawa do zrobienia serialu na podstawie Prison Break albo Rodzina Soprano, wyobrażacie to sobie? Albo polacy wykupują prawa do nie wiem, Ojca Chrzestnego (no może się zagalopowałem) i kręcą go w realiach polskiej mafii - czy jak niektórzy mówią nie mafii bo w Polsce nie ma mafii tylko banda zdemoralizowanych narkomanów, alkoholików, mend i szumowin. Nie stać ich to raz, dwa nikt nie sprzedaję takowych (no chyba, że się mylę ale to by było zajebiście dziwne). Co do dobrych Polskich coverów to wydaję mi się, że Miodowe Lata świetnie zrobili (tak, serial jest na podstawie serialu z lat 50 bodajże), ten Ojciec Mateusz też nie najgorszy.

Kolorowa412

dajcie spokój przeróbka housea u nas?

Zrobili by z tego durny serial komediowy, coś a la Daleko od noszy.

ocenił(a) serial na 9
kaaaaask

UWAGA! ŻÓŁTY ALARM.

W telewizyjnym dodatku do Ekspresu Bydgoskiego czytałem o nowych telewizyjnych ramówkach i napisali, że krążą (NIEOFICJALNE!) pogłoski jakoby TVP chciała wyprodukować Polską wersję Housa. No cóż, mam nadzieję, że to nie my byliśmy inspiracją :P.

speiderman

ja tez mam taką nadzieje bo inaczej bym popełniła samobójstwo xD
i lepiej dla nich żeby nie wyrobili Doktora Mieszkanie xD. Polskiego ;|
jak tylko zobaczę jeden odcinek to pierwsze co zawitam w siedzibie telewizji tvp czy na czym tam to puszczą z bejsbollem(pewnie i tak źle napisałam to słowo ale każdy wie o co bg) na prawdę żenada z tych którzy chcą przetworzyć to piękne dzieło w jakiś pochlastowski polski wypierdek losu ;/ xD

ocenił(a) serial na 10
speiderman

Nic nowego nie odkryłeś, przecież te wszystkie posty tutaj są o tym właśnie, że podobno ma być polski 'House' :P

ocenił(a) serial na 10
speiderman

Nie!!!! tylko nie polski House, to będzie porażka stulecia!!:P

ocenił(a) serial na 10
felutka

Masakra... Housa nie da się zastąpic !! Nie ma porownania w ogóle to jest niewyobrażalne mówiąc normalnie Polski House to by była masakra i porażka !!

Kama06

No nie wierzę po prostu! Czy naprawdę w naszym ponurym kraju nie może powstać coś naszego i fajnego, czy wszystkie pomysły trzeba ściągać od innych?? Proponuję jeszcze, żeby kreatywni polscy scenarzyści stworzyli "Zagubionych w Lesie Kabackim" ;/ Na pewno będzie maksymalna oglądalność...

ocenił(a) serial na 10
kaaaaask

juz mialam pisac co sądzicie o wojewódzkim w roli housa ale przeczytalam wasze odpowiedzi i widze ze taka propozycja sie juz pojawila i czym dluzej sie nad tym zastanawiam tym bardziej dochodze do wniosku ze polski house to bylby badziew na maxa. Z jednym sie nie moge tylko zgodzic jesli chodzi o polska brzydule to serial ogolnie jest porazką (i te teksty uli w stylu "kochany pamietniczku") ale viletta jest fantastyczna brawa dla malgorzaty sochy. wiem troche odbieglam od tematu ale mam nadzieje ze mi wybaczycie.

ocenił(a) serial na 10
BeautifulSoul

oczywiscie violetta a nie viletta sorry za pomylake

ocenił(a) serial na 10
kaaaaask

"jestem chałupa. grzesiu chałupa" xd
JEZU, niech oni to szybciej realizują!!!

ocenił(a) serial na 10
Tiffany

Grzegorz Dom... hahah nie sądze zeby dali mu tak na imie... pewnie zmienią ... ;) ale to tylko moje domysły :PP

ocenił(a) serial na 10
Kama06

błagam... żeby to się w ogóle nie wydarzyło !!! chyba zaraz zacznę się modlić ;p lol

ocenił(a) serial na 10
Eveline15

Hehe xDD ja też mam taką WIELKA nadzieje że nie dojdzie do tego ;)

ocenił(a) serial na 9
kaaaaask

*Z polskich aktorów najbardziej 'house'owaty', jak dla mnie, jest Andrzej Chyra:
http://www.kedzierski.user.icpnet.pl/blogz/aktorzy/chyra.jpg
http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/Andrzej_Chyra_Lezy_Chyra_1092023.jpg

*Na Chase'a nasunął mi się Przemysław Cypryański :
http://i.wp.pl/a/f/pjpeg/11767/2cypryan_kopia.jpg
http://gfx.filmweb.pl/ph/16/22/361622/87841.1.jpg

*Na Cameron Małgorzata Teodorska:
http://www.jolalipka.com/malgorzata_teodorska/fotosy/teodorska2.jpg
http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/Malgorzata_Teodorska_nowa_2713479.jpg
Choć osobiście irytuje mnie jej sztuczna gra aktorska (ale staram się podpasować kogoś wizualnie).

*Cuddy - Stenka:
http://pr0myczek.blox.pl/resource/stenka.jpg
http://w3.itaka.pl/uimages/2/ambasadorzy_itaki/stenka_danuta_1.jpg

*A Wilsona mógłby zagrać Żmijewski, bo ma taki ugrzeczniony wizerunek:
http://film.onet.pl/_i/plotki/duze/a/artur_zmijewski_1.jpg

ocenił(a) serial na 9
sarenka

Ale generalnie to jestem na nie - tak tylko się bawię w typowanie...;p
House jest tylko jeden i miejmy nadzieję, że nikt nie odważy się spróbować tego zmienić.

sarenka

o rany, to chyba najbardziej pokręcony pomysł jaki słyszałam O.o to by była po prostu tragedia, ja nie widzę żadnego aktora choćby nieco zbliżonego stylem gry do House'a, tzn Lauriego. albo wyobraźcie sobie któregoś Mroczka jako Chase'a xD a fuj!!

ocenił(a) serial na 10
kaaaaask

Nie! Nie wyobrażam sobie polskiej wersji xdd!
Masakra! Brzydula to kompletna klapa! A dr. House to jedyny w swiom rodzaju i żaden polski aktor by nie zagrał tej roli tak jak on. Nie widze w tej roli żadnego polaka.

ocenił(a) serial na 10
_inwazyjna_

Hehehe xDD widze ze wszyscy mysla tak samo ;PP ale wiecie... nie wiemy.. moze w polsce jest jakis nieznany człowiek co jest podobny do Housa ;] wszystko jest możliwe ;) ale i tak nikt nie zastąpi Hugh'a ;D i powtarzam sie ze nie chcialabym polskiej wersji za żadne skarby ;))

ocenił(a) serial na 9
Kama06

taaa... a nasz polski House zamiast vicodinu będzie łykał rutinoscorbin! xD poroniony pomysł;

LadyInRed

ta jak ktoś będzie miał tasiemca to Wojewódzki da mu no-spe x] w Polsce nie ma warunków do nagrania takiego serialu, okey brzudulka nasza polska jest lepsza niż ta amerykańska ale to po prostu był fuks a na polskiego housa bym nie liczyła w ogóle, jak go nagrają to już widzę te tytuły w gazetach "najgorszy Polski serial stulecia "Grzesio Dom"" ... Krew mnie zalewa ^^ chyba ludzie nie mają już w tej telewizji robić ... niech więcej wiadomości puszczają xD ... albo reklam, które i tak mnie dobijają bo jedyny program jaki znam bez reklam to HBO xD ... pozdro dla wszystkich (karmmy tego Trola aż pęknie)...

ocenił(a) serial na 10
kaaaaask

Ja również nie wyobrażam sobie Dr Housa w polskiej wersji .
A z tym rutinoscorbinem to też walnęłaś LadyInRed xDD

kaaaaask

Dr House - Krzysztof Kiersznowski, Karol Strasburger (to jego poczucie humoru) albo Hubert Urbański (- Tu pana boli? - Tak. - Jest pan pewien? - Tak. - Definitywnie?).
Willson - pomysł Ibisza mi się podoba.
Cuddy - Ewa Minge (to nie aktorka, ale bym ją widział w tej roli).
Cameron - Małgorzata Socha.
Chase - nie mam pomysłu.
Foreman - kogoś z importu, najlepiej o silnej psychice...

użytkownik usunięty
ON_STAN

przepraszam, ale ten serial ma za wysokie progi dla Polski i jej aktorów. Mówię o niektórych.

Ja widzę tylko Wesołowskiego jako Chase'a.
A W roli Cuddy - Anna Korcz

ocenił(a) serial na 10

a ja nikogo nie widzę w żadnej roli. A Grega nikt nie zastąpi z polskich pajaców.

użytkownik usunięty
kamil_morawski1

Racja 100 % racji masz kolego jeszcze taki serial bedą polacy skalać heehe.

użytkownik usunięty
kaaaaask

I bez tego jest już za wiele polskich seriali.

Polski tytuł-Diagnoza Chałupnickiego
House-Andrzej Chyra{Wojciech Chałupnicki)
Cuddy- Agnieszka Dygant(Izabela Trądzik)
13-Magda Swat (Michalina ,,Mila" Krycka)
Cameron-Małgorzata Teodorska (Sara Nordon)
Chase-Kamil Kula(Sebastian Adorski)
Wilson-Tomasz Schimsainer,czy jak mu tam(Hubert Lędas)

friendsfan1

House - Maleńczuk
Wilson - Piasek
Cuddy - Steczkowska
Cameron - Jopek
Trzynastka - Kayah
Amber - Chylińska
Chase - Kupicha
Foreman - Skawiński

ocenił(a) serial na 7
bemol33

Zupełnie serio uważam, że hałsa świetnie by zagrał Krzysztof Wakuliński. SERIO

Szem

A co o tym powiecie? Pls skomentujcie

House - Piotr Fronczewski
Wilson - Radosław Pazura
Cuddy - Agnieszka Wagner / Tamara Arciuch
Cameron - Aneta Zając
Kutner - Bogusław Kudłek
Trzynastka - Karolina Gorczyca
Amber - Anna Samusionek
Taub - Tomasz Sapryk
Chase - Cezary Iber
Foreman - Piotr Gąsowski

ocenił(a) serial na 10
kaaaaask

Dr House po polsku? Litości! Nie lubię polskich wersji zagranicznych seriali, to po pierwsze, a poza tym...po co usilnie próbować zrobić po swojemu coś, co w oryginale jest idealne? Nie rozumiem tego.

flagelle

Przecież to tylko zabawa:). A tak na poważnie, to całkowicie się z Tobą zgadzam.
Szem, Krzysztof Wakuliński - strzał w dziesiątkę.

ocenił(a) serial na 7
kaaaaask

Dr House - twórcy serialu splagiatowali Szpital w Leśnej Norze, znaczy Górze ;p

kaaaaask

To by był dramat.

ocenił(a) serial na 8
kaaaaask

To byłoby coś... Dr Dom zleca, żeby zrobili tomografię komputerową i PET - OK, wyniki będą za trzy tygodnie, proszę się zgłosić wtedy. Oj, pacjent umarł.
Gdyby powstał polski odpowiednik, to raczej nie wyszłoby z tego nic dobrego - już lepiej chyba coś samemu wymyślić i zrobić jakiś własny, w miarę dobry serial medyczny, no ale niestety do tego trzeba mieć pomysł, środki i dobrych aktorów, a jako że u nas są niedostatki wszystkich tych trzech rzeczy, to lepiej kupić kolejną licencję na stary, zapomniany serial z zagranicy.

Dobierania aktorów się nawet nie podejmuję, bo po prostu nie mam pomysłu ;p

Binio

Aktorów to mamy akurat świetnych, a stary, zapomniany serial sprzed czterdziestu lat, to może Dr Kildare?

ocenił(a) serial na 9
bemol33

Polski odpowiednik tego serialu naprawdę mogłby byc ciekawey;D
Oto moje propozyje,mniej lub bardziej serio;)

House - Wojewodzki
Cameron - Dzoana Krupa(
Chase -Borys Szyc
Foreman - nie mam pomysłu niech juz bedzie Olisadebe;)
Cuddy - Alicja Bachleda-Curuś
Wilson - Urbański
Stacy - Przybylska

Wiem ze nie wszystkie z podanych przeze mnie osob to aktorzy, ale co tam.
Z taka obsada napewno obejrzał bym odcinek pilotażowy;)

ocenił(a) serial na 9
Dexter_1910

Ja bym jako Housa chciała zobaczyć Marka Kondrata ;)

użytkownik usunięty
kaaaaask

Hahaha... Ależ się uśmiałam. Polski House? Litości ludzie, kto to by oglądał?

ocenił(a) serial na 10
kaaaaask

To tak mniej/bardziej serio:

House - Łukasz Simlat (nikt tu chyba o nim nie wspominał, a nie dość że świetny aktor, to i fizjonomią chyba mu najbliżej do Gregory'ego House'a, a raczej Hugh Laurie'go ];) ) / Andrzej Chyra
Cuddy - Agnieszka Dygant / Danuta Stenka
Cameron - nie wiem czemu, ale nasunęła mi się Karolina Gruszka
Foreman - Piotr Borowski / Omar Sangare (przy okazji mówią płynnie po polsku ];) )

Na resztę obsady nie mam pomysłu ];P